Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Σκληρές περικοπές σε αποδοχές αλλά και σε αριθμό υπαλλήλων έρχονται στο Δημόσιο, βάσει των νέων απαιτήσεων της τρόικας. Το θέμα ετέθη επιτακτικά κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι μπαίνει δραστικό «μαχαίρι» στις προσλήψεις συμβασιούχων που θα μειωθούν κατά 50%, ενώ παρελθόν αποτελεί πλέον και η αναλογία του 1 προς 5 στις προσλήψεις, καθώς αυτή αυστηροποιείται και στο εξής θα κινείται στο 1 προς 10. Την ίδια ώρα το υπουργείο επιταχύνει τις διαδικασίες για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο οποίο αναμένεται να ενταχθούν και οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ. Η κυβέρνηση προσβλέπει σε πραγματική εξοικονόμηση του ετήσιους κόστους μισθοδοσίας μέσω της μείωσης στο ήμισυ του αριθμού των συμβασιούχων και από 50.000 προσλήψεις το χρόνο, που προβλέπονται από το Μνημόνιο, να περιοριστούν στις 25.000 και μάλιστα έως το 2015! Να σημειωθεί δε ότι για φέτος έχει εγκριθεί η πρόσληψη μόλις 9.600 συμβασιούχων. Η περικοπή αυτή αναμένεται να αποφέρει περίπου 550 εκατ. ευρώ, αν ληφθεί υπόψη ότι το κόστος για τους 50.000 συμβασιούχους που εργάζονται σήμερα στο Δημόσιο είναι 1,1 δισ. ευρώ. Η συνολική, δηλαδή, εξοικονόμηση την επόμενη τριετία θα είναι της τάξης των 1,8 δισ. ευρώ.
HMΕΡΗΣΙΑ
Κατά τ΄αλλα ακόμα λένε μερικοί ότι κυβερνά ο Παπανδρέου, αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη....Φυσικά κρύβουν ότι οι προσλήψεις έφτασαν το 10 φεύγουν 0 μπαίνουν..αλλά κατά τ΄ άλλα όλα δουλεύουν ρολόι.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: