Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Από τα Χανιώτικα Νέα
Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η ένταξη του έργου ολοκλήρωσης δικτύων λυμάτων του βιολογικού Κόλπου Κισάμου στο 'Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη' του Υπουργείου Εσωτερικών.
Μάλιστα, η Επικαιροποιημένη Οριστική Μελέτη των προτεινόμενων προς ένταξη έργων ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ έγινε αποδεκτή και θα υποβληθεί από τον Ο.Α.ΔΥ.Κ. στο ΥΠΕΚΑ το αργότερο εντός του προσεχούς 10ημέρου.
Τα παραπάνω προέκυψαν από τις συναντήσεις  που είχε ο δήμαρχος Κισάμου και οι συνεργάτες του με τον ειδικό γραμματέα Περιβάλλοντος, κ. Α. Ανδρεάδη, στην Αθήνα.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου από τον γενικό γραμματέα 'έγινε αποδεκτό ότι οι παραλιακοί οικισμοί ανατολικά και δυτικά της πόλεως Κισάμου, ως έχουν σήμερα αναπτυχθεί και αναπτύσσονται, αποτελούν έναν ενιαίο οικιστικό ιστό μαζί με την πόλη. Έτσι η παρουσιασθείσα Επικαιροποιημένη Οριστική Μελέτη των προτεινόμενων προς ένταξη έργων στο ΕΠΠΕΡΑΑ έγινε αποδεκτή από τον ειδικό γραμματέα, κ. A. Ανδρεάδη. Είναι ύψους 11.000.000 ευρώ  και περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του όλου έργου αποχέτευσης Κόλπου Κισάμου και ειδικότερα την κατασκευή του παραλιακού κυρίου αγωγού μεταφοράς λυμάτων μήκους 8.600 μ. μετά τεσσάρων αντλιοστασίων και δίκτυα συλλογής λυμάτων και προσαγωγής τους στον κύριο αγωγό συνολικού μήκους 39.000 μ. περίπου. Κατόπιν των παραπάνω η αίτηση του Δήμου Κισάμου για ένταξη του υπόψη έργου στο ΕΠΠΕΡΑΑ, συνοδευόμενη από την Επικαιροποιημένη Οριστική Μελέτη των προτεινόμενων προς ένταξη έργων και τα λοιπά απαιτούμενα δικαιολογητικά σύμφωνα με την Α.Π. 161230/Π1/10-02-2009 πρόσκληση του ΥΠΕΧΩΔΕ, θα υποβληθεί από τον Ο.Α.ΔΥ.Κ. στο ΥΠΕΚΑ το αργότερο εντός του προσεχούς 10ημέρου'.
Στη Αθήνα για το συγκεκριμένο έργο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κισάμου, κ. Γ. Μυλωνάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Ν. Κουμάκης, ο αναπληρωτής διευθυντής του Ο.Α.ΔΥ.Κ., κ. Μ. Πατρελάκης και ο μελετητής, κ. Π. Παυλάκης και μετείχαν σε δύο συσκέψεις, τις οποίες είχε προετοιμάσει ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Αθ. Καρούντζος. Η πρώτη με υπηρεσιακούς παράγοντες της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠΠΕΡΑΑ και η δεύτερη με τον ειδικό γραμματέα Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων, κ. Α. Ανδρεάδη.

Άντε με το καλό γιατί σε λίγο καιρό τα λύματα θα μπουν στα σπίτια μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: