Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

*DEJA SENTI μοιάζει η κατάσταση μας..

Θα μπορούσαμε να ειμαστε δακτυλοδεικτούμενοι για τα καλά.. εντούτοις μας έχουν σε δεύτερη μοίρα για αυτά και σε πρώτη για οτι κακό γίνεται.
Όραμα δεν είχε ούτε έχει κανένας για αυτήν την πόλη ειναι φανερό, γιατί αν είχε θα το είχε κάνει πράξη τόσα χρόνια ..και φυσικά λέω για όλους αυτούς που κάθονται χρόνια στις καρέκλες της εξουσίας νομίζοντας οτι το αξίζουν κιόλας.
Κανείς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, και αυτοί μόλις εκδηλώθηκαν απομονώθηκαν, είχε αγάπη, ιδέες και όραμα για την πόλη την πρωτεύουσα του δήμου. Μάλιστα τις περισσότερες φορές τρέχαμε σε τρίτους, άσχετους να μας βρουν λύσεις, με την πόλη, με την ιστορία της, με τα θέλω της, αυτό και μόνο δηλώνει τι αδυναμία είχαν και έχουν.
Ότι γινεται και οτι προσπαθούν να κάνουν στην πόλη ειναι μόνο για τα μάτια του κόσμου και φυσικά θα παραμείνει μισοτελειωμένο για τα επόμενα 40 χρόνια...
Κανείς δεν κανει όνειρα για αυτήν την πόλη εδώ και πολλά χρόνια... γι αυτό και θρουλλά...
DEJA SENTI
Είναι μια αποκλειστικά συναισθηματική κατάσταση και σημαίνει «αυτό το έχω ξανανιώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: