Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ

Ταμείο Εγγυήσεων για το ελληνικό χρέος, που θα αναλάβει να βγάλει στο σφυρί την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς να μπορεί να παρέμβει η ελληνική κυβέρνηση, για να πληρωθούν οι πιστωτές αποφάσισε να ιδρύσει η Τρόικα. Το Ταμείο θα λειτουργεί σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και πιθανότατα υπό την εποπτεία της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ στη διοίκηση του θα τοποθετηθεί ξένος μάνατζερ. Το ταμείο ιδρύεται διότι η Τρόικα διαπιστώνει πως καμία από τις μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση δεν έχει εφαρμοστεί και επειδή θεωρεί αδύνατη την πώληση δημόσιας περιουσίας από την ελληνική πλευρά λόγω των αντιδράσεων της ελληνικής κοινής γνώμης αλλά και μέσα στην κυβέρνηση.
Οι πιστωτές μας θεωρούν οτι αν δεν αναλάβουν οι ίδιοι την πώληση περιουσιακών στοιχείων της χώρας δεν εξασφαλίζονται από πουθενά ώστε να προχωρήσουν στην εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου των 110 δις ευρώ, ούτε μπορούν να πείσουν την κοινή γνώμη κρατών τους να συμφωνήσουν σε νέα δανειοδότηση της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: