Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ

Το 1940, υπεγράφη από την Ελλάδα η "Σύμβαση Cooper", βάσει της οποίας η χώρα μας δεν μπορούσε να διαχειριστεί τον ορυκτό της πλούτο. Η Σύμβαση αυτή, είχε πραγματοποιηθεί "υπογείως", εν αγνοία του τότε Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά, από τον τότε Υπουργό Βιομηχανίας. Ένας από τους κύριους λόγους της δολοφονίας του Μεταξά, ήταν και η ανακάλυψη της από τον ίδιο. Η χρονολογία λήξης της, είχε οριστεί το 2010. Από το 2010, η Ελλάδα θα μπορούσε να διαχειριστεί τον ορυκτό της πλούτο, χωρίς προβλήματα. Λόγω του ότι , τόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), όσο και το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο (ΕΚΤ) αλλά κι η Παγκόσμια Τράπεζα (ΠΤ), έχουν σημαντικά οφέλη, έπρεπε πάσει θυσία να γίνει ανανέωση της Σύμβασης. Η αρχή έγινε το 1983, οπότε και η χώρα μας βρέθηκε στο σημείο να "δανείζεται" από την ΕΕ προκειμένου να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις. Έτσι, φτάσαμε "αισίως" το 2010 στο γνωστό και μη εξαιρετέο Μνημόνιο. Αυτού του είδους η "σιωπηρή ανανέωση" της Σύμβασης Cooper, έφερε στην επιφάνεια το αδηφάγο πρόσωπο των... "δανειστών" μας οι οποίοι ΔΕΝ αρκούνται σε αυτό, αλλά οδηγούν τις Κυβερνήσεις της Ελλάδος σε ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ της χώρας. Μια υποθήκη που δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να ξεπληρωθεί. Τουλάχιστον όχι υπό τις παρούσες συνθήκες.
Η φαρσοκομωδία όμως συνεχίζεται, και σε άλλα επίπεδα. Οι ΗΠΑ, σε μία προσπάθεια ελέγχου της Ελλάδος, είχαν σκοπό να οδηγήσουν τη χώρα σε μία κυβέρνηση που θα είχε ως Πρωθυπουργό κάποιον τεχνοκράτη ή κάποιον που ήταν τραπεζικό στέλεχος. Τα μάτια όλων τότε στράφηκαν στον Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο, προχθές, οι δηλώσεις του επίτιμου προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ήρθαν να ταράξουν κάπως τα νερά του πολιτικού συστήματος και να κατευθύνουν αλλού τις σκέψεις μας. Ενώ λοιπόν όλοι αναζητούσαμε τον επόμενο πρωθυπουργό από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ήρθαν στοιχεία με έντυπα και ηλεκτρονικά ντοκουμέντα που στρέφουν πλέον αλλού την πραγματικότητα. Το πιο εφιαλτικό σενάριο, έρχεται από εκεί που όλοι (πλην του υποφαινομένου και ολίγων ακόμη) ΔΕΝ το περιμένουν.
Πολιτικό πρόσωπο της Μείζωνος Αντιπολιτεύσεως, προ ημερών πραγματοποίησε 48ωρο ταξίδι σε δύο χώρες της Ευρώπης. Η μία ήταν ενδιάμεσος σταθμός αλλαγής κατεύθυνσης. Η δεύτερη, ήταν κι η πιο σημαντική. Εκεί, συναντήθηκε με έναν εκπρόσωπο του Δ.Ν.Τ., έναν εκπρόσωπο της ΕΚΤ και έναν "υπέρμαχο" της Παγκοσμιοποίησης. Στις τρίωρες συζητήσεις καθ' έκαστον που πραγματοποιήθηκαν, εκτός των άλλων η προσοχή στράφηκε στην Κάρτα του Πολίτη και την Λαθρομετανάστευση. Οι τελικές συμφωνίες ήρθαν μετά από ολιγόωρες διαπραγματεύσεις και οι οποίες είχαν ως εξής: Στον Έλληνα πολιτικό, δίνεται το ελεύθερο να διαχειριστεί το Λαθρομεταναστευτικό "εν λευκώ", αλλά και η Πρωθυπουργία, ενώ το εγκληματικό τραπεζικό καρτέλ εξασφάλισε ότι ο εν λόγω πολιτικός ΔΕΝ θα πειράξει το Μνημόνιο και ότι θα αναφωνήσει ως άλλος Χαρίλαος Τρικούπης: "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν". Όσο για την Κάρτα του Πολίτη, φαίνεται πως πήρε αναβολή για μία 5ετία...
Το επιτυχημένο είναι πως, ενώ θα πρόκειται (κατά την νέα αυτή συμφωνία) για Κυβέρνηση κοινής αποδοχής με πρόεδρο της κυβερνήσεως τον περί ου ο λόγος πολιτικό, ο ίδιος του θα εμφανιστεί ως ήρωας, λέγοντας "δεν μας άκουσαν όταν έπρεπε και οδηγηθήκαμε εδώ". Όλα αυτά, έρχονται υπό τη σκιά των δημοσιεύσεων του περιοδικού Focus (σ.σ. τελικά το Focus είναι Γερμανικό ή Εβραϊκό; -ρητορική ερώτηση-) για το ενδεχόμενο χρεωκοπίας της Ελλάδος. Ωστόσο, Γαλλικό περιοδικό, εμφανίζεται να δηλώνει ευθαρσώς ότι τα "πατριωτικά" κόμματα στην Ελλάδα, δημιουργήθηκαν με σκοπό τον περιχαρακωμένο έλεγχο του πατριωτικού χώρου. Δηλαδή, ενώ ο αγνός ψηφοφόρος θα νομίζει ότι ψηφίζει πατριωτικό κόμμα, στην ουσία ψηφίζει μια από τα ίδια. Τι σχέση έχει αυτό που αναφέρουμε τώρα με τα πιο πάνω; ΠΟΛΥ μεγάλη. Εμείς φωτογραφίζουμε κι εσείς... αποκωδικοποιείτε. Εμένα απλά θα μου επιτρέψετε ν' αναφωνήσω...: 
"Βρε καλώς τον μπαρμπα-γιώργηηηηηη!!!"
Γεώργιος Δουρμούσης - Μεταξάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: