Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

ΚΟΠΗ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΛΟΥΣΑΚΙΩΝ

Με πρωτοβουλία του προσωρινού Εφημερίου της Ενορίας Λουσακιών, Αιδ. π. Παντελεήμονος Μπαργωτάκη οργανώθηκε η κοπή  Αγιοβασιλόπιτας της Ενορίας, στην όμορφη και ιδιαίτερα ζεστή αίθουσα της, παραπλεύρως του κεντρικού Ι. Ναού, Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού, στις Λουσακιές, με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Αμφιλόχιο να ευλογεί την Αγιοβασιλόπιτα. Η ξεχωριστή και όμορφη αυτή εκδήλωση περιελάμβανε την ευλογία της Αγιοβασιλόπτιας από τον Επίσκοπο μας, καλωσόρισμα - χαιρετισμό από τον Εφημέριο, Αιδ. π. Παντελεήμονα, κάλαντα της περιόδου από τα παιδιά του Κατηχητικού της Ενορίας, τα οποία συμμετείχαν με μεγάλη χαρά και ζωντάνια, και ομιλία από την εκπαιδευτικό κα Βασιλική Αλεξανδράκη. Η ομιλήτρια, με λόγο απλό και κατανοητό, αναφέρθηκε στην οικογένεια και το παιδί, με αναφορές στην επικαιρότητα. Μίλησε για την απαξίωση της ζωής, την αποπνευματικοποίηση της, την ζωή χωρίς στόχους και ιδανικά, τον εύθραυστο κόσμο της καθημερινότητας, την σύγχυση που επικρατεί και το νέο σύστημα αξιών που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλλουν. Διερωτήθηκε ποιες οι προτεραιότητες της οικογένειας σήμερα και έκανε αναφορά για την ανάγκη ενδοσκόπησης, καθώς ως είπε «θύματα είναι οι νέοι μας».
 Ακολούθως ο Επίσκοπος μας εξέφρασε την χαρά του για την όμορφη αυτή «μάζωξη στις αυλές της Ενορίας των Λουσακιών», ευχαρίστησε τον Αιδ. Εφημέριο π. Παντελεήμονα δια την πρωτοβουλία ως και όλους τους συντελεστές, και αναφερόμενος στους γονείς σημείωσε: «Στην εποχή μας όπου, με τρόπο βίαιο και βάναυσο, βάλλεται η ιερότητα της οικογένειας με τα ανίερα νομοθετήματα «γάμου» ομοφυλοφίλων ζευγαριών έχετε χρέος ιερό και είναι ανάγκη επιτακτική να προστατεύσετε τα παιδιά σας από όλο αυτό το θλιβερό που ξημερώνει. Αγκαλιάστε ακόμα περισσότερο τα παιδιά σας, μην περιορίζεστε μόνο στις παροχές υλικών αγαθών και μην ικανοποιείτε μόνον τις βιολογικές τους ανάγκες. Μιλήστε στις ψυχές τους, προφυλάξτε τα από κάθε τι που έρχεται να αλώσει και αλλοτριώσει τις ψυχές και τις υπάρξεις τους. Υγιείς οικογένειες θα μας δώσουν και υγιείς κοινωνίες. Μεγάλο το χρέος και η ευθύνη σας», κατέληξε ευχόμενος τα δεόντα δια το νέο έτος. Η αίθουσα της Ενορίας είχε κατακλειστεί από πλήθος κόσμου, κυρίως νέων οικογενειών της Ενορίας που, με  περισσή χαρά και αγάπη, προσέφεραν πλούσια εδέσματα. Την όμορφη και ζεστή αυτή εόρτια εκδήλωση συντόνισε η κα Αρχοντούλα Χαρτζουλάκη, κάτοικος Λουσακιών.   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: