Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

ΠΩΣ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ


Oι απόψεις του Ανδρέα Ανδριανόπουλου στην εκπομπή της Ειρήνης Νικολοπούλου «ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» 
 *Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α υποστήριζε όλες τις εκδηλώσεις ανομίας. Ήταν πάντοτε υπέρ του ακτιβισμού. Είμαι σίγουρος ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα κερδίσει τις εκλογές και μπορεί να πάρει και αυτοδυναμία. Έχει καβαλήσει ένα ρεύμα το οποίο δεν συγκρατείται. Σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, σε αυτές τις εκλογές θα πάρει και τους υπόλοιπους κρατικοδίαιτους, ρουσφετολόγους, κυκλώματα πελατείας, τα οποία ψήφισαν ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ. Επίσης το ρεύμα θα έχει αντανάκλαση και στον αγροτικό χώρο. Θα πάρει πολλούς από το Κ.Κ.Ε, το οποίο και θα συρρικνώσει και θα πάρει ένα μικρό ποσοστό από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Υπάρχει πολύ ΠΑ.ΣΟ.Κ μέσα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ένα μεγάλο κομμάτι της Ν.Δ κυρίως στο κρατικοδίαιτο και ρουσφετολογικό τομέα. Θεωρώ πως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α όταν έρθει στην εξουσία, δεν θα κάνει τίποτα από αυτά που λέει. Ερχόμενος στην εξουσία θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Δεν μπορεί να κάνει αυτά που λέει γιατί θα καταλάβει ποιες είναι οι συνέπειες, με αποτέλεσμα να κάνει μια τεράστια τούμπα. Η κοινή γνώμη θα απογοητευτεί από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τότε σκεφτείτε τον εφιάλτη της Ελλάδος. Θα έχει απογοητευτεί από την Αριστερά, δεν θα εμπιστεύεται την Δεξιά ή την Κεντροδεξιά, άρα η οργή θα ξεχειλίσει και θα έχουμε κοινωνική έκρηξη.
*Όλη η στρατηγική της Ν.Δ. είναι λάθος, διότι κινδυνολογεί ενώ δεν έχει αξιοπιστία. Ο κόσμος δεν την πιστεύει. Ότι και να πει, δεν την πιστεύει, διότι και αυτή και το ΠΑ.ΣΟ.Κ με όλα αυτά που έχουν γίνει αυτά τα τελευταία χρόνια τους έχουν καταρρακώσει την αξιοπιστία. Στην Ν.Δ θα μπορούσαν να σώσουν την παρτίδα, δημιουργώντας έναν καινούργιο φορέα – ομπρέλα, όπως έκανε ο Πρόντι, ο Μπερλουσκόνι, με επικεφαλής κάποιον από την νέα γενιά. Κάποιος που να μην θυμίζει στον κόσμο το παρελθόν. Σαν brand name η Ν.Δ. είναι τελειωμένη.
Δεν πιστεύω στην Ν.Δ. σαν φορέα ότι μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία το σημερινό φαινόμενο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Επέμενα ότι χρειάζεται κάτι σαν ομπρέλα, όχι να φύγει ο κ. Σαμαράς. Θα μπορούσα να επαναδραστηριοποιηθώ και να βοηθήσω από οποιοδήποτε πόστο, χωρίς να έχω κάποια θέση συγκεκριμένη. Η Ν.Δ. σαν φορέας πρέπει να είναι συγκροτημένος από μια νέα εικόνα που να προσθέτει στον κόσμο ελπίδες για την ώρα που θα απογοητευτούν αναπόφευκτα από μία Κυβέρνηση, είτε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είτε με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α είτε υπό τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
*Το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει πάψει να αποτελεί παράγοντα ουσιαστικό και πολιτικό της πολιτικής ζωής και αυτό θα επικυρωθεί με τις επόμενες εκλογές. Δεν εκφράζει τίποτα. Δυστυχώς θα ακολουθήσει τον δρόμο της φθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: