Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ

Πριν ακόμα παραιτηθούν οι βουλευτές μας..έτσι είχαν δηλώσει στον τύπο, δεν έχει καμιά αξία όποιο ψήφισμα και να βγάζουμε για συμπαράσταση του Εφετείου. Ας κάνουν πράξη τις υποσχέσεις τους και ας μας αφήσουν ήσυχους εμάς!!!
Όσο για τα ντόπια ψηφίσματα καλό είναι να αναθεωρήσουμε τους στόχους και τις προτεραιότητες μας, που δεν είναι άλλες από το να κρατήσουμε αυτά που έχουμε πρώτη ανάγκη...ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΕΛΤΑ-ΔΟΥ-Σχολεία...εξάλλου ας αντιληφθούμε και τι γίνεται.....ιδρύεται εφετείο δεν κλείνει το υπάρχων και "δικό μας"!! Η ορθολογική και ισόρροπη κατανομή των υπηρεσιών, πρέπει να ξεκινήσει όχι ανάμεσα στις δυο πόλεις τις Κρήτης, αλλά από την περιφέρεια. 
Χαιρόμαστε που κλείνει ένα σχολειό και κατεβαίνουνε σε απεργία πείνας επειδή το Εφετείο πάει και στο Ηράκλειο! Ο δικηγόρος έχει το χρήμα να μετακινηθεί και μπορεί, ο απλός πολίτης έχει την δυσκολία να αντεπεξέλθει σε αυτά που σιωπηλά του ετοιμάζουν. ....
Αναγκαστική φυγή από τα χωριά και μετοίκηση στην πόλη, ή καθημερινή μεταφορά των μαθητών από τους ίδιους τους γονείς για χιλιόμετρα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: