Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πλώρη για διψήφιο ποσοστό ανόδου στις αφίξεις τουριστών βάζει φέτος η τουριστική βιομηχανία, με το μεγάλο στοίχημα να παραμένει η αύξηση των εσόδων που θα συμβάλλει στην ανάκαμψη της οικονομίας από την ύφεση.
Φέτος, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων καθηγητής Διονύσης Χιόνης, αύξηση 4,5% στα τουριστικά έσοδα της χώρας το 2011 ισοδυναμεί με αύξηση 1% στο ΑΕΠ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αύξηση της απασχόλησης.
Τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι νωρίς να δοθεί ασφαλής εκτίμηση για την πορεία τους, συμπλήρωσε.
Αυτή την περίοδο οι προκρατήσεις, όπως τονίστηκε από τους ξενοδόχους, είναι αυξημένες κατά 3% σε σχέση με πέρυσι, αν και θα πρέπει να τονιστεί ότι στις καλές εποχές του ελληνικού τουρισμού οι προκρατήσεις άγγιζαν και το 25%.
Ώθηση στο τουριστικό ρεύμα εκτιμάται ότι θα δώσει και η υφιστάμενη αναταραχή στην Αίγυπτο και άλλες χώρες της Β.Αφρικής, καθώς ήδη οι tour operator's αναμένουν αύξηση της κίνησης.

Την μερίδα του λέοντος στα Χανιά την παίρνουν φυσικά το Ελαφονήσι με τον Μπάλο και την Σαμαρία σε δεύτερη μοίρα. Εμείς βέβαια υπερήφανοι για αυτό εφησυχάζουμε, μιας και την διαφήμιση των απεριορίστου κάλους περιοχών μας, την αναλαμβάνουν οι ιδιώτες και ο περιφερειάρχης με τα λατομεία του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: