Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

ΟΙΚΟΤΟΠΟΙ

"Οικότοπος προτεραιότητας" χαρακτηρίζονται η Γαύδος, το Κεδρόδασος, τα Φαλάσαρνα και η Χρυσή οι οποίοι εντάσσονται σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα προστασίας. Ο λόγος; Οι αμμοθίνες τους, δηλαδή οι αμμόλοφοι με τους κέδρους.
Να βάλω τα γέλια τώρα ή τα κλάματα....Κεδρόδασος σχεδόν κατεστραμμένοι οι κέδροι...Φαλάσαρνα και αμμοθίνες μόνο σε φωτογραφίες του Ανυφαντή πλέον, Ελαφονήσι με τόσο κόσμο ...καληνύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: