Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΕ’ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ              
ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων
Χάληδων 28-Χανιά
Τηλ.: 2821044418/90334
 Φαξ: 2821094487  
                   
      Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων
     Μουσεία και Μνήμη
     «Συλλογές και τεκμήρια: επιμέλεια και πρόσβαση»
     Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011, Χανιά
Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων αφιερώνεται κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα Μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το 2011, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει ως θέμα τη Μνήμη.
 Η ΚΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, συμμετέχει στον φετινό εορτασμό και σας καλεί στην επίσημη πρώτη παρουσίαση στο κοινό, της μεγάλης  Συλλογής των αρχαίων κρητικών νομισμάτων, τα οποία αγοράστηκαν για το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων  το 2008 με τη γενναιόδωρη χορηγία της «Club Hotel Casino Loutraki». 
Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Αρχαία κρητικά νομίσματα: επαναπατρισμός μέσω μιας χορηγίας».
Με τις μικρές και μεγάλες υποδιαιρέσεις της μοναδικής αυτής Συλλογής κρητικών νομισμάτων, παρουσιάζεται ένα πανόραμα από ζωντανές εικόνες του παρελθόντος, στρογγυλά παράθυρα με θέα στην κρητική ιστορία, στην οικονομία, στις θρησκευτικές αντιλήψεις, στις εμπορικές και πολιτικές σχέσεις και στις στρατιωτικές συμμαχίες των πόλεων του νησιού σε όλη τη διάρκεια της αρχαιότητας.
Τα εγκαίνια θα γίνουν από την Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη στις 18 Μαΐου, ώρα 19.00. 
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
19.00 Χαιρετισμός από τη Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΤ, Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη.
Χαιρετισμός από το Δήμαρχο Χανίων, Εμμανουήλ Σκουλάκη
Χαιρετισμός από τον Διαχειριστή της Κοινοπραξίας C.H.C.L. και Διευθύνοντα  Σύμβουλο, Αντώνη Στεργιώτη που συνέβαλε ουσιαστικά στην απόκτηση της Συλλογής.
19.15 Ομιλία από την αρχαιολόγο της ΚΕ΄ ΕΠΚΑ, Κατερίνα Τζανακάκη με θέμα:
«Αρχαία κρητικά νομίσματα: επαναπατρισμός μέσω μιας χορηγίας»
19.45 Ομιλία από την αρχαιολόγο της ΚΕ΄ ΕΠΚΑ, Μαρία Σκόρδου με θέμα:
«Κυκλοφορία νομισματικών εκδόσεων της αρχαίας ελληνικής  και ρωμαϊκής νομισματοκοπίας στη δυτική Κρήτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: