Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ


 Το παραμύθι που μας σέρβιραν προεκλογικά για το νερό από τον Ταυρωνίτη μάλλον τελειώνει.. το έχουν καταλάβει και οι πιο "υποστηρικτές" της ιδέας αυτής οπότε μια ενοποίηση των υδάτων είναι ότι καλύτερο αυτήν την ώρα. Επιτέλους αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι νερό έχουμε και απ' αυτό θα έπρεπε χρόνια να είχαν πάρει οι περιοχές (Γραμβούσα Πλάτανος κλπ) που το χρειάζονται. Εμείς το δώσαμε άνευ ανταλλάγματος στον όμορο δήμο και τώρα προσπαθούμε να διορθώσουμε τα αδιόρθωτα.
Στα Πλακάλωνα ετοιμάζει δεξαμενή νερού ο όμορος δήμος ...μάλλον θα βρήκαν νερό σε καμία κορφή ...
Χαρακτηριστική και η δήλωση του προέδρου του αγροτικού συνεταιρισμού Γραμβούσας κ Κουτσαυτακη στα Χ.Ν
- Το φράγμα Ταυρωνιτη- Σεμπρωνιώτη είναι κάτι που σίγουρα δεν θα γίνει γρήγορα. Είναι μεγάλο έργο για το οποίο δεν μπορούμε να περιμένουμε κάποιες εξελίξεις παρά μόνο μετά από μια δεκαετία.....
.

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε νερά έχουμε απλά ειμαστε ανίκανοι τόσα χρόνια να το αξιοποιήσουμε παρ' όλο που είχαμε και αντιδήμαρχους απο αυτές τις περιοχές που διψάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: