Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΩΓΕΙΑΝΟΥ....


Είναι άλλο να κλέψει ένα περίπτερο κάποιος ρακένδυτος φτωχός από το Αφγανιστάν και είναι άλλο να καταχραστεί τα λεφτά από τα όπλα του στρατού, ένας ο οποίος κατάγεται από τα Ανώγεια Κρήτης.
Τα Ανώγεια χρόνια τώρα και επανειλημμένα έχουν δείξει με πράξης την αγάπη τους και την αφοσίωση τους στην πατρίδα.
Οι νέοι των Ανωγείων ακόμη και σήμερα επιδιώκουν την ένταξή τους στις ειδικές δυνάμεις του στρατού, ακριβώς γιατί θέλουν να βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή αν η πατρίδα τους χρειαστεί.
Δεν υπάρχει σπίτι, δεν υπάρχει οικογένεια, δεν υπάρχει πόλεμος στην Ελλάδα που οι Ανωγειανοί να μην ήταν από τους πρώτους που έμπαιναν στην μάχη.
Αυτήν την στιγμή τα Ανώγεια ως τόπος υπεύθυνων και καταξιωμένων πατριωτών βρίσκονται σε πραγματικό αναβρασμό εξ αιτίας της συμμετοχής του Γιάννη Σμπώκου στο μεγάλο φαγοπότι των όπλων του στρατού.
Σήμερα η Ελλάδα, εκτός του ότι έχει καταχρεώσει τις επόμενες γενεές, έχει εξευτελίσει και τους νεκρούς της.
Η πράξη της κατάχρησης δημοσίου χρήματος δεν μπορεί παρά να είναι πάντα καταδικαστέα, όταν όμως αυτό γίνεται εις βάρος της άμυνας της πατρίδας και του στρατού από κάποιον που οι συγχωριανοί του νεκροί στα παιδεία των μαχών μετρούνται σε ατελείωτους αριθμούς, αυτό δεν είναι κατάχρηση δημόσιου χρήματος, αυτό είναι προσβολή μνήμης νεκρών.
Κρητικός.
Το βρήκα στο μπλοκ ΤΑΧΑΛΙΑ και δεν το σχολιάζω!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: