Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ

 Τελικά κανείς δεν έφυγε παραπονεμένος από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και όλοι όσοι δεν εκλέχτηκαν στις τελευταίες εκλογές ... βρήκαν το μετερίζι τους .... στην Μονομετοχική. 
Φυσικά και υπήρχαν παράπλευρες απώλειες αλλά είναι εποχή τώρα για σαλιαρίσματα ... προέχει να σταματήσει η μουρμούρα, οι στρατιώτες εξάλλου για αυτόν τον λόγο υπάρχουν, για να θυσιάζονται. 
Σαν βουλωμένο γράμμα οι κινήσεις της δημοτικής μας αρχής που δεν συνηγόρησε ούτε αποδέχτηκε την ποιο τίμια πρόταση του κ Παρτσαλάκη να μην κυκλοφορεί πλέον χρήμα στις παραλίες αλλά να γίνεται η είσπραξη με POS  και προπληρωμένες κάρτες.... Δεν το αποδέχτηκαν με την δικαιολογία ότι δεν έχουν όλοι κάρτες. (Εδώ γελάνε και οι τουρίστες) Το κράτος θέλει πλαστικό χρήμα αλλά εμείς απαιτούμε κολλαριστά χαρτονομίσματα...και φυσικά κατανοούμε τους λόγους.

Ποιοι μπήκαν τώρα στο συμβούλιο της Μονομετοχικής; 
Μαυροδημητράκης, Τουλουπάκης, Σταθάκης, και 6 δημότες, ίσως όχι όλοι δημότες, Χαχλάκης, Λαινακη, Καρεφυλακη, Ξηρουχάκη, Καλομοιράκης, Μόσχου....  άπαντες υποψήφιοι-ες και μη εκλεγμένοι από την πλευρά της δημοτικής αρχής.
Πάντως μπορεί να μην έχουμε  γυναίκες αντιδημάρχους αλλά εδώ θα πήξουμε στις αντιπροεδρίνες.
13 άτομα εκδήλωσαν ενδιαφέρον και 12 απο αυτούς προτάθηκαν απο την δημοτική αρχή. Μόνο ο Ιάκωβος Σπερελάκης ήταν ο δημότης που εκδήλωσε ενδιαφέρον πέρα απο αυτούς της δημοτικής αρχής και τελικά δεν τα κατάφερε και δεν βγήκε, ούτε αναπληρωματικός.
Αν προσέξετε τους υποψηφίους που πρότεινε η δημοτική αρχή θα καταλάβετε και τι παίζετε.
Τώρα πως ψήφισαν τους οι της αντιπολίτευσης έχουμε τον κ. Σταθάκη με την ομάδα του να ψηφίζει μόνο τον Καλομοιράκη και την Νικολακάκη, ο κ Θεοδωρογλάκη να ψηφίζει τους δυο υποψήφιους απο το Ιναχωριο Καλομοιράκης και Μαρτσάκη, ο κ Παρτσαλάκης με τον κ. Αρμένη απείχαν απο την ψηφοφορία αφού όπως προαναφέραμε το δημοτικό συμβούλιο δεν αποδέχτηκε την προπληρωμένη κάρτα για τις παραλίες και τέλος ο κ. Φραγκιουδακης που δεν πιστεύει στην αναγκαιότητα των εταιριών του δήμου και το έχει ξακαθαρίσει πολύ καιρό οτι θα τους καταψηφίσει.΄
Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του κ. Θεοδωρογλάκη κατά την συζήτηση οτι "μπορεί ο δήμαρχος κ Μυλωνάκης να θεωρεί ικανούς τους κ. Μαυροδημητράκη και Τουλουπακη στο τιμόνι της μονομετοχικής αλλά μαλλον δεν ειναι." 
Τέλος καλό ειναι ο πρόεδρος του Δ.Σ να καταλάβει οτι απο αυτόν πηγάζει το κύρος του δημοτικού συμβουλίου και να μην προσπαθεί να καλύψει τις οποίες αμέλειες της δημοτικής αρχής με μικρά ψεματάκια... Κανείς δεν ήξερε ως και προχθές που το ανέφερα σε σχετικό άρθρο μου οτι μπορούν πλέον και οι πολίτες να μπουν στο Δ.Σ της εταιρίας. Κάποιοι νομίζουν οτι η εταιρεία τους ανήκει ... όμως κανουν λάθος η εταιρεία ανήκει σε όλους του δημότες ακόμα κι αν εχει μόνο μια μετοχή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: