Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΠΟΛΙΩΝ


Μέρος 1ο
Σε ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ανάγκη άμεσης ένταξης του έργου της παράκαμψης Τοπολίων στο ΕΣΠΑ προχώρησαν, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου, αυτοδιοικητικοί και κάτοικοι της περιοχής. "Ενημερώσαμε το Περιφερειακό Συμβούλιο και ζητήσαμε να υπάρξει μια πολιτική απόφαση για δέσμευση ένταξης του έργου, ώστε να δεσμευτεί το αντίστοιχο κονδύλι και τα υπόλοιπα θέματα όπως αυτό των απαλλοτριώσεων θα τα αντιμετωπίσουμε με το έργο ενταγμένο", σημείωσε ο τέως δήμαρχος Ιναχωρίου και νυν δημοτικός σύμβουλος Κισάμου, κ. Κώστας Κουκουράκης.
Ο κ. Κουκουράκης υπογράμμισε πως 'όσο τα κονδύλια μένουν ελεύθερα, ένα οποιοδήποτε έργο έρχεται από πίσω και παίρνει αυτά τα χρήματα. Μπορεί σε 5 - 6 μήνες να μας πουν «εντάξει με τις απαλλοτριώσεις» και τότε να δούμε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για το έργο.
Θέλω να ρωτήσω και να μου απαντήσουν εγγράφως αν τον τελευταίο 1,5 χρόνο στην Περιφέρεια Κρήτης έχει ενταχθεί κάποιο έργο χωρίς απαλλοτριώσεις. Ολα όσα εντάχθηκαν είχαν απαλλοτριώσεις;'.
Η πρωτοβουλία για την ενημέρωση πάρθηκε από φορείς της περιοχής καθώς, όπως λέει ο δημοτικός σύμβουλος, 'υπάρχουν πολλές «σκιές» στην υπόθεση. Καιρό τώρα είχαμε αναμασήματα και υποσχέσεις χωρίς όμως να κινείται η υπόθεση. Δεν βλέπαμε τη δέσμευση ένταξης του έργου και δέσμευσης του αντίστοιχου ποσού κάτω από ορισμένες δικαιολογίες ότι δεν έχουν γίνει απαλλοτριώσεις.
Εμείς ξέραμε ότι εντάσσονται έργα και αφού γίνει και η δέσμευση του κονδυλίου, τότε το «ωριμάζεις» το έργο με τις απαλλοτριώσεις και προχωράει η δημοπράτηση και οι υπόλοιπες διαδικασίες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν γινόταν έτσι.
Μας είχαν πει ότι υπάρχουν γραφειοκρατικά προβλήματα, εμείς λέμε ότι δεν εντάσσεται το έργο, δεν δεσμεύεται το κονδύλιο. Αν περάσουν 2 - 3 μήνες, μετρώντας τους χρόνους για προκήρυξη δημοπράτησης του έργου, εγκατάσταση του εργολάβου, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει κίνδυνος να μην γίνει το έργο καθώς δεν προλαβαίνει τα χρονοδιαγράμματα.
Είναι φανερή η ανησυχία μας γι’ αυτό και πήγαμε στην Περιφέρεια όπου και διαπίστωσα με έκπληξή μου ότι πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι πίστευαν ότι το έργο είναι ενταγμένο.
Ο δρόμος της σήραγγας θα παραμείνει ένας δρόμος μη ασφαλής που δεν μπορεί να σηκώσει το κυκλοφοριακό της περιοχής. Είναι σημαντικό να εξωραϊστεί ο δρόμος της σήραγγας, να βελτιωθεί η ασφάλεια, να γίνει ένας δρόμος τουριστικός, αλλά το αναπτυξιακό πρόβλημα της Κισάμου το λύνει μόνο το μεγάλο έργο του Νομού, η παράκαμψη των Τοπολίων', σημείωσε ο κ. Κουκουράκης.
Από Χαν.Νέα
Αυτά για το ποιοι εργάστηκαν για το έργο.....όταν κάποιοι άλλοι το θεωρούσαν ξοφλημένο.......έχει βέβαια και συνέχεια, με τον άλλο "εργάτη" της περιοχής τον περιφερειακό σύμβουλο  Π. Σημανδηράκη. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός είπε σε καφενείο στο Έλος , ότι όσο είναι αυτός , παράκαμψη τοπολίων δεν θα γίνει.
Και τότε κατάλαβαν πολλοί και έκλαψαν άλλοι τόσοι?????