Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

F/A-18

Όταν σπάνε το φράγμα του ήχου.......ακούγεται σαν δυναμίτης...... και τέτοια στην γειτονιά μας θα έλθουν πολλά τις επόμενες μέρες....

ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ

Όποιος νομίζει ότι οι κινητοποιήσεις στην Κίσαμο ήταν πετυχημένες να μας το πει!!! Είμαι σίγουρος ότι θα απογοητευτήκατε όσο και εγώ..... που ναι μεν θέλω να παραμείνουν οι υπηρεσίες στην Κίσαμο αλλά δεν συμφωνώ με τον τρόπο που θέλουν κάποιοι να μας επιβάλλουν... την αθωότητα τους.
Με επιστολές και δήθεν συγκεντρώσεις δεν υπάρχει αποτέλεσμα...φυσικά και χωρίς πλάνο και οργάνωση όλα μας έρχονται μπούμερανγκ .....μιας και μετά την αποτυχία ψάχνουμε να βρούμε που θα τα φορτώσουμε.
Η εφορία έφυγε και πάπαλα...ας επικεντρωθούμε στον επόμενο στόχο μας....που όλοι ξέρουμε ποιος είναι Ειρηνοδικείο-ΙΚΑ- Κέντρο Υγείας.... ας κάνουμε λοιπόν τον αγώνα μας από τώρα μπας και κρατήσουμε κάτι.....και να μην περιμένουμε την ύστατη στιγμή για να....ξυπνήσουμε!
Και για να μην ξεχνιόμαστε.....το πρωτόμαθα στις 8 Φεβρουαρίου και το φωνάζω από τότε καθημερινά αλλά σιγά μην σας κουφάνω ......
Τότε έπρεπε να γινόταν ο αγώνας ...τότε!!!!

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ

Δωρεάν είσοδο αυτό το Σαββατοκύριακο για τα Μουσεία της χώρας.... ευκαιρία λοιπόν να πάτε να δείτε (ξανά) και το δικό μας.... μαζί με την έκθεση αγιογραφίας, που λειτουργεί στον δεύτερο όροφο.
Για αύριο σας προτείνω μια βόλτα στα Φαλάσαρνα και στον εκεί αρχαιολογικό χώρο..... όπου η Ελπίδα Χατζηδάκη θα κάνει μια ξενάγηση στο αρχαίο λιμάνι, ενημερώνοντας μας και για τις νέες ανακαλύψεις της. Η ξενάγηση ξεκινάει στις 11.00 και είναι ελεύθερη για το κοινό..... μετά έχει μπάνιο.

O ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ "ΠΑΙΖΕΙ" ΤΟ ΚISSAMOS TV


«Το Περιφερειακό Γραφείο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στην Κρήτη, εντόπισε και διέκοψε τη λειτουργία  παράνομων τηλεοπτικών σταθμών στα Χανιά, κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές, ενώ οι σταθμοί είχαν κριθεί παράνομοι από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η ΕΛΑΣ με τους τεχνικούς πραγματογνώμονες της ΕΕΤΤ και παρουσία δικαστικού λειτουργού, διέκοψε τη λειτουργία και κατάσχεσε τον εξοπλισμό εκπομπής στον "KISSAMOS TV".

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ- ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ


Σήμερα 28/9/2012 και ώρα 13.00 μ.μ. στο Καστέλι Κισσάμου εμείς, η Εκκλησία, ο Δήμος και οι συλλογικοί φορείς της Κισσάμου συζητήσαμε και ομόφωνα απαιτούμε τα ακόλουθα:
1.Ζητάμε άμεσα την ανάκληση των καταργήσεων και συγχωνεύσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών της Κισσάμου, όπως της ΔΟΥ και του Ειρηνοδικείου. Καλούμε τους βουλευτές και τους θεσμικούς φορείς των Χανίων να τοποθετηθούν επίσημα και ξεκάθαρα στο δίκαια αιτήματά μας και να μας ενημερώσουν σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβούν για την υπεράσπισή τους μέχρι και την Τρίτη 2 Οκτωβρίου.
2.Ζητάμε να αναγνωριστεί και να γίνει αποδεκτή η πρωτοβουλία μας να αναλάβουμε το κόστος ενοικίασης ή στέγασης των Υπηρεσιών αυτών με σκοπό να διατηρηθούν στην Κίσαμο χωρίς καμία επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό.
3.Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποψίλωση της Κισσάμου οι καμπάνες των εκκλησιών μας θα ηχούν πένθιμα την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου.
4.Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης ή και μη απάντησης, δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε τρίωρο συμβολικό αποκλεισμό της ΔΟΥ Χανίων την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου. Καλούμε σε προσυγκέντρωση όλους τους φορείς και τους πολίτες της Κισσάμου έξω από το Δημαρχείο στο Καστέλι την ίδια ημέρα και στις 9 π.μ.
5.Απαιτούμε να παραμείνουν όλες οι Δημόσιες Υπηρεσίες στην Κίσσαμο και την ενδυνάμωση και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας. Απαιτούμε άμεση συνάντησή μας με τον κ. πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς για να τους εκθέσουμε τα επιχειρήματα μας προκειμένου να μην προχωρήσουν σε αποφάσεις λανθασμένες που θα τους φέρουν αντιμέτωπους με την κοινωνία των πολιτών.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ι.Μ. ΚΙΣΣΑΜΟΥ- ΣΕΛΙΝΟΥ
π. Εμμ. Μπαριωτάκης,  Αρχιερ. Επίτροπος
ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ
Ο Δήμαρχος, Γεώργιος Μυλωνάκης, Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Οι Αντιδήμαρχοι
ΓΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ
Ο Πρόεδρος, Γ. Αννουσάκης
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
Τσουρουνάκης Σοφοκλής
Για τον ΠΓΣ «ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ»
Ροκάκης Αντώνης
ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Σ. «ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΛΑΘΕΝΩΝ»
Θεοδωρογλάκης Μιχάλης
ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ
Πανανάκης Ιωάννης, Χορευτάκης Ιωάννης, Κουνελάκης Στέλιος, Ξηρουχάκης Δημήτρης, Τζουγανάκης Περικλής

EUROPA PALACE

Μετά από αρκετούς μήνες, το υπουργείο Ναυτιλίας "άναψε το πράσινο φως" για την ικανοποίηση του αιτήματος των Μινωικών Γραμμών για την δρομολόγηση του ΕΓ/ΟΓ πλοίου "Europa Palace" στην γραμμή Χανιά - Πειραιάς - Χανιά. ..... 
- Επιτέλους, όχι τίποτα άλλο, αλλά έτσι θα φτιάξει και λίγο η ΑΝΕΚ, που τον τελευταίο καιρό κάνει πολλά "γκελάκια", και τα παράπονα πολλά.  

ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


" Όποιος άνεργος Έλληνας πολίτης το επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου και να εγγράφεται στους σχετικούς καταλόγους ανεύρεσης εργασίας, αναφέροντάς μας μόνο το ονοματεπώνυμο, την ειδικότητά του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Ομοίως, όσοι εργοδότες επιθυμούν να προσλάβουν Έλληνες στις επιχειρήσεις τους, μπορούν να έρθουν σε επαφή με τις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής" αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος της Χρυσής Αυγής.
Και η απάντηση του υφυπουργού Εργασίας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, "... εφόσον τα γραφεία ευρέσεως εργασίας της Χρυσής Αυγής δεν τηρούν τις νόμιμες διαδικασίες, θα κλείσουν."
Χαχαχα ανασφάλιστους πάντως δεν θα έχουν.....

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ"....

Το "θέλω" από το "δε μπορώ" ένα "φοβάμαι" δρόμος !

ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑΝΟΣ,,,,

ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Κι όμως η κυβέρνηση το λέει ξεκάθαρα ...η ΔΟΥ στην Κίσαμο είναι τελειωμένο θέμα.... και αν δεν με πιστεύεται ρωτήστε τους βουλευτές μας.... θα δείτε τι απάντηση θα σας δώσουν....... 
- Αργήσατε.
....και έχουν δίκιο!!! Βέβαια το ερώτημα είναι .....τι έκαναν για να το αποτρέψουν; Τίποτα!!!
Μήπως είναι ώρα να πάρουμε και μεις κάποιες αποφάσεις; Μήπως είναι ώρα; 

ΓΙΑ ΔΕΣ.....


Συνελήφθησαν , χθες στα Χανιά από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, ζευγάρι -ηλικίας 54 ετών ο άνδρας και 52 η σύζυγος του -με κοινές επιχειρηματικές δραστηριότητες για οφειλές στο δημόσιο και συγκεκριμένα για τη μη απόδοση Φ.Π.Α.
Το ποσό που όφειλε το ανδρόγυνο στο δημόσιο έφθανε στις 900.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. by flashnews.gr

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ

Τελικά η συνάντηση έβγαλε ζουμί..... θα κλείσουν την ΔΟΥ Χανίων μια από τις προσεχείς μέρες.... Η λογική να κλείσουμε τα μαγαζιά στην Κίσαμο, να κτυπούν πένθιμα οι καμπάνες και μαύρες σημαίες να κυματίζουν, μετά τις τελεσίδικες και αποφασισμένες επιλογές της κυβέρνησης, δεν έχουν νόημα. Κύριοι με ποιο δικαίωμα θέλετε να κλείσετε τα μαγαζιά της Κισάμου; Ποιος είναι ο νους που σκέφτηκε μια μέρα πριν το οριστικό κλείσιμο της ΔΟΥ να κάνει την δική του κινητοποίηση; Τελικά λογική δεν υπάρχει; Μάλλον γιατί αν υπήρχε θα έπρεπε εδώ και 6-7 μήνες που ξέραμε ότι θα έκλειναν την ΔΟΥ και τις άλλες υπηρεσίες να τα κάναμε μαλλιά κουβάρια. Έτσι με μυξοκλάμματα και παρακαλετά δεν γίνεται τίποτα.
Και μια ερώτηση προς τους ειδήμονες....αν κλείσουν τα μαγαζιά για μια βδομάδα ..ακυρώνονται οι επιταγές που έχουν να πληρώσουν; Ακυρώνεται το ρεύμα και ο ΟΤΕ που πρέπει να πληρώσουν, Ακυρώνεται το ΤΕΒΕ; 
-Ξυπνήστε βρε οι αγώνες χρειάζονται μυαλό ..... και αν γίνονται θυσίες ας τις κάνουν πρώτα οι εκλεγμένοι μας ....βουλευτές-περιφερειακοί άρχοντες- δημοτικοί άρχοντες.... φτάνει πια το ξεφτίλισμα και η κοροϊδία ..... ότι πάντα πρέπει να πληρώνει ο πολίτης.
Πάντα θα είσαστε πίσω από τα γεγονότα ..γιατί απλά δεν μπορείτε να προβλέψετε μια κατάσταση αλλά την αφήνετε για την τελευταία στιγμή!!!

ΦΟΙΝΙΚΕΣ....

 Ένα -ένα τα φοινικάκια μας εγκαταλείπουν.... και το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι τα κόβουν και τα πετούν ..όμως υπάρχουν και κάποιοι που τ' αφήνουν εκεί για να τα βλέπουν και οι ξένοι μας....Το Καστέλλι είχε γύρω στους 100 φοίνικες και είναι ζήτημα αν υπάρχουν πλέον 15 γεροί!!!

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.....

...και αφού δεν έχει μπακάλικο εκεί κοντά ....πήρε απόφαση ο πλανόδιος να στέξει απ΄έξω από το προσωρινό μας ΚΤΕΛ την πραμάτεια του.... σε λίγο θα πάει και ο πλανόδιος καφετζής..... Φυσικά πάλι ο εμπορικός σύλλογος φταίει..μιας και δεν πρόβλεψε να διορίσει .... εμπορικό αστυνόμο.....

ΣΥΣΚΕΨΗ..ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ....

Η επιτροπή αγώνα ... καλεί σε μάζωξη στις 13.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου τους φορείς της πόλης για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, σχετικά με την αποψίλωση των υπηρεσιών από την Κίσαμο. Τα αποτελέσματα της σύσκεψης αργότερα....

ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Η Κτηματική υπηρεσία του δημοσίου σουλατσάρει στην Κίσαμο.... και από ότι μαθαίνω ήδη έχει ρίξει κάτι προστιματάκια προς τα νότια του δήμου μας! Τελικά μήπως η γαλάζια σημαία που μας πήραν..η μισή ήταν δική μας....έχει σχέση με το γεγονός αυτό; Πάντως σε λίγες μέρες θα έχουμε και γραπτές ανακοινώσεις από τους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης..απλά περιμένουν τα επίσημα στοιχεία.

Ο ΚΑΡΦΩΣΑΣ...... ΤΟΥ ΚΑΡΦΩΣΑ... ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.....

Δόθηκαν στην δημοσιότητα τα ονόματα των βουλευτών που πλούτισαν απότομα..... και ερευνά το ΣΔΟΕ ...Σας αναφέρω μερικά ονόματα που μας ενδιαφέρουν......
Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Έγινε ανώνυμη καταγγελία για παράνομο πλουτισμό, η οποία αναφέρει ότι κατέχει τρία ξενοδοχεία στην Ιεράπετρα τα οποία σύμφωνα με την καταγγελία, ίσως να μην είναι στο όνομά του.
Ιωάννης Σμπώκος, πρώην γενικός γραμματέας ΥΕΘΑ. Ξεκίνησε έλεγχος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.
Η λίστα η οποία βρίσκεται και στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών και δη των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος οι οποίοι –κατ’ εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νίκου Παντελή- εποπτεύουν την έρευνα, αναρτήθηκε από την zougla.g
Πάντως όλοι οι κατηγορούμενοι λένε ότι η λίστα είναι κατασκευασμένη..για να δούμε λοιπόν τι θα ξετελέψουμε;

ΠΟΔΟ.....ΣΦΑΙΡΙΚΑ

Τι διαβάζω στο ιντερνέτ...ο δήμαρχος Χανίων κάλεσε τα ΜΑΤ επειδή λέει διαμαρτυρήθηκαν οι φίλαθλοι του ΑΟΧ στις προτάσεις του..... Το αποτέλεσμα δεν έγινε γνωστό ....αλλά μάλλον έχασαν του ΑΟΧ.
Ευτυχώς εμείς εδώ τα συμβούλια για τα ποδοσφαιρικά τα κάνουμε μεσημεριάτικο και με καθυστέρηση ώστε οι φίλαθλοι να απογοητεύονται και να μην παρευρίσκονται...... Και μια και μιλάμε για ποδοσφαιρικά έμαθα ότι θα υπάρχει κάθε Δευτέρα βράδυ αθλητική εκπομπή μια τα Καστελλιανά δρώμενα και όχι μόνο, από το ιντερνετικό ραδιόφωνο της ΝΕ.ΚΙ. Καλορίζικοι!
Και μια είδηση....τελικά θα κάνουμε σκεπαστή εξέδρα στο γήπεδο Κισάμου με ...χορηγία....του γνωστού μας χορηγού!

ΠΑΝΤΕΡΜΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΙ....

Και να μην ξεχνιόμαστε αύριο θα αποχωριστούμε την ΔΟΥ μετά μουσικής..... μιας και είναι η τελευταία εργάσιμη του Σεπτεμβρίου ....από την Δευτέρα θα μας εξυπηρετεί η Β' ΔΟΥ Χανίων.... με τις υγείες μας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ"...

.....για να σωθεί το πολιτικό σύστημα!

Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Συναγερμό σήμανε στα κομματικά επιτελεία η εμπλοκή ονομάτων πολιτικών σε περιπτώσεις παράνομου πλουτισμού, που ελέγχονται από τον ΣΔΟΕ, με το σκηνικό να θυμίζει πλέον την επιχείρηση «καθαρά χέρια», που διέλυσε προ ετών το πολιτικό σύστημα της γειτονικής Ιταλίας. 
Σε ανοιχτή γραμμή βρίσκονται τις τελευταίες μέρες Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης που προσπαθούν να διαπιστώσουν την έκταση του θέματος. Οι τρεις αρχηγοί έχουν συμφωνήσει πως «αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη και αν δεν βγουν στην επιφάνεια τα μεγάλα ψάρια, δε στέκεται το πολιτικό σύστημα». Ακολούθησαν η εντολή του πρωθυπουργού να σταλούν οι φάκελοι με τους πολιτικούς στη δικαιοσύνη και η διαρροή κύκλων της Ιπποκράτους ότι «όλα θα πρέπει να έρθουν στο φως».
Σε πρώτη ανάγνωση μπορεί κανείς να πει, ότι όλα αυτά έχουν ειπωθεί ξανά. Με τη Χρυσή Αυγή όμως να κινείται απειλητικά έναντι του πολιτικού συστήματος και τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση,  η απόδοση δικαιοσύνης είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για την επιβίωσή τους. «Η παραμικρή αίσθηση συγκάλυψης να δημιουργηθεί, η κυβέρνηση θα πέσει» συμφωνούν στελέχη και από τα τρία κομματικά επιτελεία.
Στο περιβάλλον Βενιζέλου δηλώνουν ότι «όσο μεγάλα και αν είναι τα ονόματα των εμπλεκομένων, πρέπει να βγουν στη δημοσιότητα». Για να έχουν και οι θιγόμενοι την ευκαιρία να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Όπως έκανε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος την Κυριακή επικοινώνησε με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, δίνοντάς τους διαβεβαιώσεις ότι δεν έχει καμία σχέση με τα όσα του καταλογίζονται.
Κατανοητό γιατί δεν δίνονται ακόμη στη δημοσιότητα τα ονόματα των 32 πολιτικών (υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς κλπ) που ερευνώνται από το ΣΔΟΕ, διότι θα πρέπει πρώτα να προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία και όχι απλώς ενδείξεις. Ελπίζουμε απλώς να μην υπάρξουν συγκαλύψεις και να βγουν πραγματικά «όλα στο φως»…

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Μιας και δεν έχουν κόσμο οι καταλήψεις στην Κίσαμο.....θα βάλουν μουσική για να σηκώσουν τους καρεκλάτους και πολυθρονάτους Καστελλιανούς! Μην την χάσετε λοιπόν την κατάληψη αύριο, ίσως έχει και πιλάφι.......
Πάει ξεφύγαμε...αντί να κηρύξουν ανεπιθύμητους τους βουλευτές του νομού από την πόλη μας, αντί να πάνε να κλείσουν τις ΔΟΥ στα Χανιά, θα βάλουμε μουσική να κλάψουμε ομαδικά τον πόνο μας...

ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ

ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΜΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

Την προστασία της χελώνας καρέτα-καρέτα ζητάει από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απειλώντας να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απήυθυνε σήμερα, Πέμπτη, στις ελληνικές αρχές αίτημα με τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης (δεύτερο στάδιο της διαδικασίας παράβασης), για τη βελτίωση της προστασίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, στη Δυτική Πελοπόννησο.

ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ ΝΕΚΡΗ
Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή, οι θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα είναι ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση παγκοσμίως και υπόκειται σε αυστηρούς κανόνες προστασίας. Ο Κυπαρισσιακός Κόλπος είναι ένας από τους σημαντικότερους χώρους φωλεασμού των θαλάσσιων χελώνων.
Η Επιτροπή έχει ξεκινήσει τη διαδικασία παράβασης για το συγκεκριμένο θέμα τον Οκτώβριο του 2011. Ωστόσο, σύμφωνα με την Επιτροπή, «η Ελλάδα εξακολουθεί να ανέχεται την ύπαρξη σημαντικού αριθμού έργων και δραστηριοτήτων που δεν έχουν αποτελέσει αντικείμενο των κατάλληλων αξιολογήσεων για μια περιοχή που είναι προστατευόμενη τοποθεσία του δικτύου Natura 2000». Επιπλέον, η Επιτροπή θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν έχει εκδώσει τα απαιτούμενα μέτρα για την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός αποτελεσματικού συστήματος αυστηρής προστασίας για τις θαλάσσιες χελώνες στην Κυπαρισσία, ώστε να αποφεύγεται τυχόν διατάραξη των ειδών κατά την περίοδο αναπαραγωγής, καθώς και οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα μπορούσε να υποβαθμίσει ή να καταστρέψει τους χώρους αναπαραγωγής τους.
Η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της δύο μήνες για να απαντήσει στο αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

"Έχουμε πολύ μεγάλες ευθύνες ως Δήμος καθώς εδώ και πολύ καιρό αποψιλώνεται η περιοχή από διάφορες Υπηρεσίες και έχουμε αντιδράσει μόνο με ψηφίσματα. Από πολύ νωρίς εμείς ως δημοτική παράταξη είχαμε καταγγείλει τον 'Καλλικράτη' γιατί αυτά είναι τα αποτελέσματά του. Διαμόρφωσε μεγαλύτερους Δήμους, περισσότερο ελεγχόμενους, κατέπνιξε τις αντιδράσεις. Ειδικά για τη ΔΟΥ είναι γνωστό εδώ και δύο μήνες ότι θα κλείσει, από τη στιγμη που δεν είδαν αντιδράσεις ούτε από τη Δημοτική Αρχή, ούτε από τους πολίτες, προχώρησαν στην υλοποίησή της. Τώρα που βγήκε η Υπουργική Απόφαση τα πράγματα έχουν καταστεί πολύ δύσκολα. To Δ.Σ. πρέπει να προχωρήσει σε πιο ακραίες μορφές αντίδρασης φτάνοντας μέχρι και τις οριστικές παραιτήσεις, χωρίς υπαναχωρήσεις, των μελών του. Αν δεν το κάνουμε αυτό ακολουθούν το Ειρηνοδικείο, το ΙΚΑ κ.ά." 

Σχόλιο μπλοκέρ.....Μάλιστα όταν τα λέγαμε και τα φωνάζαμε, κανένας δεν ήθελε να κάνει έστω το παραμικρό, τώρα αγαπητέ Κώστα μας συμβουλεύεις ότι πρέπει να φτάσουμε και σε ακραίες καταστάσεις ...που είναι κατά την γνώμη σου οι παραιτήσεις.... σωστά αλλά μήπως έτσι δίνουμε τροφή στην απραξία σας; Μήπως έτσι αθωώνεται εαυτούς και όλους τους άλλους;
- Πάντως διαπιστώνω καθημερινά ότι όλοι πλέον έρχεστε στα λόγια μου.... και καταγγέλλετε έστω και καθυστερημένα τον μεγάλο Καλλικράτη που εσείς οι ίδιοι θέλατε ....όλο και περισσότερο σας ακούω να λέτε....πόσο καλά ήταν ο δήμος όταν ήταν μικρός....

ΣΥΣΚΕΨΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση των εκπροσώπων του Κισαμικού με τον δήμο σχετικά με την κατασκευή στεγάστρου στο γήπεδο της πόλης μας.... Το πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο να αρχίσει τέλος Οκτωβρίου και επειδή το πρωτάθλημα είναι χειμωνιάτικο, αλλά και το γήπεδο μας πολύ εκτεθειμένο είναι επιβεβλημένη η κατασκευή ενός μικρού στεγάστρου....Για να δούμε που θα καταλήξουν .....

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

Ώρα 08.30 στην μεγάλη κατάληψη της ΔΟΥ Κισάμου βρίσκονται 4 άτομα .... τελικά ξεφουσκώσαμε στην προθέρμανση. Δεν είναι για αγώνες και διεκδικήσεις ο Καστελλιανός ας το καταλάβουμε..εξάλλου δεν υπάρχει και ο επαναστάτης πλέον για να μας ξεσηκώσει. 
Πάντως ενδιαφέρον έχουν και οι δηλώσεις της αντιπολίτευσης για το θέμα..... ότι άργησαν να κάνουν τις κινήσεις αυτές και τώρα είναι πολύ αργά...και το ερώτημα μου είναι απλό..... γιατί πρέπει η αντιπολίτευση να ακολουθεί την δημοτική αρχή; Αν ήθελε θα μπορούσε να κάνει αυτή την μάζωξη 1 μήνα πριν ώστε να καπελώσει και την δημοτική αρχή...αλλά που τέτοια τύχη, μήπως έχει και αυτή κόσμο να τους ακολουθήσει; 
Με απλά λόγια, πάλι τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα...όπως ξέρουμε και όπως είμαστε μαθημένοι.....

ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ...ΕΜΕΙΣ;


Ο βουλευτής Ηρακλείου ........ μετέφερε στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, το αίτημα όλων των τοπικών φορέων Πύργου  Ηρακλείου για τη «την επαναξιολόγηση των κριτηρίων για τη διατήρηση του Ειρηνοδικείου Πύργου» στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.
Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης παρέδωσε στον Υπουργό τη γραπτή επιστολή, την οποία υπέγραψαν: ο Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Πύργου, κ. Παράσχος Τσιμπούκας, ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύργου, κ. Εμμανουήλ Καπετανάκης, εκπρόσωπος της Ενορίας Αγίας Ειρήνης Πύργου, π.  Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, οι εκπρόσωποι των Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Γυμνασίου Πύργου, οι κ.κ. Κατερίνα Φιλιππάκη και Γεώργιος Παπαδάκης, αντιστοίχως, μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, κ. Νικόλαος Γκοντές, εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάκης και οι Διευθυντές Δημοτικού, Γυμνασίου, Νηπιαγωγείου, Βρεφικού Παιδικού Σταθμού Πύργου, οι κ.κ. Αντώνης Αντωνακάκης, Εμμανουήλ Σταυρακάκης, Κατερίνα Κυπριωτάκη, Σεβαστή Λασκαρέλια.
Πάγιο αίτημα των κατοίκων και φορέων της περιοχής είναι η ανάγκη «επαναξιολόγησης των κριτηρίων που αφορούν την κατάργηση ή μη του Ειρηνοδικείου του Πύργου, καθώς, και την έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή με πολύ πρόσφατο και οδυνηρό περιστατικό που έχει συγκλονίσει ολόκληρη την τοπική κοινωνία».
Ο Υπουργός, κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, από τη μεριά του, αφού ευχαρίστησε τον Βουλευτή για την ενημέρωση, σημείωσε ότι «πριν την τελική απόφαση θα ληφθούν σοβαρότατα υπόψη τα στοιχεία που κατέθεσαν τόσο κατά την πρόσφατη συνάντηση οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων όσο και στην Επιστολή που του παραδόθηκε. Θα αξιολογηθούν όλα», διαβεβαίωσε τον κ. Αυγενάκη κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΕΙΛΑΜΕ....


Ο πρωθυπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης του μνημονίου τα έκανε μπάχαλο στην Νέα Υόρκη. Υποτίθεται ότι πήγε για να προσελκύσει επενδύσεις, ξόδεψε αυτός και η 25μελής συνοδεία του αρκετά εκατομμύρια ευρώ και τώρα μας έρχεται ο λογαριασμός. Μια δυνατή σφαλιάρα με μπόλικη δόση ειρωνείας για τις "επενδύσεις" Παπανδρέου, μας ήρθε από το BLOOMBERG.

ΠΟΙΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ...


Με εξαφάνιση απειλούνται 21 από τις 30 γλώσσες της Ευρώπης, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Νέα επιστημονική έκθεση δείχνει ότι στο σύγχρονο
ψηφιακό κόσμο δεν υπάρχει «χώρος» για δεκάδες γλώσσες, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική.
Οι ερευνητές κρούουν τον κώδωνα κινδύνου, καθώς, όπως διαπιστώνουν, η ψηφιακή βοήθεια για τις περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες είναι ελλιπής ή απολύτως ανύπαρκτη για τους χρήστες. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών αποσκοπεί στο να αναδείξει τη σημασία της διατήρησης και ενίσχυσης της πλούσιας γλωσσικής και γενικότερα πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης. Η έκθεση τονίζει ότι οι γλώσσες που μιλιούνται από σχετικά μικρό αριθμό ανθρώπων, κινδυνεύουν επειδή δεν έχουν τεχνολογική υποστήριξη όπως έχουν οι ευρέως χρησιμοποιούμενες γλώσσες. Το μεγαλύτερο κίνδυνο εξαφάνισης αντιμετωπίζουν: η ισλανδική, η λετονική, η λιθουανική και η μαλτέζικη γλώσσα, στην ψηφιακή εποχή. Και άλλες γλώσσες, όμως, όπως η Ελληνική, η βουλγαρική, η ουγγρική και η πολωνική, επίσης κινδυνεύουν από την ψηφιοποίηση όλων των μορφών γραπτού λόγου.
Η έρευνα, στην οποία συνέβαλαν περισσότεροι από 200 ειδικοί, αξιολογεί τον κίνδυνο για κάθε γλώσσα με βάση τέσσερα βασικά κριτήρια σε τεχνολογικό/ψηφιακό επίπεδο: την ύπαρξη αυτόματης μετάφρασης στη συγκεκριμένη γλώσσα, τη δυνατότητα φωνητικής αλληλεπίδρασης, την δυνατότητα ψηφιακής ανάλυσης κειμένου και τη διαθεσιμότητα
Πηγή

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


Του κόσμου: Κρήτη Ρουκάκα- Χρυσοπηγή Σητείας   

 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΥΚΙΑΝΑΚΗ
 Αντίδωρο στη γενέθλια γη, θα λέγαμε ότι είναι, το  βιβλίο: 
 «Του κόσμου: Κρήτη –Ρουκάκα –(Χρυσοπηγή Σητείας)» από τον συγγραφέα του, φιλόλογο, Γιώργο Πευκιανάκη, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Αύγουστο.
Το βιβλίο γράφτηκε κατά προτροπή του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού «ο Μπέμπονας», του οποίου η πολιτιστική και γενικά η εξωραιστική προσπάθεια για το χωριό είναι σημαντική εξ αιτίας του δραστήριου διοικητικού συμβουλίου αλλά και των άλλων μελών του του, χωριανών και εκτός του χωριού διαμενόντων
Ο συγγραφέας του βιβλίου με βάση κυρίως τα προσωπικά του βιώματα, με την ιστορική του γνώση, μέσα από βιβλιογραφία, έδωσε το μικρόκοσμο του χωριού και τη μικροιστορία του, που όσο μικρά και ασήμαντα πράγματα και αν φαίνονται δεν παύουν αθροιστικά να προσθέτουν τα ίχνη τους στη μακροιστορία και στην ιστορία του κόσμου. Φωτογραφίες με φυσιογνωμίες πολλές, δείχνουν και ταξιδεύουν στο χρόνο τους πρωταγωνιστές αυτής της μικροιστορίας.
Το βιβλίο διατίθεται από τον πολιτιστικό σύλλογο και τα έσοδα είναι για τους σκοπούς του συλλόγου και ένα μέρος υπέρ της εκκλησίας του χωριού.
 Ο καθένας που θα διαβάσει σελίδες του βιβλίου θα ανασύρει από μέσα του ίδιες εικόνες, καταστάσεις και θα αντικαταστήσει τα ονόματα των προσώπων με  ονόματα δικών του προσώπων, έτσι που θα μπορούσε το βιβλίο να έχει τον τίτλο: Το χωριό μου, το χωριό σου, το χωριό του…
Το βιβλίο παρουσιάστηκε το βράδυ της 18 Αυγούστου στη Ρουκάκα, στην πλατεία του χωριού, ανάμεσα σε πολύ κόσμο, με παρουσία αρχών και φορέων  από τη Σητεία και την Ιεράπετρα σε μια ωραία εκδήλωση, που είχαν οργανώσει τα μέλη του Συλλόγου ο «Μπέμπονας», άνδρες και γυναίκες με την καθοδήγηση του δραστήριου και χαρισματικού προέδρου Γιάννη Καναβάκη. Η συγκίνηση ήταν διάχυτη σε όλους τους χωριανούς μα και στους επισκέπτες.
Το βιβλίο κλείνει με μια μικρή  αναφορά στην Κίσαμο η οποία υπήρξε και τόπος μόνιμης εγκατάστασης του συγγραφέα.
Σε μια εποχή που το χωριό φαίνεται να αργοσβήνει, καιρός να θυμηθούμε ότι υπήρξε το λίκνο του λαικού μας πολιτισμού και αξιών που ξεθώριασαν και πρέπει να τις επαναπροσδιορίσομε. Εξ άλλου οι καιροί επιτακτικά δείχνουν μια κάποια επιστροφή …..Άγνωστο πια μορφή θα έχει αυτή η επιστροφή

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ 185

Αν περάσετε από το οικοδομικό τετράγωνο που προοριζόταν για συγκοινωνιακό κέντρο στην πόλη μας θα διαπιστώσετε ότι έγινε χώρος εναπόθεσης μπαζών και άλλων κομμένων δένδρων..μάλιστα είναι και νεκροταφείο αρρωστημένων φοινίκων!!! Τουλάχιστον χρησιμεύει σε κάτι και δεν πήγαν χαράμι οι ανταλλαγές των προηγούμενων δημοτικών αρχών..... 

ΑΡΘΡΟ


Τριγμοί στα κόμματα ενόψει νέων μέτρων!!
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Ενώ οι διαβουλεύσεις για την τελική διαμόρφωση του πακέτου περικοπών συνεχίζονται και οι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης  θα συναντηθούν πιθανότατα την Πέμπτη σε μία ακόμη προσπάθεια συγκερασμού απόψεων,  τα κομματικά επιτελεία τους βρίσκονται σε επιφυλακή, προσπαθώντας να προλάβουν εσωτερικές αντιπαραθέσεις, διαφοροποιήσεις και διαρροές.
Στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επικρατεί αναβρασμός και πολλοί βουλευτές διαμηνύουν ότι δεν θα συναινέσουν σε οριζόντιες περικοπές, ή σε νέο ψαλίδισμα των χαμηλών συντάξεων.
Πάντως οι κομματικές ηγεσίες εκτιμούν ότι οι "αντάρτες" που θα καταψηφίσουν τελικά τα μέτρα ή θα αρνηθούν θετική ψήφο δεν θα είναι περισσότεροι από 6.
Θα αυτοδεσμευθούν στο ΠΑΣΟΚ.
Στο ΠΑΟΚ ενδέχεται να μην τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας - και αυτό μπορεί να ενθαρρύνει υποψήφιους "αντάρτες" ........

ΔΩΡΟ-ΑΔΩΡΟ

Σαν την μαργαρίτα μας μαδάνε και δεν το παίρνουμε χαμπάρι..... μάλλον το παίρνουμε όταν είναι πολύ αργά...... Να τους πάρουμε την ΔΕΗ ..να μην τους την πάρουμε, πάει η ΔΕΗ, να τους πάρουμε τον ΟΤΕ ... να μην τους τον πάρουμε, πάει ο ΟΤΕ, να τους πάρουμε την ΔΟΥ .. να μην τους την πάρουμε, πάει και αυτή! Και αν ρωτήσεις όλους αυτούς τι έκαναν τόσο καιρό για όλα αυτά  θα σου απαντήσουν με ευκολία ..Εμείς ...εμείς...εμείς..... αλήθεια ήξερε κανένας απ΄όλους αυτούς που μαζεύτηκαν εκεί ποιος είναι ο λόγος που παραβρέθηκαν...μπα...οι μισοί παραβρέθηκαν επειδή ήταν υποχρεωμένοι και οι υπόλοιποι γιατί τους το υπέβαλαν.....έτσι όμως και με πράξεις της τελευταίας στιγμής πάει δώρο-άδωρο... η προσπάθεια!
Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι έτσι θα συγκινηθούν οι αναίσθητοι; Μπα....απλά για να περνά η ώρα τα κάνουμε.....  

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜ ΤΑ ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΑ

Ο φίλος και καλός δημοσιογράφος Ναπολέων Σαραντίδης έπεσε μέσα στις προβλέψεις του για τις παράξενες εκρήξεις και τα ωστικά κύματα που μας τρέλαναν...... όπως λένε, 44 μαχητικά αεροσκάφη έφτασαν "μυστικά" στην Κρήτη σπάζοντας επανειλημμένως το φράγμα του ήχου ανοικτά του κόλπου των Χανιών και της Κισάμου..... 
Βέβαια το παράδοξο είναι ότι κανείς δεν τα πήρε χαμπάρι....βέβαια από τώρα και πέρα θα μας τρελάνουν με τα σενάρια με το γιατί ήλθαν...όμως υποπτευόμαστε .... 
Μετά τις εκλογές στην Αμέρικα βέβαια θα το διαπιστώσουμε.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ;

Πρωτοπορεί ο ΝΕ.ΚΙ και αν δεν το ξέρετε δείτε...την ανακοίνωση που έβγαλαν τα παιδιά. 
Οι δηλώσεις συμμετοχών για πρόγραμμα στο Διαδικτυακό σταθμό της Νεολαίας Κισάμου "NEKI WEB RADIO" έχουν ξεκινήσει !!! Δηλώστε και εσείς ημέρες και ώρες που επιθυμείτε να κάνετε εκπομπή τηλεφωνικά στο 694 7091549 ή με μήνυμα στο facebook της νεολαίας http://www.facebook.com/neolaiakissamou  !!!

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ


Είπαμε ..πιο πολλές οι καρέκλες από τους αγωνιστές...οι Καστελλιανοί είναι στα καφενεία, εκεί είναι το φαΐ και το πιοτό!!!

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ


..που πάει να δημιουργηθεί στην Κίσαμο.
Ευχής έργο να γίνει ένα  μουσείο για την παραδοσιακή μουσική της Κρήτης και όχι  μόνο ένα αλλά σε κάθε νομό ένα, όπως είχα προτείνει το 2009 λίγο πριν ανακινηθεί το συγκεκριμένο θέμα.
Προσωπικά διαφωνώ με τον τίτλο-θέμα:ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ
Θα ήταν σωστότερο να αναφέρεται στην παραδοσιακή μουσική γενικά, άλλωστε υπονοείται ότι η μουσική εκτελείται από πρόσωπα και απευθύνεται σε πρόσωπα. 
Έτσι μάλιστα υποτιμάται και ο ρόλος του χορευτή που είναι αυτός που απευθύνεται ο μουσικός στην παραδοσιακή μουσική, δεν είναι αυτοσκοπός και αυτοϊκανοποίηση το παίξιμο του μουσικού αλλά εντάσσεται σε μια πανάρχαια και συνεχιζόμενη ανά τους αιώνες λειτουργιά πάρε-δώσε με το διασκεδαζομενο και χορευτή και κακώς τείνουμε τελευταία να αναδεικνύομαι μόνο το μουσικό και σε κάποιες περιπτώσεις να τον ειδωλοποιουμε!!!
Κατά δεύτερον, εφόσον βλέπουμε ότι σχετικά εύκολα βρίσκονται χρήματα για τέτοιους σκοπούς, μήπως παράλληλα θα πρεπε το γρηγορότερο να διασώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες μαρτυρίες από ανθρώπους που σχετίζονται με το αντικείμενο, να γίνει  ευρύτερη έρευνα για κειμήλια και οτιδήποτε άλλο αφορά την παραδοσιακή μας μουσική πέραν αυτών που καλώς έχουν γίνει ως τώρα;; Έτσι θα αποφύγουμε στρεβλώσεις, αγκυλώσεις, μονόπλευρες  θεωρήσεις και αλλά φαινόμενα που τείνουν να αλλοιώσουν και να φθείρουν το αληθινό πρόσωπο της μουσικής μας κληρονομιάς!!!
Γ.Β

Υ.Σ Ο Γ.Β γνωστός μας, είναι άνθρωπος που προσπαθεί όσο κανένας άλλος να διατηρήσει την μουσική μας παράδοση στο νομό ...και η άποψη του είναι πάντα σεβαστή!!!

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ;

Ελάχιστοι είναι αυτοί που συγκινήθηκαν επειδή υπάρχει αυτό το ρεζιλίκι στην Κίσαμο. Ελάχιστοι και οι περισσότεροι από αυτούς κατ' ανάγκη βρέθηκαν στην εφορία που ετοιμάζει βαλίτσες... Υπάλληλοι της ΔΟΥ Κισάμου, υπάλληλοι του Δήμου και 2-3 απλοί φορολογούμενοι πολίτες ...οι υπόλοιποι ε΄πιναι ακόμα στον καναπέ.
Δυστυχώς το έργο είναι γνωστό και πολυπαιγμένο ...μόνο να σχολιάζουμε και να κριτικάρουμε είμαστε ...όταν χρειάζεται αγώνας, λουφάζουμε ..από συνήθεια.
Φυσικά λείπει και ο ηγέτης..που θα μπορέσει να μας ξεσηκώσει...λείπει ένας Σημαντηράς ας πούμε που έπαιζε την γροθιά στο τραπέζι και την καταλάβαινε ο διευθυντής στην Αθήνα.
Μετά λύπης μου ...η συνέχεια για τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας, θα είναι πολύ επώδυνη ..

PORTA RETIMIOTTA-KALE KAPISI

Γράφει ο Μιχάλης Ανδριανάκης
Η Porta Retimiotta ήταν η κεντρική είσοδος στην περιτειχισμένη πόλη των Χανιών στο μέσο περίπου της νότιας πλευράς των οχυρώσεων. Οι οχυρώσεις των Χανιών κτίστηκαν ανάμεσα στα 1538 και 1645 πάνω σε αρχικά σχέδια του μεγάλου θεωρητικού του Προμαχωνικού Συστήματος Οχύρωσης (Fronte Bastionato) Michele Sanmichielli. Το όνομά της το πήρε από το γεγονός ότι σε αυτήν οδηγούσε η κεντρική οδός από το Ρέθυμνο (σημερινή οδός Αποκορώνου). Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας πήρε το όνομα Kale Kapisi (Πύλη του Φρουρίου) και ήταν και πάλι κύριο σημείο αναφοράς. Κατεδαφίστηκε από τα γαλλικά στρατεύματα γύρω στα 1903, κοντά στο χρόνο επίσκεψης του Ιταλού αρχαιολόγου G. Gerola. Σήμερα το τοπίο είναι εντελώς διαφορετικό. Όμως αρκετά από τα λείψανα της πύλης πρέπει να σώζονται κάτω ακριβώς από την άσφαλτο και τα καταστήματα "Κρόνος" και "Μανωλικάκη". Ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα είναι δυνατή η ανάδειξη των στοιχείων αυτών. 
Η κατεδάφιση της πύλης γύρω στα 1903. Μόλις διακρίνονται δεξιά τα λείψανα της ανατολικής γωνίας του συγκροτήματος ακριβώς στη θέση του Ζαχαροπλαστείου "Κρόνος". Διακρίνονται επίσης στο μέσο τα υπολείμματα από την οξυκόρυφη καμάρα του διαβατικού της κεντρικής πύλης. Δεξιά σώζεται ο μιναρές του Τζαμιού, που κτίστηκε από τους Τούρκους, αφιερωμένου στη μνήμη του πορθητή του Ρεθύμνου Γαζή Χουσεϊν Πασά και αριστερά ο μιναρές του Τζαμιού του Γιουσούφ Πασά (ναός Αγίου Φραγκίσκου-Αρχαιολογικό Μουσείο).

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΡΙΧΤΕΡ

10 ως 12 σεισμοί γίνονται καθημερινά στην Ελλάδα κι από αυτούς άντε να αισθανθούμε τους 2-3 ..αλλά επειδή δεν έχουμε και τίποτα άλλο να κάνουμε το λέμε και το γράφουμε.....Χορό τα ρίχτερ.... 2,6 R- 3R - 3,5R βέβαια ούτε που τους καταλαβαίνουμε..... περισσότερο αισθητός είναι ο δυναμίτης και ειδικά άμα είναι κακοδεμμένος και σκάσει στον αφρό.....Πάντως το φαινόμενο το χθεσινό αλλά και πριν κάμποσο καιρό ήταν πολύ δυνατό...... την πρώτη φορά το άκουσε όλη η Κίσαμος ως και το Βλάτος ........ χθες το άκουσε όλη η βόρια μεριά του νομού.....από το Ακρωτήρι των Χανίων ως και την Γραμβούσα.

ΑΡΘΡΟ


Όλα τα σκάνδαλα στο προσκήνιο
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Έντονη είναι η δυσωδία που αποπνέει πλέον το πολιτικό σύστημα της χώρας καθώς τα Media βάλλουν ομαδόν κατά του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Ξεκινώντας με το σκάνδαλο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που εμπλέκεται και ο πρόεδρος της Βουλής και φτάνοντας μέχρι τη λίστα των 32 πολιτικών που ερευνώνται για παράνομο πλουτισμό η κατάσταση οδηγείται εκτός ελέγχου.
Στον "πόλεμο" μπήκε και η εφημερίδα "Παραπολιτικά" επιτιθέμενη κατά του Αλέξη Τσίπρα, αλλά χωρίς επιτυχία, ενώ χτύπησε και τις ευαίσθητες ηθικές χορδές της δικαιοσύνης αποκαλύπτοντας σεξουαλικά όργια δικαστικών στην Πελοπόννησο.
Η ακρίβεια και η αλήθεια των στοιχείων και των καταγγελιών μένει να κριθεί από τη δικαιοσύνη αλλά η σφοδρότητα και ο χρονισμός των επιθέσεων αποκαλύπτει πως κάτι άλλο πολύ μεγαλύτερο βρίσκεται σε εξέλιξη, το οποίο δεν αποκλείεται να σχετίζεται με τη νομή της πίτας των αποκρατικοποιήσεων και των κοινοτικών κονδυλίων...
Η απάντηση Λιάπη
Στην αντεπίθεση επιχειρεί να περάσει ο Μιχάλης Λιάπης με αφορμή το δημοσίευμα της Real News για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ζητώντας να συσταθεί εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή. Παράλληλα αφήνει αιχμές κατά... κάποιων οι οποίοι εκλαμβάνουν τη σιωπή του ως αδυναμία. Η υπόθεση με το ξέπλυμα των 10,2 δισ. αν και διαψεύδεται και από τους τρεις εμπλεκόμενους έχει προκαλέσει αναταραχή στα κόμματα και στο πολιτικό σύστημα.
Η παράλληλη αποκάλυψη της λίστας των 32 βουλευτών που ερευνώνται για παράνομο και αδικαιολόγητο πλουτισμό δημιουργούν εικόνα σήψης του πολιτικού συστήματος. Τα δεδομένα που έρχονται στη δημοσιότητα και τα πολλά και διαρκή χτυπήματα των ΜΜΕ κατά πολιτικών και η χρονική περίοδος στην οποία όλα αυτά εξελίσσονται εγείρει ερωτηματικά για ενδεχόμενες σκοπιμότητες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλη εφημερίδα επετέθη και κατά του Αλέξη Τσίπρα αφήνοντας υπονοούμενα για εργολαβίες από το Δημόσιο κλπ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στα δημοσιεύματα αλλά όπως φάνηκε δεν υπάρχει... φωτά.
Ο Μ. Λιάπης σε δήλωση του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι « αποτελεί στόχο κάποιων που θέλουν την πολιτική και ηθική του εξόντωση» και ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να διερευνήσει το ζήτημα προκειμένου να «λάμψει η αλήθεια».

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΝΟΤΟ;


Δεκαεννέα βραβευμένες ακτές, οι 11 από τις οποίες βρίσκονται στη Κρήτη, αποσύρθηκαν από τους καταλόγους του 2012, εθνικούς και διεθνείς, και έχασαν το βραβείο τους, επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος. ....και 6 σε ένα δήμο.....
Ακτή Βουλισμένη – Δήμος Καντάνου Σελίνου – Χανιά
• Ακτή Γραμμένο – Δήμος Καντάνου Σελίνου – Χανιά
• Ακτή Λιμνάκι – Δήμος Καντάνου Σελίνου – Χανιά
• Ακτή Παχειά Άμμος – Δήμος Καντάνου Σελίνου – Χανιά
• Ακτή Χαλίκια – Δήμος Καντάνου Σελίνου – Χανιά
Σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες», οι παραπάνω ακτές δεν μπορούν να είναι υποψήφιες για βράβευση τη επόμενη χρονιά.
Το Ελαφονήσι δεν θα έχει του χρόνου Γαλάζια σημαία..εκτός αν την πάρουμε εμείς.... μέσω του δήμου Κισάμου.....
Βέβαια το παράδοξο είναι ότι οι Παλαιοχωρήτες έριξαν μαύρη πέτρα στις παραλίες τους.... ή δεν τους ενδιαφέρει πλέον μιας και έχουν δεμένους τους γαϊδάρους τους..... 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου, συνεδρίασε εκτάκτως την Τρίτη 25/09/2012 και εκφράζει ρητά την κατηγορηματική του αντίθεση στην ανακοινωθείσα κατάργηση της ΔΟΥ και του Ειρηνοδικείου Κισάμου, σύμφωνα με πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών.
Συντάσσεται με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 153/2012 στις 24/09/2012 για συντονισμό ενεργειών και αντιδράσεις στο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ και του Ειρηνοδικείου και την εν γένει αποψίλωση των υπηρεσιών στο Δήμο μας.
Εκφράζει για άλλη μια φορά την έντονη αγωνία του εμπορικού κόσμου της Κισάμου για τις αρνητικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και στο πλαίσιο αυτό, δηλώνει την ενεργή παρουσία του στις κινητοποιήσεις στις 26-28 Σεπτεμβρίου 2012.
Προασπίζοντας την ιδεολογία των συντονισμένων, ουσιαστικών και μεθοδευμένων κινήσεων έτσι ώστε να υπάρχουν τα μέγιστα αποτελέσματα, προτείνουμε τον συντονισμό περαιτέρω δράσεων, που θα αποφέρουν άμεσα και ουσιαστικά αποτελέσματα.
Κατόπιν αυτών, αποφασίζουμε:
1. Την ενεργό συμμετοχή του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου στις κινητοποιήσεις του Δήμου Κισάμου στις 26-28 Σεπτεμβρίου 2012
2. Το συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων την Παρασκευή 28/09/2012 έως τις 10.00πμ
3. Το συντονισμό περαιτέρω ενεργειών, τις οποίες έχει ήδη προτείνει ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου, σε συνεργασία με το Δήμο Κισάμου και άλλους φορείς. 
Για το ελληνικό εμπόριο το κλείσιμο των καταστημάτων είναι πλέον εφιάλτης και εξαναγκασμός και όχι τρόπος διαμαρτυρίας. 
Ωστόσο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου, καλούμε τους καταστηματάρχες του τόπου μας , την Παρασκευή 28/09/2012 να ανοίξουν τα καταστήματα τους, μετά τις 10.00πμ σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης.

ΑΡΓΗΣΑΜΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ....

Δεν έχει κλείσιμο των μαγαζιών αύριο..ο Εμπορικός σύλλογος, -ορθά σκεπτόμενος κατά εμέ- αποφάσισε να κλείσει τα μαγαζιά για ένα δίωρο την Παρασκευή. Μάλιστα και αυτό το δίωρο είναι -πάλι για εμένα- άνευ ουσίας και μόνο ζημιά θα προκαλέσει στην ήδη τραυματισμένη αγορά μας. Τώρα αν κάποιοι θέλουν να κλείσουν τους δρόμους και τους παράδρομους ώστε να μην περνά κανείς, δικαίωμα τους ...απλά να μας αιτιολογήσουν το γιατί; Είναι παράλογο να κλείνουμε τα μαγαζιά μας επειδή κάποιοι που ψηφίστηκαν δεν έκαναν καλά την δουλειά τους..και για να μην παρεξηγηθώ..από τον πρόεδρο της δημοκρατίας ως και τον τελευταίο δημοτικό σύμβουλο, εννοώ. 
Και φυσικά κάποιοι ξέχασαν ότι είναι υποχρέωση τους να υπερασπίζονται τα αγαθά των πολιτών .... θυσιάζοντας τον εαυτόν τους και όχι το ψωμί των φτωχών......

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ

3-5 εκρήξεις ακούστηκαν στην Κίσαμο που χάλασε ο κόσμος, αλλά καπνό δεν είδαμε.... τελικά θα μας τρελάνουν οι μπουρλοτιέρηδες.... όλες στον αφρό τις ρίχνουν;
Όπως πάνε τα πράγματα αύριο θα μαλατσώσει η αγορά από την μαρίδα.....

ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ

Θα κλείσουν όλα τα μαγαζιά, θα περικυκλώσουν τις δημόσιες υπηρεσίες-όσες απέμειναν- μετά θα περικυκλώσουν και τον εαυτό τους, σαν ύστατη προσπάθεια ώστε να μην σβήσουμε από τον χάρτη.... δεν αντιλέγω ότι όλα αυτά θα δημιουργήσουν εντύπωση...όμως η ουσία είναι το αποτέλεσμα και δεν βλέπω φως -δυστυχώς- στον ορίζοντα.
Φυσικά αργήσαμε.... εδώ ο κόσμος τόχε τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι.... κι απότομα μας πείραξε και ξυπνήσαμε; Δεν λέω ίσως....αλλά μάλλον μας πάτησαν τον κάλο, όταν μαθεύτηκε οτι η ΔΟΥ φεύγει ....αλλιώς δεν μπορώ να το εξηγήσω..... ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΤΕΛΩΝΕΙΟ-ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ-ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ και Β/ΑΘΜΙΑΣ-ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΙΚΑ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ-ΑΓΡΟΝΟΜΙΟΥ μας άφησαν χρόνους....και συγκίνηση δεν είδα ..οπότε ο κάλος μάλλον φταίει.
Αλήθεια γιατί δεν παραιτήστε -μάλιστα έγινε και επίσημα αυτή η πρόταση- που έτσι θα ανοίξετε τον ασκό του Αιόλου με παραιτήσεις σ΄όλη την Ελλάδα; Μήπως δεν την πολυβλέπεται να περπατεί η πρόταση σας, και σκεφτήκατε .... ας έχουμε και τον γάιδαρο δεμένο;
Τέλος πάντων αν νομίσει κανείς οτι θα ξαναγυρίσουν ή δεν θα φύγουν και τα υπόλοιπα ..να σηκώσει το χέρι του...
-Τι; Κανείς.....

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/09 ΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/09 ΛΕΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ''ΟΧΙ'' ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ!!


Το Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου εκφράζει ρητά την κατηγορηματική του αντίθεση στην ανακοινωθείσα κατάργηση της ΔΟΥ και του Ειρηνοδικείου Κισσάμου, σύμφωνα με πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών (ΔΕΑ 1130258 ΕΞ 2012/20-09-2012) και του Υπουργείου Δικαιοσύνης με ΠΔ αντίστοιχα, δηλώνοντας έτοιμο να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια κρίνει σκόπιμη για να αποτρέψει μία τέτοια αδικαιολόγητη και απαράδεκτη ενέργεια. Η ανάγκη εξορθολογισμού της λειτουργίας του κράτους με τη συγχώνευση υπηρεσιών προφανώς και δεν εξυπηρετείται με το λουκέτο σε μία Οικονομική Υπηρεσία που εξυπηρετεί περίπου 25000 φυσικά και νομικά πρόσωπα σε ετήσια βάση και συμπεριλαμβάνεται στις πρώτες θέσεις αποτελεσματικότητας και απόδοσης εσόδων στο Κράτος. Με ετήσιο κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια δραχμές και περίπου 5000 δηλώσεις από φορολογούμενους, καθίσταται σαφές ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, για την αναστολή λειτουργίας ορισμένων ΔΟΥ της χώρας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η ΔΟΥ Κισσάμου είναι νομικά και πραγματικά αναιτιολόγητη. Πλέον το Κράτος καθίσταται εχθρός του πολίτη. Οι κάτοικοι του Δήμου μας θεωρούνται επισήμως ως «μη προνομιούχοι». Και όλες αυτές οι ενέργειες γίνονται ερήμην των τοπικών κοινωνιών και των δημοτικών αρχών. Δίχως διάλογο, αλλά με μέτρα διοικητικού καταναγκασμού. Η επαρχία απερημώνεται και αποψιλώνεται από 
Υπηρεσίες με κεντρικό σχεδιασμό του Κράτους. Καταργούνται Ειρηνοδικεία, ΔΟΥ, υποκαταστήματα ΙΚΑ, αποδυναμώνονται τα Αστυνομικά Τμήματα, υπολειτουργούν τα σχολικά συγκροτήματα. Το δικό μας Ειρηνοδικείο που είναι το δεύτερο σε όγκο υποθέσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων επίσης καταργείται με βάση Π.Δ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει αποσταλεί στο ΣτΕ για νομικό έλεγχο. Πλέον η Δικαιοσύνη γίνεται ακριβή υπόθεση για τον απλό πολίτη. Η αδυναμία καταφυγής σ’ αυτήν λόγω του υψηλού κόστους εγκυμονεί κινδύνους και καταστρατηγεί τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών. Το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο του νομού Χανίων μένει πλέον χωρίς δημόσιες υπηρεσίες. Αυτό συνιστά κατάντημα για ένα σύγχρονο κράτος και μάλιστα του 21ου αιώνα. Απαιτούμε να ανακληθεί η αναστολή λειτουργίας της ΔΟΥ Κισσάμου και να ενδυναμωθεί η Οικονομική μας Υπηρεσία ακόμη περισσότερο για να καταστεί ακόμη αποδοτικότερη. Ζητάμε να ανακληθεί η απόφαση κατάργησης του Ειρηνοδικείου Κισσάμου. Ζητάμε την ενδυνάμωση του Κέντρου Υγείας με το απαιτούμενο προσωπικό και τα υλικοτεχνικά μέσα. Το Δ.Σ. Κισάμου δηλώνει απερίφραστα ότι θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο τρόπο στην κατάργηση των δύο υπηρεσιών. Η διογκούμενη αποψίλωση του τόπου μας από Δημόσιες Υπηρεσίες σε περίοδο οικονομικής κρίσης οδηγεί στην απερήμωση της Κισάμου και στην απομόνωσή της και είναι εύλογο ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και η τοπική κοινωνία θα αντιδράσουν σφόδρα. Καλούμε έστω και την ύστατη ώρα την πολιτική ηγεσία των δύο Υπουργείων να επανεξετάσουν την στάση τους και να μην προβούν σε ένα τέτοιο σφάλμα και ζητάμε άμεσα από τους αρμόδιους Υπουργούς την ανάκληση των σχετικών αποφάσεων, διαφορετικά θα βρουν απέναντι τους σύσσωμη την τοπική κοινωνία. Ζητάμε από τους ΟΤΑ του ν. Χανίων (Περιφερειακή Ενότητα και Δήμους), τα επιστημονικά σωματεία (δικηγορικός- ιατρικός Σύλλογοι, ΤΕΕ Δυτ. Κρήτης κ.α.), τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς να δηλώσουν την συμπαράστασή τους εμπράκτως στα δίκαια αιτήματα μας.
Αποφασίζουμε:
Την κατάληψη του Δήμου Κισσάμου, της ΔΟΥ, του Ειρηνοδικείου και κάθε άλλης δημόσιας υπηρεσίας που στεγάζεται στον Δήμο μας από την Τετάρτη 26 και μέχρι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου. Ζητάμε από τον Νέο Εμπορικό Σύλλογο Κισσάμου να μας συμπαρασταθεί με το συμβολικό κλείσιμο των τοπικών επιχειρήσεων την Παρασκευή 28/9. Καλούμε την τοπική κοινωνία, τους φορείς και τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις μας για το παρόν και το μέλλον της Κισσάμου.
Την σύσταση τριμελούς Επιτροπής Αγώνα αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Κισσάμου Γ. Μυλωνάκη και τους πρώην Δημάρχους και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Φρ. Σκουλάκη και Κώστα Κουκουράκη. Εάν τα δίκαια αιτήματα μας δεν ικανοποιηθούν, η Επιτροπή και τα συλλογικά όργανα θα συνέλθουν εκ νέου την Παρασκευή για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Καμία μορφή αντίδρασης δεν αποκλείεται. Ως έσχατη λύση το Δημοτικό Συμβούλιο θα εξετάσει εάν και όταν το κρίνει σκόπιμο ακόμη και την παραίτηση όλων των μελών του.
Την αποστολή του παρόντος στον κ. Πρωθυπουργό, τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, τους αρχηγούς των κομμάτων, τους βουλευτές Χανίων, τον ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και τον Περιφερειάρχη Κρήτης και την κοινοποίησή του στα ΜΜΕ.

ΔΥΟ ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 Αναγνωστάκης -Κατζουράκης- Λυγιδάκης- Δαρατζιανός και στο τηλέφωνο η ψυχή όλων τότε ο Μανώλης Σημαντηράκης
Λίγο πριν την επιστροφή του Ειρηναίου οι πρωτεργάτες .....Σημαντηράκης Εμμ. Κατζουράκης Νίκ. Σκουλάκης Εμμ. Βαρουχάκης Εμμ. Βενιζέλος Νικήτας.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....


Από τα Χανιώτικα Νέα
Τη στήριξη των πτήσεων χαμηλού κόστους της Ryanair προς τα Χανιά, καθώς διαπίστωσαν αύξηση του τουρισμού στην περιοχή τους, αποφάσισαν χθες επαγγελματίες της Κισάμου που συμμετείχαν σε συνάντηση που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος της περιοχής, με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Χανίων. Η στήριξη μεταφράζεται σε συμμετοχή στο διαφημιστικό πρόγραμμα της Ryanair (έντυπα, διαδίκτυο) προκειμένου η αεροπορική εταιρεία να συνεχίσει τα δρομολόγια της προς το αεροδρόμιο Χανίων. Και αυτό γιατί και άλλες περιοχές της χώρας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την προσέλκυση εταιρειών low cost, ενώ την ίδια ώρα η Ryanair αποχώρησε από τη Θεσσαλονίκη καθώς οι φορείς της περιοχής δεν είχαν ανταποκριθεί οικονομικά στη συμφωνία μαζί της. 
Πάντως οι επαγγελματίες που συμμετείχαν στη συνέλευση ανάφεραν πως για πρώτη φορά φέτος λόγω των πτήσεων της Ryanair υπήρξε τόσο μεγάλος αριθμός τουριστών στην Κίσαμο και ειδικά Ιταλών ακόμα και τώρα στα τέλη του Σεπτέμβρη.
Μιλώντας στους παρευρισκόμενους στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κισάμου, ο αντιπροέδρος του ΕΒΕΧ κ. Χρ. Μυλωνάκης τόνισε πως με τη δρομολόγηση πτήσεων   της Ryanair στο αεροδρόμιο 'Δασκαλογιάννης' στην ουσία «καταφέραμε και βάλαμε δυναμικά τα Χανιά στον τουριστικό χάρτη. Μπήκε στον τουριστικό χάρτη και η Κίσαμος. Αυτή τη στιγμή το brand name της Κρήτης είναι η Κίσαμος!».
Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ξενοδόχων κ. Κυριάκος Τσαμουρτζόγλου ανέφερε από τη μεριά του πως «θα πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι, γιατί όλοι ωφεληθήκαμε. Οι ξενοδόχοι δώσαμε ένα πολύ μεγάλο ποσό και το ίδιο πρέπει να κάνουν όλοι», ενώ ταυτόσημη ήταν η θέση του κ. Μυλωνάκη ιδιοκτήτη τουριστικού γραφείου στην Κίσαμο και άλλων επαγγελματιών. Για τον Δήμο Κισάμου ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ.  Χ. Πιτσιγαυδάκης ανέφερε πως ο τουρισμός είναι η μοναδική βιομηχανία της χώρας και ότι «ούτε το Δήμος μόνος του, ούτε τα Επιμελητήρια, ούτε ο καθένας από μόνος του μπορεί να κάνει κάτι. Ολοι μαζί μπορούμε». 
Από τη μεριά του Νέου Εμπορικού Συλλόγου ο κ. Γιώργος Αννουσάκης επεσήμανε πως «είχαμε μια πολύ μεγάλη αύξηση στην περιοχή μας, αυτό οφείλεται στην παρουσία ανθρώπων από την Ιταλία και άλλες χώρες που ήλθαν με πτήσεις low cost. Πρέπει να επενδύσουμε σε αυτό το κομμάτι ώστε να έχουμε την απαιτούμενη αύξηση και του χρόνου».
Οι παρευρισκόμενοι, τέλος, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την στάση του Υπουργείου Τουρισμού και την ανύπαρκτη στήριξή του στο συγκεκριμένο ζήτημα.

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕΕΕΕΕΕΕ

Άμα θέλουν δεν ξεφεύγει κανείς.... προειδοποίηση για κάτι ανώνυμους που νομίζουν ότι μπορούν να κρυφτούν....
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang&perform=view&id=20338&Itemid=965

ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ

Θα κάνουμε κατάληψη.... άλλο που δεν θέλουμε δηλαδή....μάλιστα θα το κοινοποιήσουμε και όπου δεν πρέπει...... συγνώμη όπου πρέπει. Την Τρόικα μόνο ξεχάσατε και αυτό με προβληματίζει..... μακάρι βέβαια αυτές οι κινητοποιήσεις να ήταν όπως τότε ...που φέραμε τον Ειρηναίο αγνές και σύσσωμες.....φυσικά ποτέ δεν είναι αργά...ειδικά όταν βάζουν και τρεις δήμαρχοι τον μπέτι τους....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στο San Juan της Αργεντινής μεταβαίνει από 22-30/9/2012 ο Δ/ντής του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων Δρ. Κ. Χαρτζουλάκης για να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής στο ‘7ο Διεθνές Συνέδριο για την Καλλιέργεια της Ελιάς’ που οργανώνει το Πανεπιστήμιο του San Juan (UNSJ) και το Εθνικό Ινστιτούτο Αγροτικής Τεχνολογίας (INTA) της Αργεντινής υπό την αιγίδα της International Society for Horticultural Science (ISHS). Στο συνέδριο θα παρουσιασθούν τα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας για την ελαιοκαλλιέργεια (γενετικό υλικό, συστήματα φύτευσης, τεχνικές καλλιέργειας, άρδευσης, λίπανσης, φυτοπροστασίας) και τεχνολογίας ελαιολάδου (ελαιουργεία, ποιότητα ελαιολάδου, διαχείριση υποπροϊόντων, κλπ). Ο κ. Χαρτζουλάκης ......

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΝΕ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ

Η Σκαλίδη όλοι την θέλουν δακτυλοδεικτούμενη τα επόμενα χρόνια και δήμος και εμπορικός σύλλογος .... συμφωνούμε όλοι ως εδώ , όμως για να γίνει κάτι τέτοιο είναι καιρός να ξεκινήσετε από τα ουσιώδη...π.χ φωτισμός. Είναι καιρός να φτιάξετε τα φώτα που ανάβουν όταν θέλουν ....βηματάκι-βηματάκι κάποτε θα την κάνουμε ξακουστή. Και μην ξεχάσετε έχει ακόμα κάμποσα μαγαζιά.... εκτός αν είναι σκοπός σας να τα κλείσετε και αυτά και να τα μεταφέρετε στον δρόμο σας...... όπως το ΚΤΕΛ, που κάποιος είπε (σε κόσμο μπροστά μάλιστα) ότι πάει όπου γουστάρει. 
Για τον ίδιο λόγο και το ΟΤΕ και η ΔΕΗ και η Δ.Ο.Υ πάνε τώρα και αυτές όπου γουστάρουν, βέβαια την επαύριον, ψηφίσματα και διαμαρτυρίες θα κάνουμε μπας και ξαναγυρίσουν εκεί που ήταν πρώτα .....αλλά μάταια. Ότι φεύγει δεν ξαναγυρίζει.....

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ικανοποιητική η προσέλευση των μελών, γύρω στα 80, αν και οι του συλλόγου θα περίμεναν λίγο περισσότερους. Μηδαμινή η συμμετοχή βέβαια, από την πιο τουριστική περιοχή μας, τα Φαλάσαρνα, αν και θα γίνει ξέχωρα συνάντηση, των ξενοδόχων και εστιατόρων της περιοχής, στα Φαλάσαρνα τις προσεχείς μέρες. Δίχως λόγω η αντιπαράθεση μελών με το δήμο.... κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο εμπορικός σύλλογος κινείται στην ίδια κατεύθυνση με τον δήμο, έχουν τους ίδιους στόχους, τις ίδιες ανησυχίες και αγωνίες και ας στραματήσουν να βάζουν τρικλοποδιές στο μοναδικό εν λειτουργία (ακόμα) κομμάτι της περιοχής μας. Αυτό μόνο κακό κάνει...
Οι δημότες, τα μέλη, οι επενδυτές, έχουν το κάθε δικαίωμα να ρωτήσουν οτιδήποτε για την περιοχή μας, ...και αν αυτό δεν αρέσει στους δημοτικούς εκπροσώπους μας, υπάρχει η εφημερίδα ή η λαϊκή συγκέντρωση, για να ανταπαντήσουν, δεν ήταν χώρος απολογίας ούτε χώρος αντιπαραθέσεων η συγκέντρωση των εμπόρων και επιχειρηματιών της περιοχής μας. Τέλος όσοι δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και ποιοι αγωνίζονται για το καλό της πόλης αλλά και της περιοχής γενικότερα, καλό είναι να βγάλουν τις τσίμπλες από τα μάτια τους!!
Τέλος κάποιοι ας έρχονται διαβασμένοι αν θέλουν να "αντιλέγουν" και τα επιχειρήματα τους να είναι ουσίας...

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Ανέλαβα ρόλο πάλι ο Πάγκαλος...και κάποιοι θα χαρούν επειδή δεν υπάρχει καλύτερος στις ατάκες αλλά και στον ανταρτοπόλεμο.....δείτε εδώ πως αποκάλεσε τον Τσίπρα!

ΠΑΤΕΡΑ ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ....


Έγινα πρωθυπουργός ! - δεν το πιστεύεις έ; 
- Πόσο έμεινα ; 
- 25 μήνες 
- Απίστευτος Λαός οι Ελληνες ;
Έβαλα την Ελλάδα στο ΔΝΤ ούτε αυτό το πιστεύεις έ; 
-Τη δουλειά έχει το ΔΝΤ στην ΟΝΕ ;
-Εγώ το έφερα τα είχα συμφωνήσει πριν γίνω πρωθυπουργός.
- Τι γίνεται τώρα;
10.000.000 Ελληνες με βρίζουν με βλαστημάν και ζητούν να με δικάσουν
ανάμεσά τους είναι ακόμα και οι πιο έμπιστοι υπουργοί - κηπουροί μου.
2.500 Ελληνες αυτοκτόνησαν στα δύο χρόνια που ήμουν πρωθυπουργός.
10.000 Ελληνες πέθαναν από υποσιτισμό και έλλειψη περίθαλψης μαθητές λιποθυμούν στα σχολεία.
3.000.000 Ελληνες έχασαν από 20 έως και 60% του μισθού τους
2.000.000 Έλληνες έχασαν από 15 έως και 50% της σύνταξής τους
800.000 Ελληνες έχασαν τη δουλειά τους
200.000 Ελληνες έκλεισαν την επιχείρησή τους
500.000 Ελληνες εργάζονται χωρίς να πληρώνονται
Δεν υπάρχουν δώρα, συλλογικές συμβάσεις, αποζημιώσεις για απολύσεις κ.α.
-Οι έχοντες και κατέχοντες, οι νταβατζήδες, οι καναλάρχες, οι διαπλεκόμενοι κλπ. ;
Ολοι μια χαρά μόνο ο Ακης είναι μέσα. Ναι ζει ο Μητσοτάκης.
Πόσο πήρε το ΠΑΣΟΚ; 
-12% αλλά τώρα είναι μονοψήφιο και κατεβαίνει
-Εγώ τώρα τι θα κάνω; 
-Δεν θα το πιστέψεις
Με κάλεσε το Harvard University να διδάξω πολιτική και οικονομία.
Οχι δεν σου κάνω πλάκα πατέρα. Τι εννοείς πάει και το Harvard;
Τάσος Βαγ.

Υ.Σ το μπλοκ είναι πολύ, μα πάρα πολύ αντιπαπανδρεικό....και όποιος δεν συμφωνεί απλά πάει αλλού!!! δίχως σχόλια και πολλές κουβέντες.
Διαβάστε ....κι αυτό!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ

Την Τρίτη θα βρίσκονται στην Κίσαμο και θα παρουσιαστεί η μελέτη του καινοτόμου έργου του Μουσείου Μουσικών Κρήτης, που θα γίνει στις Λουσακιές, από την κ. Ειρήνη Λουτσάκη επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Παρά τις δυσκολίες η μελέτη προχωράει κανονικά, αλλά και η κ. Λουτσάκη έχει ήδη μαζέψει πολύ υλικό για να ξεκινήσει τις μελέτες της.... ξεκινώντας όπως είναι γνωστό από εδώ...Κουνέλης - Κουτσουρέλης - Ναύτης - Τσέγκας, κλπ!
Το δε φωτογραφικό υλικό που έχει βρεθεί είναι απίστευτο.... καλή συνέχεια! 

Υ.Σ Η κυρία Λουτσάκη έχει την δύναμη να αλλάξει λίγο την κατάσταση στην γειτονιά μας. Φυσικά το επιχείρημα είναι δύσκολο και ήδη τα "στοιχεία" της δολιοφθοράς, αναρωτιούνται γιατί στις Λουσακιές και όχι στα Χανιά ; Αυτός λοιπόν πρέπει είναι ο πρωταρχικός στόχος μας τώρα, μιας και όλοι ξέρουμε πόσο πίσω έχουμε μείνει σαν Επαρχία σε όλα τα θέματα...κι ας είναι η περιοχή μας ο πρωτεργάτης των πάντων....Διαφύλαξη της ιδέας αλλά και συνάμα προσπάθεια υλοποίησης της !

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ....

Σας το είπα ο εκδότης δεν έχει ιδέα που βρίσκεται η Κίσαμος.... και μπορεί να κάνει τα αδύνατα - δυνατά  (φέρνει κάμποσα φύλλα στα περίπτερα μας) να γράφει για μας αλλά όλο την πατά....μετά το ..Γράψε λάθος του Μαρινάκη μας ξαναείπε ότι ο Γιάννης Κουρτάκης, ο Κισαμίτης εκδότης των παραπολιτικών, είναι από το Κολυμπάρι .....Πάντως καλή η προσπάθεια όλο ποιο κοντά πέφτει ο εκδότης του "Κόσμου της Πόλης"!!!

ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

"Καταγγέλλουμε τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή ότι με τις πράξεις της δεν προστατεύονται τα συμφέροντα δήμου και δημοτών του ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ και αμαυρώνουν την εικόνα του δήμου. Δηλώνουμε ότι ο συνδυασμός μας άμεσα θα προβεί στον έλεγχο όλων των ενταλματοποιημένων έργων."
Αυτά γράφει στην επιστολή του προς τα ΜΜΕ ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Αποκόρωνα κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης.... και όλα αυτά για τις απευθείας αναθέσεις έργων που τα λεφτά πήγαιναν αλλού και τα άλλοι τα πήραν, αλλά και τα γνωστά τρικ που χρησιμοποιούνται για να αποφεύγουν τον επίτροπο. Σίγουρα μια σοβαρή καταγγελία που αν ευσταθεί θα ξεσηκώσει τον ..εισαγγελέα!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΙΑ Δ.Ο.Υ....

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Κισάμου..... με θέμα την Δ.Ο.Υ που σε λίγες μέρες μας αποχαιρετά.... τυπικό συμβούλιο για ψήφισμα δηλαδή..όπως έγιναν και για όλα τα άλλα ....ΔΕΗ, ΟΤΕ..... 
Λίαν συντόμως βέβαια θα κάνουν και για το Ειρηνοδικείο, το ΙΚΑ, το Κ.Υ και πάει λέγοντας..... και φτάνει ως στα σχολειά...που αν και φέτος την βγάλαμε του χρόνου αμφιβάλλω!!!

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΚΡΕΜΑΛΕΣ

Αν έχετε ώρα διαβάστε τα καμώματα μιας χούφτας ανθρώπων.......
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/09/2009.html#more

ΑΡΘΡΟ


ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΡΗΞΗΣ
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Με μια λιτή, γριφώδη ανακοίνωση, η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποίησε ότι "οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα διακόπτονται" και ότι θα επαναληφθούν πιθανότατα σε μία εβδομάδα.
Εν συνεχεία, παράγοντες της Επιτροπής  διαβεβαίωναν τους δημοσιογράφους ότι η διακοπή των διαπραγματεύσεων "δεν σημαίνει ότι υπάρχουν αγεφύρωτες διαφωνίες" για τα μέτρα που πρέπει  να ληφθούν.
Η κυβέρνηση, προσπαθώντας να αξιοποιήσει πολιτικά τον χρόνο που έχει στη διάθεση της, καθώς η εκταμίευση της επόμενης δόσης θα καθυστερήσει ούτως ή άλλως πέραν του Οκτωβρίου. έχει τεχνηέντως οικοδομηθεί τις τελευταίες ημέρες μία μικρή ¨κρίση¨, σε μια προσπάθεια περιορισμού του πολιτικού κόστους. Πηγές του Μαξίμου διαρρέουν ότι η ένταση που έχει προκληθεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και η σκληρή γραμμή Βενιζέλου-Κουβέλη ενδέχεται να οδηγήσουν σε μίνι σύγκρουση
Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως τόσο ο Γ. Στουρνάρας όσο και οι επικεφαλής των κλιμακίων δεν έχουν ....

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ....

«Κουμάντο κάνει ο λαός, όχι οι εργολάβοι»......Αυτή ήταν η οργισμένη αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη στην αποκάλυψη ότι το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων κινδυνεύει να απενταχθεί από το ΕΣΠΑ λόγω της τρίτης ένστασης που έχει υποβάλει ο δεύτερος μειοδότης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η ΚΟΛΑΣΗ....



Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί μια απάντηση που δόθηκε σε ενδιάμεσες εξετάσεις/ προόδους στη Χημεία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης..
Η ερώτηση είχε ως εξής και βαθμολογούταν με έξτρα βαθμούς:

Η Κόλαση είναι εξώθερμη ή εσώθερμη;
(στη Χημεία ή εξώθερμη δίνει θερμότητα ενώ η εσώθερμη απορροφά).
Οι περισσότεροι φοιτητές έδωσαν απαντήσεις παρέχοντας αποδείξεις βασισμένες στο Νόμο του Boyle (ένα αέριο ψύχεται όταν μεγαλώνει ο όγκος και θερμαίνεται όταν συμπιέζεται) ή κάτι παρόμοιο.
.................................................................
Ωστόσο, ένας φοιτητής έγραψε τα εξής:
Πρώτον πρέπει να γνωρίζουμε αν ο όγκος της κόλασης αυξάνεται προς το χρόνο. Επομένως χρειάζεται να ξέρουμε το ρυθμό με τον οποίο οι ψυχές εισρέουν στην κόλαση και το ρυθμό με τον οποίο διαφεύγουν. Νομίζω ότι μπορούμε ασφαλώς να υποθέσουμε ότι όταν μια ψυχή πάει στην κόλαση, δεν πρόκειται να φύγει. Επομένως, δεν διαφεύγουν ψυχές. Τώρα για το πόσες ψυχές μπαίνουν, ας δούμε πόσες διαφορετικές θρησκείες υπάρχουν σήμερα στον κόσμο. Οι περισσότερες από αυτές δηλώνουν ότι αν δεν είσαι οπαδός τους, τότε θα πας στη κόλαση. Εφόσον υπάρχουν περισσότερες από μία τέτοια θρησκεία και εφόσον οι άνθρωποι ανήκουν σε περισσότερη από μία θρησκεία, τότε μπορούμε να εξαγάγουμε το συμπέρασμα ότι όλες οι ψυχές πάνε στην κόλαση. Και όπως έχουν οι ρυθμοί γεννήσεων και θανάτων, θα πρέπει να αναμένουμε ότι ο αριθμός των ψυχών στην κόλαση θα αυξηθεί εκθετικά.
Τώρα, ο λόγος για τον οποίο εξετάζουμε το ρυθμό αλλαγής του όγκου της κολάσεως, είναι γιατί ο Νόμος του Μπόυλ δηλώνει ότι για να παραμείνει σταθερή η θερμοκρασία και η πίεση στην κόλαση, ο όγκος της πρέπει να αυξάνεται αναλόγως με τις ψυχές που προστίθενται. Αυτό μας δίνει 2 περιπτώσεις:
1. Εάν η Κόλαση διαστέλλεται με πιο αργό ρυθμό από αυτόν με τον οποίο εισέρχονται ψυχές, τότε η θερμοκρασία και η πίεση θα αυξάνονται μέχρι να σκάσει η Κόλαση και να ξεχυθούν οι ψυχές.
2. Εάν η Κόλαση διαστέλλεται με ρυθμό πιο γρήγορο από τη αύξηση των ψυχών, τότε η θερμοκρασία και ή πίεση θα πέφτουν μέχρι να παγώσουν τα καζάνια της.
Ποιά από τις 2 περιπτώσεις ισχύει??
Αν αποδεχθούμε το αξίωμα το οποίο μου είπε η Τερέζα όταν ήμουν πρωτοετής, ότι ."Θα πρέπει να παγώσει η Κόλαση πριν κοιμηθούμε μαζί" και αν συνθεωρήσουμε και το γεγονός ότι χθες το βράδυ όντως κοιμήθηκα μαζί της, τότε ισχύει η δεύτερη υπόθεση και επομένως είμαι σίγουρος ότι η Κόλαση είναι εξώθερμη και ότι ήδη έχει παγώσει.
Απόρροια αυτής της θεωρίας είναι ότι η κόλαση, αφού έχει παγώσει, άρα δεν δέχεται άλλες ψυχές και επομένως έχει εκλείψει.... αφήνοντας μόνο τον Παράδεισο. Αυτό με τη σειρά του αποδεικνύει την ύπαρξη ενός Θεϊκού Όντος, το οποίο εξηγεί γιατί χθες το βράδυ η Τερέζα φώναζε συνεχώς:
"Θεέ μου, Θεέ μου".
Αυτός ο φοιτητής πήρε το μοναδικό 10!

ΑΡΘΡΟ


Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΤΕΝΕΚΕΔΑΚΙ
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εγκατέστησε στο κινητό του ένα ringtone που μιμείται το θόρυβο που κάνει ένα άδειο τενεκεδάκι, όταν κάποιος το κλωτσά στην κατηφόρα. Και μπορεί το έγκυρο οικονομικό περιοδικό που μετέφερε την πληροφορία να μην αποκάλυψε ποτέ την ταυτότητά του, όμως, μπορεί κανείς με βεβαιότητα να υποθέσει ότι θα είναι κάποιος από εκείνους που ασχολούνται με την ελληνική κρίση. Μπορεί να μην το παραδέχονται δημόσια, όμως ακόμα και τα στελέχη του ΔΝΤ θεωρούν ότι το μόνο που κάνει η τρόικα είναι να κλωτσά το τενεκεδάκι της Ελλάδας στην κατηφόρα, να μεταθέτει τα προβλήματα και τα χρέη της χώρας στο μέλλον, απλά αναβάλλοντας την ώρα της κρίσης.
Αυτή η τακτική των καθυστερήσεων είναι, όπως αποδεικνύεται, μέρος της στρατηγικής της τρόικας. Ουσιαστικά, περιορίζεται στο να «μπαλώνει» πρόχειρα και για την ώρα τα ελληνικά προβλήματα, ελπίζοντας ότι στο μέλλον .....

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΥΣΤΥΧΙΑ

Ευτυχώς που τα Σαββατοκύριακα δεν έχει σχολεία....και τα κοπέλια δεν κινούνται στην Ηρώων Πολυτεχνείου..... όμως αφού εκεί (θέλετε) είναι η θέση του ΚΤΕΛ τουλάχιστον φτιάξτε μια καθωσπρέπει στάση, για να μην καθίζουν οι φιλοξενούμενοι μας κατάχαμα ή στα παραθύρια του φροντιστηρίου.... βάλτε και κανένα παγκάκι να μην στέκονται στο λιοπύρι μπρος από την τράπεζα Χανίων..... τόση προχειροδουλειά δεν έχει ξαναγίνει.
Και αν κάποιοι διερωτώνται (χαμηλόφωνα φυσικά) γιατί επιμένω για το ΚΤΕΛ ..έ θα τους πως να μου πουν με ονοματεπώνυμο αν ταιριάζει εκεί που είναι.... ξέρετε τι μου θυμίζει ; Το περίπτερο που πριν κάμποσα χρόνια, το έβαλαν 2 δήμαρχοι και ένας σύμβουλος, στο καταλληλότερο σημείο της πόλης .....μέσα στο σιντριβάνι.
Ο Αντώνης ο Σχετάκης έκανε αγώνα να ξεμπλοκάρει την "γκρουμένη" (από το γκρούβομαι μωρέ)...Σκαλίδη ρίχνοντας 4-5 μαγαζιά και οι έξυπνοι μετά  έβαλαν στην θέση των ένα περίπτερο. 
Το ίδιο και τώρα για ξεμπλοκάρουμε την Ηρώων Πολυτεχνείου μεταφέρουμε σε αυτήν ότι έχουμε και δεν έχουμε.....
Λογική στο πηλήκιο που έλεγε και ο μεγάλος ΓΑΠ...από όλους όσους θέλουν να αναδείξουν την πόλη της Κισάμου.... αλλά δυστυχώς δεν μπορούν!!! 

ΒΙΛΑ TRIVISAN

ΤΩΡΑ...
ΤΟΤΕ....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΣΑΡΣΙΟΥ

Ανάπλαση τσαρσιού και μια συγκοινωνιακή μελέτη για το χάλι μας..."μελετά" το Τ.Ε.Ε μαζί με τον Δήμο Κισάμου ... πάνω σε μια πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου! Και αν βρεθούν οι πόροι-κάτι ακούγεται ότι το είχε υποσχεθεί ο αντι-περιφερειάρχης- τότε θα είναι ένα έργο πνοή για το παλιό Καστέλλι που κοντεύει να θρουλήσει... Πάντως στην ψεσινή συγκέντρωση ο ενθουσιασμός δεν έλειπε..... αν και όπως ξέρουμε τα όνειρα δεν στοιχίζουν....