Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Οι στραβοπαλαμιές δεν έχουν τέλος....αλλά θα μου πείτε και όταν τα λέγαμε μας πίστευε κανένας...Διαβάστε λοιπόν το παρακάτω:
Ο «Καλλικράτης» προβλέπει ότι για να ενταχθεί κάποιος Δήμος στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης του άρθρου 262 πρέπει να προηγηθεί σχετικό αίτημα του και μόνο κατ' εξαίρεση μπορεί να γίνει υποχρεωτική ένταξη και εφόσον βέβαια πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις. Στην πράξη αυτό αντεστράφη πλήρως. Όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός, η ένταξη των 58 "κόκκινων" και "πορτοκαλί" Δήμων στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης θα είναι υποχρεωτική**. Στην πράξη βέβαια δεν αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα, καθώς οι Δήμοι που δεν μπορούν σήμερα να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους εκτιμάται πως δε θα έχουν αντίρρηση προκειμένου να ανασάνουν οικονομικά έστω κι αν αυτό θα έχει βέβαια το ανάλογο τίμημα*. «Πάντως, αν υπάρχει καλύτερη πρόταση από τη δική μας, είμαστε έτοιμοι να την συζητήσουμε», είπε ο υπουργός Εσωτερικών αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μικρών τροποποιήσεων στην πορεία, εντός βέβαια των προβλέψεων του «Καλλικράτη».
*Υποχρεωτικά λοιπόν για να αποσβέσουν το χρέος θα πρέπει να γίνουν εισπρακτικές εταιρίες και ποιος θα πληρώνει...... έ μην κάνετε πως δεν ξέρετε ;
**Το τίμημα είναι πλέον γνωστό...εισπράττει το κράτος αλλά δεν φταίει αυτό, φταίει το ΔΝΤ και η τρόικα αλλά πληρώνει ο λαός......εισπράττει ο δήμος, αλλά δεν φταίνε οι παρανομίες των δημάρχων, φταίει "ο Καλλικράτης" , αλλά πληρώνει πάλι ο λαός. 
Πλήρωνε λοιπόν μαλάκα λαέ τα χρέη των άλλων!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: