Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

In a proposed introduction to The Arcades Project, Benjamin compares Blanqui’s multiverse to Baudelaire’s poem ‘Les sept vieillards’ (‘The Seven Old Men’, 1857), which takes a succession of identical old men and imagines them as a single man multiplied in some ‘infamous plot’. This, says Benjamin, is an image of modernity itself. An eventual consequence of such dehumanisation was the rise of fascism. In one of his last essays on the philosophy of history, Benjamin says that to understand fascism we need to appreciate how in an oppressive regime every day is presented as a new emergency.
Είναι ή δεν είναι αυτό που συμβαίνει και ζούμε σήμερα φασισμός?
Dionyssios A. Trivizas, Ph.D
Λάβαμε το ανωτέρω μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Μας εντυπωσιάζει η τελευταία φράση : Ο Benjamin λέει ότι, για να καταλάβουμε το φασισμό, πρέπει να εκτιμήσουμε πώς σε ένα καταπιεστικό καθεστώς, κάθε ημέρα παρουσιάζεται, ως, νέα έκτακτη ανάγκη.
Αν αναλογιστούμε την ...
...καθημερινή καταιγίδα αποφάσεων για έκτακτες ανάγκες της Ελληνικής Κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Βενιαμίν, αυτό, η καθημερινή καταιγίδα εκτάκτων αναγκών αποτελεί το ολόκληρο του φασισμού.

Η κυβέρνησή μας είναι εκλεγμένη με τις δημοκρατικές διαδικασίες της νέας πολυκομματικής ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗΣ και αναγγέλλει : Θα μας κρίνεται στο τέλος της τετραετίας. 
Η αντιπολίτευση αναφέρει ότι έχει περιορισμένο συνταγματικό ρόλο, περιληπτικά δηλαδή, θα περιμένει το τέλος της τετραετίας, για να κριθεί !! για τα λάθη της η κυβέρνηση που θα φύγει και να έρθει αυτή στην κυβέρνηση για να τα αποκαταστήσει !!!. 
Η Κυβέρνηση, της πολυκομματικής ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗΣ, μπορεί να περιστείλει την θητεία της για λόγους που προβλέπονται από το Σύνταγμα, η άλλους …. 
Η φτωχοποίηση στα αστικά κέντρα που παρήγαγε την κάθε μορφής βία κορυφώνεται, και, οι αυτοκτονίες συνεχίζονται σε όλη τη χώρα, τα φρικιαστικά εγκλήματα με απίστευτες ληστείες και σε βάρος ηλικιωμένων που τους βάζουν φωτιά μετά, πράγματα που μυρίζουν κόλαση, είναι η καθημερινή πραγματικότητα μας, που σχολιάζεται πως είναι αποτέλεσμα της απομάκρυνσης των πολιτικών διαχειριστών από την κοινωνία, μια και καθημερινά μιλούν μόνο για την τρόικα και αποφασίζουν καθημερινά νέα μέτρα, με υποστήριξη μια θάλασσας τρομοκρατίας από τους δημοσιογράφους.
Το χρέος στα 321 δις μεγαλύτερο από τα 298 δις του 2009, από το 125 % το 2009, σήμερα στο 180 % του ΑΕΠ. Μπάχαλο του κου Στουρνάρα σε όλες τις εφορίες της χώρας και κούτες κλειστές.
Η χώρα σε καθεστώς επιτροπείας και προς πάσα κατεύθυνση ότι «δεν μπορούμε μόνοι μας», βρίσκοντας ως άλλοθι το Μνημόνιο.
Το ελληνικό κράτος, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα νέο δάνειο, με καλύτερους όρους, από την τρόικα, θα μπορούσε να δώσει ως εγγύηση ακίνητα του. Τα νεφρά μας τους κερατοειδείς μας δεν τα ζήτησαν επίσημα ακόμα.
Η αίσθηση ότι η απειλή προέρχεται από έναν μεγαλύτερο που δεν μπορούμε να αντισταθούμε δημιούργησε ήδη αλυσιδωτά, συρρίκνωση στην συμπεριφορά πολιτών και υπηρεσιών, με ήδη γεωμετρικά αυξανόμενο αποτέλεσμα δυσλειτουργίας ολόκληρης της κοινωνίας, πολιτών και υπηρεσιών. Γεωμετρική πρόοδο της ύφεσης, δηλαδή με όλο και περισσότερο αδύνατη επαναφορά.  Μας τρελαίνετε. 
Ο πληθυσμός ζητά έξοδο και καθόλου άλλα δάνεια. Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς δανεικά όσοι Έλληνες έχουμε μισθούς και συντάξεις. Να σταματήσει η ωφέλεια από τις προμήθειες και τις συμβάσεις δανείων.

1 σχόλιο:

giannis είπε...

άσχετο άλλα ένα ωραίο σχόλιο από τον Πιτσιρίκο - για την αντιγραφή Γιάννη



Κρέας για κανόνια24 Σεπ, ’13 9:43 ΜΜ
Εγραψε:
Pitsirikos
Κατηγορίες
Καθημερινά, Παρατηρήσεις, Πολιτικά
Tags
αναγνώστες, Νοικοκυραίοι, Χρυσή Αυγή
Πιτσιρίκο, τις τελευταίες μέρες με όλα αυτά που έγιναν και με αφορμή τις δηλώσεις της κόρης του Μιχαλολιάκου, των ΜΜΕ και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων, μου είναι ολοφάνερο ότι οι χρυσαυγίτες και οι λοιποί φασίστες πατριώτες ακτιβιστές, δεν είναι τίποτε άλλο παρά κρέας για κανόνια, άνθρωποι τόσο εξαθλιωμένοι πια που έχουν δεχτεί τα πάντα από αυτούς που θα τους θυσίαζαν πρόθυμα για να περνούν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα.

Όλοι μιλάνε για το αίμα στα χέρια των «νοικοκυραίων» που τους ψήφισαν η τους ανέχτηκαν απλά, μόνο που το αίμα δεν είναι μόνο αυτών που σφάχτηκαν η καταδιώχθηκαν αλλά και αυτών που έσφαξαν ή είναι πρόθυμοι να σφάξουν η έστω και να σφαχτούν «για την πατρίδα τον αγώνα και το κίνημα».

Και δεν μπορώ παρά να τους δω με συμπάθεια όλους αυτούς γιατί είναι άνθρωποι που προσπαθούν έστω και με αυτό τον αρρωστημένα λανθασμένο τρόπο να διεκδικήσουν αυτό που τους στερήθηκε από αυτό τον κόσμο: Το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.

(Αγαπητέ φίλε, σε όσους ξένους δημοσιογράφους έχω μιλήσει τα τελευταία χρόνια, είπα πως αυτοί που ψήφισαν Χρυσή Αυγή δεν είναι όλοι νεοναζιστές. Είναι, όμως, ηλίθιοι. Εγώ δεν τους βλέπω με καμία συμπάθεια. Όταν συναντώ έναν άνθρωπο που ψήφισε Χρυσή Αυγή ή εγκωμιάζει την Χρυσή Αυγή, αποχωρώ αμέσως. Σταμάτησα να ψωνίζω από μαγαζιά που τα έχουν άνθρωποι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Κρέας για τα κανόνια είμαστε όλοι. Όλοι αναλώσιμοι. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να γίνουμε ναζιστές και ρατσιστές. Ίσα-ίσα, το αντίθετο. Δεν ψηφίζεις Χρυσή Αυγή για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Να μην πήγαιναν να ψηφίσουν. Αυτό το καταλαβαίνω. Να γύριζαν την πλάτη σε όλο το πολιτικό σύστημα. Αλλά οι ίδιοι άνθρωποι, τόσα χρόνια, ψήφιζαν και αποθέωναν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Κι εκεί για αξιοπρέπεια έψαχναν; Πότε κατάλαβαν ότι έχασαν την αξιοπρέπειά τους; Όταν σταμάτησαν τα ρουσφέτια από τους πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας; Να κάνουν πρώτα την αυτοκριτική τους και μετά να νιώσουν αδικημένοι και χωρίς αξιοπρέπεια. Αλλά η αυτοκριτική είναι δύσκολη. Και η λέξη «αξιοπρέπεια» τους είναι άγνωστη. Δεν είχαν και δεν θα έχουν ποτέ αξιοπρέπεια. Μην ψάχνετε δικαιολογίες για όλους. Δεν τους βοηθάτε να πάνε παρακάτω. Ψήφισαν τους φονιάδες, είναι συνυπεύθυνοι για τα εγκλήματα. -)