Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ

Σήμερα είναι η μέρα του Λαφονησιού και να μας συγχωρήσετε!!
Μιας και όλοι παρακάθισαν πριν την σύσκεψη σε στρογγυλό τραπέζι..γιατί δεν ξέφυγε από κανένα να ρωτήσει τον περιφερειάρχη..."Οι επαρχιακοί δρόμοι μας είναι σε κακή κατάσταση, ήδη ο δρόμος από τα Τοπόλια ως και τον Κατσοματάδο δεν υπάρχει πουθενά λόγω των κατολισθήσεων, μήπως προτού υπογράψετε μια άδεια εκμετάλλευσης λατομείου, κύριε Γραμματέα, θα ήταν καλύτερα να εξασφαλίσουμε την ομαλή διακίνηση των κατοίκων;"
Γιατί αρχίζω να έχω μια υποψία ότι μπορεί το Δ.Σ να είναι μια γροθιά στο θέμα του Λατομείου ....αλλά δεν σκέφτηκε την εκδοχή τι θα γίνει ο δρόμος αν κλείσει και καταστροφή από τα πολλά φορτηγά;
Μήπως ετοιμάζουν κανένα άλλο δρόμο για το Λαφονήσι;
Και αν γίνει αυτό θα είναι και το τέλος της ενδοχώρας! 
Και όπως μου γράφει μια αγαπητή φίλη Εννιαχωρίτισσα.....Αυτό όμως θέλουν τα "μεγάλα" κεφάλια!!! Να μη παράγουμε τίποτα και να πουληθούμε στους ξένους που ζηλεύουν το τρόπο που ζούμε και την όμορφη Κρήτη μας!!! Θα μας βγάλουν στο σφυρί!!!

1 σχόλιο:

Μαιρη Λ είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ!ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΚΟΙΤΑΞΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ "ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ"?ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ!!