Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΑΚΟΥ

«Ο θάνατος του δημαρχάκου», 63 χρόνια μετά....
Όταν το 1949 ο Άρθουρ Μίλερ έγραφε το παγκοσμίου φήμης θεατρικό του «Ο Θάνατος του Εμποράκου» είναι πασιφανές ότι ούτε καν θα του είχε περάσει από το μυαλό ότι θα μπορούσε παραλλαγμένο να αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση που θα επικρατεί στην ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση 63 χρόνια μετά. Κι όμως, όπως λέει και στην δραματική επιστολή του προς της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Δίου - Ολύμπου Γ. Παπαθανασίου εκείνος προτίθεται να υποβάλλει την παραίτηση του πριν το «θάνατο του δημαρχάκου». 
Οι δήμοι πάνε για κλείσιμο και στην .......
 ΠΕΔ Κρήτης, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν 15 δήμοι:  Μίνωα Πεδιάδος, Βιάννου, Γόρτυνας, Φαιστού, Μυλοποτάμου, Αμαρίου, Αποκορώνου, Γαύδου, Καντάνου-Σελίνου, Πλατανιάς, Κισσάμου, Σφακίων, Οροπεδίου Λασιθίου, Σητείας και Ανωγείων. «Είμαστε σε οριακό σημείο όλοι οι δήμοι με την υποχρηματόδοτηση. Εάν μέχρι τις 30 του μήνα δεν έχουμε σοβαρά δείγματα από το κράτος, εάν δε αντιληφθεί την κατάσταση στους δήμους, τότε δε θα υπάρξει μία, αλλά 325 παραιτήσεις. Πρέπει να σκύψει σοβαρά η Πολιτεία στα προβλήματά μας και να καταλάβει τη λειτουργία μας, αλλά και να φτιάξει ένα νέο μοντέλο χρηματοδότησης, με βάση όχι τον πληθυσμό, αλλά και την έκτασή του και τις ανάγκες τους. Και πολύ περισσότερο, εάν θέλει να ας ελαφρώσει, ας αναλάβει αυτό τη μισθοδοσία των μόνιμων υπαλλήλων, μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών», Γιώργος Μαρινάκης, δήμαρχος Ρεθύμνης, πρόεδρος ΕΔΥΕΑ, αντιπρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: