Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

ΠΟΛΑΚΗΣ: ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

 Για «κατηφόρα δίχως τέλος για το Νοσοκομείο Χανίων» και για «διάλυση και της Παιδοχειρουργικής Κλινικής» κάνει λόγο, σε σημερινή του ανακοίνωση, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης

Αναλυτικά σημειώνει:
«Θλίψη και θυμό προκαλεί η διάλυση όσων με κόπο και μέσα σε ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες, λόγω μνημονιακής επιτροπείας, χτίσαμε στο Νοσοκομείο Χανίων. Η Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, που στήσαμε την περίοδο της θητείας μου ως Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και την οποία παραδώσαμε με 4 γιατρούς, απέμεινε με δύο, οι οποίοι με υπεράνθρωπες προσπάθειες εξέταζαν 100 και πλέον περιστατικά κάθε μήνα, προχωρώντας σε επεμβάσεις σε όσα από αυτά έχρηζαν χειρουργικής αντιμετώπισης.
Το τελειωτικό χτύπημα, όμως, που οδηγεί στο κλείσιμο της Κλινικής, ήρθε με την απόφαση του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ, με την οποία αναγκάζει τους δύο παιδοχειρουργούς του Νοσοκομείου Χανίων να κάνουν από πέντε εφημερίες ο καθένας στην Παιδοχειρουργική του Πανεπιστημιακού  Νοσοκομείου στο Ηράκλειο. Απαιτεί δηλαδή το Υπουργείο Υγείας οι γιατροί, πέντε φορές τον μήνα, να καλύπτουν απόσταση σχεδόν 300 χλμ. πήγαινε – έλα, προκειμένου να καλύψουν κενά σε προσωπικό που δημιουργήθηκαν από την αδιαφορία του.

Η μετακίνηση γιατρών από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο για εφημέρευση, είναι σε κάθε περίπτωση η επιτομή της ανικανότητας ενός κράτους να παρέχει αξιοπρεπείς συνθήκες φροντίδας στους ασθενείς, αλλά και εργασίας στους γιατρούς. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, δείχνει την εγκληματική αδιαφορία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας καθώς ενώ γνώριζαν ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί παιδοχειρουργός δεν φρόντισαν έγκαιρα να προκηρυχθεί η συγκεκριμένη θέση όπως και όλες οι απαιτούμενες θέσεις παιδοχειρουργών στο νησί, ώστε να αποφευχθεί αυτή η διαλυτική κατάσταση που αναπόφευκτα θα δημιουργούταν.
Δυστυχώς, πληροφορούμαι ότι οι παιδοχειρουργοί του Νοσοκομείου Χανίων, μετά από αυτή την απόφαση οδηγούνται σε παραίτηση καθώς οι οικογενειακές τους υποχρεώσεις, αλλά και η επαγγελματική εξουθένωση στην οποία οδηγούνται μετά την εντολή μετακίνησής τους στο Ηράκλειο για εφημερίες, δεν τους αφήνουν άλλη επιλογή. Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως η Παιδοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ θα υπολειτουργεί και η Παιδοχειρουργική Χανίων θα κλείσει αφού αντί να ενισχυθούν με προσωπικό, αποδυναμώνονται και οι δυο ακόμα περισσότερο.
Καλώ τον Υπουργό Υγείας να δώσει ένα τέλος στην αποδόμηση του ΕΣΥ, να σταματήσει επιτέλους την ανεύθυνη και επικίνδυνη τακτική των μετακινήσεων γιατρών, η οποία δεν λύνει προβλήματα, αλλά δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα και επιτέλους να ενισχύσει όλες τις Δομές Υγείας με το απαιτούμενο προσωπικό.
Σε μια επαρχιακή πόλη όπως είναι αυτή των Χανίων, η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει το Νοσοκομείο της πόλης είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Για τον λόγο αυτό, καλώ τους Χανιώτες σε συστράτευση, διαρκή επαγρύπνηση και αγώνα γιατί το Νοσοκομείο Χανίων, το δικό τους Νοσοκομείο, κάθε μέρα που περνά υποβαθμίζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: