Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Ερώτηση στη Βουλή για την κατασκευή της παράκαμψης Τοπολίων κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου (!) της Ελληνικής Λύσης, Παράσχος Παπαδάκης:
Η κατασκευή της Παράκαμψης Τοπολίων Κισάμου Χανίων, ένα σημαντικό κι αναπτυξιακό έργο της ευρύτερης περιοχής, είχε συμβασιοποιηθεί από το 2014 με περαίωση της κατασκευής εν ευθέτω χρόνω. Ωστόσο, παρατηρείται ότι ο χρόνος περαίωσης του έργου της εν λόγω κατασκευής λαμβάνει συνεχείς χρονικές μεταθέσεις στο διηνεκές με την προηγούμενη την 30η-10-2023 και προσφάτως, όπως διακινήθηκε στα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα, το τέλος του 2025.
Κατόπιν της νέας εξέλιξης διαχέεται στην τοπική κοινωνία υπόνοια έκδηλης ανησυχίας, η οποία σχετίζεται με μια πιθανή απένταξη του εν λόγω έργου από το ΕΣΠΑ.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
1. Προτίθεσθε όπως μας ενημερώσετε τους λόγους, εξαιτίας των οποίων εκ νέου μετατέθηκε χρονικά η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου κατασκευής της Παράκαμψης Τοπολίων Κισσάμου ΠΕ Χανίων;
2. Υφίσταται πια χρονοδιάγραμμα δεδομένης ολοκλήρωσης των έργων της Παράκαμψης Τοπολίων και παράδοσης αυτής στην τοπική κοινωνία κι αν ναι, πότε αυτή προσδιορίζεται;
Ο ερωτών Βουλευτής
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: