Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΙΣΑΜΟΥ


Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τον λιμάνι Κισάμου κατόπιν της θετικής γνωμοδότησης του περιφερειακού συμβουλίου. Αίτηση που είχε καταθέσει το ΛΤΝ Χανίων και ο πρόεδρος του κ. Βιριράκης. Με την απόφαση αυτή πλέον είναι ευκολότερος ο σχεδιασμός έργων εντός αυτού και ιδιαίτερα καλό για την συνέχεια του υδατοδρομίου.
Ευτυχώς που κάποιοι ενδιαφέρονται για τα άλυτα προβλήματα μας .....
Η αξιοποίηση του λιμανιού της Κισάμου έχει περάσει κυριολεκτικά από « σαράντα κύματα», καθώς οι σχετικές διαδικασίες ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 1996 όταν με κοινή υπουργική απόφαση εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι, για την κατασκευή έργων, με χρονικό διάστημα ισχύος έως 31 Δεκεμβρίου 2006...από τότε ξεχάστηκαν τα πάντα ως και χθες 19 Ιανουαρίου που ξαναεχουμε "κίνηση" στα του λιμανιού μας

Χαρακτηριστική και η δήλωση του προέδρου του ΛΤΝ Χ κ. Βιριράκη μετά και την απόφαση αυτή.
- Μετά απο 5 χρόνια, που καταθέσαμε την αίτηση για την ΕΜΠ και 84 εγκρίσεις -έγγραφα και αφού εισηγηθήκαμε και ψηφίστηκε ειδικός νόμος, πήραμε δια πυρός και σιδήρου, δίκαια την εγκριση αυτή. 
Ως πρόεδρος και Κισαμίτης χαίρομαι για το αποτέλεσμα που δημιουργεί παρακαταθήκη για το λιμάνι και την Κισαμο (για τα επόμενα βήματα).
Έχουμε καταθέσει έγγραφη πρόταση (το ΛΤΝΧ) μαζί με τον Δήμο Χανίων να δημιουργηθεί ειδικό τμήμα της Αποκεντρωμένης στα Χανιά που να εξετάζει τις περιβαλλοντικές μελέτες της Δυτικής Κρήτης για να περιοριστεί ο χρόνος έγκρισης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: