Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ

Επειδή κάπου έγραψε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ότι απλά καταγράφει την άποψη των γονέων σχετικά με την συγχώνευση ή το κλείσιμο του σχολείου στις Καλάθενες, θέλω να πω ότι δεν λένε όλη την αλήθεια! Στο δήμο σίγουρα έχει φτάσει χαρτί από το υπουργείο παιδείας, και αν δεν έφτασε θα ΄το έχει η πρωτοβάθμια, που καλεί τους δήμους να διαμορφώσουν προτάσεις σχετικά με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις ως το τέλος του μήνα και βάσει του  χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει το υπουργείο Παιδείας.
Τώρα αν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος συμφωνεί σε μια κατάργηση που βρίσκει σύμφωνους "γονείς" έ τότε ίσως αποτελούμε  παγκόσμια πρωτοτυπία  ..γονείς να εξορίζουν τα παιδιά τους από την ηλικία των 6-7 χρόνων και θα πρέπει να καταγραφεί... όχι όμως και να συνηγορεί! 
Φανταστείτε τι θέσεις χάνονται αλλά και πόσα παιδιά σε λίγα χρόνια θα στοιβάζονται στα ανύπαρκτα σχολεία μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: