Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΗΜΩΝ

Μέσω των ΔΟΥ θα ελέγχονται πλέον τα χρέη προς τους δήμους και τις περιφέρειες, καθώς σύμφωνα με προσθήκη που κατατέθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο οι ΟΤΑ υποχρεωτικά θα διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τις οφειλές που έχουν οι πολίτες προς αυτούς.
Στην περίπτωση δε που υπάρχουν οφειλές προς τους δήμους οι ΔΟΥ δεν θα δίνουν φορολογική ενημερότητα, ενώ σε περίπτωση που υπάρχουν οφειλές του Δημοσίου προς τον φορολογούμενο (π.χ. επιστροφή φόρου) θα γίνεται συμψηφισμός.
Μάλιστα θα κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση όπου θα δίνονται και κίνητρα στους οφειλέτες των δήμων για να εξοφλήσουν τα χρέη τους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες:
- Με τη ρύθμιση δεν θα μηδενίζονται, όπως γινόταν στο παρελθόν, τα χρέη αλλά θα παρέχονται  εκπτώσεις σε όσους οφειλέτες εξοφλούν τοις μετρητοίς και διακανονισμός (δόσεις) στους υπόλοιπους
- Η ρύθμιση δεν θα αφορά τους κακοπληρωτές των δήμων, δηλαδή, όσους έχουν «βεβαρημένο» ιστορικό με μεγάλα χρέη τα οποία δεν έχουν εξοφλήσει στο παρελθόν.
Με τη συγκεκριμένη τροπολογία το υπουργείο Εσωτερικών επιχειρεί να «αιμοδοτήσει» τους δήμους όλους της χώρας σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία και να τους δώσει κίνητρα να γεμίσουν τα ταμεία τους με τα οφειλόμενα του παρελθόντος.
Άντε πάλι θα γεμίσουν τα ταμεία των δήμων ...η απορία μου βέβαια είναι τι θα γίνει με τους κακοπληρωτές με βεβαρημένο ιστορικό...θα εκτελούνται;

Δεν υπάρχουν σχόλια: