Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.....

Θα μπορούσα να μην γράψω τίποτα..αλλά μιας και όλοι μας έχουμε μια υποτιθέμενη ευθιξία σε θέματα πολιτισμού και παιδείας έτσι κύριε Αντιδήμαρχε ... σας παρακαλώ να προσέξετε καλά την φωτογραφία. Ένα θρανίο ξύλινο 100 χρονών και βάλε, με σκαλισμένα πάνω του τα ονόματα όσων πέρασαν και έμαθαν την αλφαβήτα, μάλλον από τα ορεινά του Δήμου Κισάμου, από αυτά που έκλεισαν σε Κεφάλι, Βάθη, Παπαδιανά, Λίμνη, Περβόλια, Κάμπο, Στροβλές κι αλλού είναι παρατημένο στην παραλία του Ελαφονησιού...αντί να βρίσκεται σ΄ ένα μουσείο.
Κρίμα γιατί θα μπορούσαμε να φτιάξουμε κάτι μ όλα αυτά τα αξέχαστα....  

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι σίγουρος ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να σωθεί το θρανίο... Το κόμα καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει είναι να μετατραπούν σε μουσεία, σε πολιτιστικά κέντρα, σε αίθουσες προβολών των περιοχών αυτών, τα ίδια τα σχολεία. Και αν το δικό μας κάηκε και την αναστήλωσή του έχει αναλάβει η Ένωση Εννιαχωριανών Αττικής, τα υπόλοιπα ας τα αναλάβει ο δήμος να τα συμμαζέψει.

Unknown είπε...

Ο τίτλος θα έπρεπε να είναι "Η Επέλαση της Βαρβαρότητας"
Το θέμα είναι τι μπορεί να ελπίζει κανείς από ανθρώπους που δεν μπορούν να αντιληφθούν την προφανή ιστορική και πολιτιστική σημασία την οποία έχει ένα τέτοιο αντικείμενο.
Προσθέστε και όλα όσα έχουν κάνει στις προστατευόμενες περιοχές Ελαφονήσου-Μπάλου και θα δείτε πόσο δικαιολογημένος και ακριβής είναι ο τίτλος.