Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Διαβάζοντας τους σημερινούς Νέους Ορίζοντες έπεσα πάνω στο άρθρο του προέδρου του δημοτικού μας συμβουλίου του κ. Χαράλαμπου Πιτσιγαυδάκη, με τίτλο "Κοινωνία Πολιτών". Θα συμφωνήσω σε πολλά από αυτά που γράφει.... και ότι η τοπική κοινωνία χρειάζεται μόνο νικητές...... και ότι η κάθε ενέργεια της δημοτικής αρχής έχει στόχο την ενεργοποίηση των πολιτών, αλλά θα διαφωνήσω με το τρόπο που προσπαθεί, όχι μόνο η δική μας δημοτική αρχή, αλλά και γενικότερα όλες οι αρχές, που έχοντας την εξουσία στα χέρια τους..να νομίζουν οτι κάνουν σωστά την δουλειά τους!!
-Όχι κάνουν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που λένε οι πολίτες, οι δημότες.
Δεν άκουσα από κανένα, το ηλίου φαεινότερο.....οι πολίτες δεν θέλουν αυτό-οι πολίτες θέλουν αυτό...και αυτό που θέλουν ή δεν θέλουν οι πολίτες να γίνει ο κανόνας και ο στόχος της κάθε δημοτικής μας αρχής.
Το να ευλογείς τα γένια σου καθ΄εκάστη, να εγκωμιάζεις τις καλές σου πράξεις, σίγουρα δεν ενδυναμώνει την δημοκρατία πολύ δε περισσότερο δεν αφήνει περιθώρια στην συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα ..είναι απλά άλλη μια περίπτωση ξερόλας!
Σαφώς και χρειαζόμαστε μια “κοινωνία των πολιτών” που να μας δίνει μια αυτονομία στην άσκηση των δικαιωμάτων μας, αλλά ποιος θα μας σώσει από τους κινδύνους που δημιουργεί αυτή.... η υποτιθέμενη δημοκρατία; 
Και για να μην μακρηγορώ η βάση της "κοινωνίας των πολιτών" καραμέλα κατάντησε, πρέπει να είναι ο πολίτης και όχι ο φορέας, ο εκλεγμένος, ο πολιτικός, ο διορισμένος.....
Και να μην κρυβόμαστε πλέον, στην προχθεσινή συνάντηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου, σχετικά με το ΣΧΟΟΑΠ και τα λατομεία, νικητής δεν ήταν ο Κισσαμίτης, κάποιοι άλλοι ήταν....που οι αρχές τους ξέρουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: