Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

ΕΥΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣ Η ΜΗΧΑΝΗ

2024 μπαίνει με τους καλύτερους οιωνούς ... κάτ' αρχάς βρέχει από τα χαράματα και εισακούστηκαν οι προσευχές μας για υγεία και καλό χρόνο με βροχές .... 🥰 όμως η είδηση της ημέρας την διάβασα σε τοπικό σάιτ που μας ανακοινώνει τους αντιδημάρχους του Δήμου Κισάμου, ανεπίσημα. 
*Την καθαριότητα στον Σκορδυλάκη, γνώστη της κατάστασης, 
* Καρτσωνάκης στην ύδρευση, 
* Γλαμπεδάκης στην παιδεία, (εντεταλμένος μάλλον)
* Μακράκης στα πολιτιστικά και αντιδήμαρχος Ιναχωρίου, και φυσικά ο 
* Γιάννης Κελαϊδής που θα συνεχίσει στα αθλητικά και όχι μόνο ..... 
Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου ακούγεται ο καθηγητής Ζουριδάκης Νεκτάριος, άλλη μια "μεταγραφή" της τελευταίας στιγμής. 

- Αν δεν αλλάξει κάτι ο επικεφαλής του συνδυασμού "Κίσαμος πρωτεύουσα δύναμη" που πάντα οι αποφάσεις του μας επιφυλάσσουν εκπλήξεις μας λέει ξεκάθαρα ότι για την απραξία  και την νωχελικότητα, για τα πολλά άλυτα προβλήματα, φταίγανε οι αντιδήμαρχοι που πλην Γιάννη Κελαϊδή εξαφανίζονται από τον αυτοδιοικητικό χάρτη, και αντικαθίσταται. 
Ο κ. Σταθάκης🤪 να αισθάνεται ελαφρώς καλύτερα αφού και δύο πρώην δικοί του σύμβουλοι θα βρεθούν στις υψηλές θέσεις αποφάσεων (Γλαμπεδάκης και Μακράκης), πιστοποιώντας  έτσι ότι είτε οι μεταγραφές αποπληρώνονται, είτε η αντίπαλη ομάδα είχε καλύτερους παίκτες. Το δεύτερο είναι επιθυμία όλων μας.
Καμία έκπληξη λοιπόν δεν υπάρχει εκτός βέβαια αν ως την Τετάρτη κάποια πράγματα αλλάξουν.
Πάντως το παρεάκι είναι πλέον πολύ ανδρικό και αυτό θα πρέπει να το διορθώσει στην πορεία ο κ Μυλωνάκης... ( Κάτι ακούγεται και για μια παραίτηση ενός στρατιώτη αν δεν πάνε τα πράγματα καλά με μια δικαστική υπόθεση στις τελευταίες θέσεις)
Τα δυνατά χαρτιά φαίνεται οτι αποτραβήχτηκαν ή τα αποτράβηξαν  ... με ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε αν θα αξιοποιηθούν αλλού ειδικά ο πρώτος σε ψήφους Μαυροδημητράκης.
Η σφαγή πάντως θα γινει στην μονομετοχική που όλοι θέλουν να ειναι στο Δ.Σ .... και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίζει. Πάντως όλοι οι καλοί χωράνε μιας και έχουμε ανοικτά ταμεία σε  Φαλάσαρνα και Μπάλο και Ελαφονήσι... 
Και μια τελευταία είδηση ..ο δήμος όπως άκουσα ειναι διατεθειμένος να δώσει και μια θέση αντιδημάρχου ..... οικολογίας... για τις προστατευόμενες περιοχές μας...το όνομα που ακούγεται θα ειναι έκπληξη και θα ειναι απο την αντιπολίτευση... ώστε να προφυλαχτεί και το Androcymbium rechingeri ..που ως εκ θαύματος κάποιοι το ανακάλυψαν το 2023 λίγο πριν απο τις εκλογές.... το λουλούδι αυτό φυσικά δεν εχει σχέση με τον σανό.... που μας ταΐζουν καθημερινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: