Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ

Για τους μετανάστες θα υπάρχουν ειδικές προβλέψεις. Η απογραφή θα γίνει στη γλώσσα τους παρουσία συνοδού της κοινότητάς τους και δεν θα επιδείξουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο σχετικά με τη νομιμότητά τους.
Παρουσία συνοδού της κοινότητας τους.....και φυσικά δεν θα επιδείξουν κανένα νόμιμο χαρτί....
Αυτά άκουσε η ντόπια απογραφέας και έψαξε να βρει τον συνοδό της Καζάχας (Καζακστάν) που μένει κάπου στην Περίδου. Συνοδό δεν βρήκε, αλλά μόλις πλησίασε στο σπίτι που ανήκει σε Ελληνίδα .....η κυρία που στερείται νόμιμα έγγραφα φοβήθηκε τόσο πολύ που κλειδώθηκε μαζί με την γριούλα που φροντίζει και δεν άνοιγε σε κανένα παρά τα παρακάλια στα Ελληνικά φυσικά της απογραφέας... Είχε το φόβο να μην είναι το αλλοδαπών και την απελάσει...Έ ρε που φτάσαμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: