Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ " Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ" ΕΚΦΡΑΖΕΙ Η ΕΠΟΦΕΚ

Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Επαρχίας Κισάμου γνωρίζοντας την τεράστια προσφορά του Παραδοσιακού Μουσικού Συλλόγου Αποκορώνου `Ο Χαρίλαος` συμπαραστέκεται με κάθε μέσο στο αυτονόητο και απολύτως δίκαιο αίτημα του, να παραμείνουν στο χώρο, ο οποίος αποτελεί σημαντική εστία Πολιτισμού για τον Αποκόρωνα.
Η προσπάθεια έξωσης του Συλλόγου από το χώρο που δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια, είναι προσπάθεια απαξίωσης του έργου του και γενικότερα της απαξίωσης της συμβολής των Πολιτιστικών Συλλόγων στη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.
Ο Πολιτισμό μας και η παράδοση μας αποτελούν το συγκριτικό μας πλεονέκτημα.
Η ενότητα, η συνεργασία και αλληλεγγύη των Πολιτιστικών Συλλόγων αποτελούν την εγγύηση για να μη υπάρχουν τέτοια προβλήματα και ο Πολιτισμός από το παρασκήνιο να περάσει το κέντρο κάθε τοπικής, περιφερειακής και εθνικής πολιτικής.
Καλούμε το Δήμο Αποκορώνου, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να σταθούν δίπλα στο Παραδοσιακό Μουσικό Σύλλογο  Αποκορώνου `Ο Χαρίλαος` λύνοντας άμεσα το πρόβλημα που έχει προκύψει ώστε να παραμείνει στο χώρο του. 
Επίσης καλούμε όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Ν. Χανίων να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα του Παραδοσιακού Μουσικού Συλλόγου Αποκορώνου `Ο Χαρίλαος`.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ
Κίσαμος 4-1-2024
Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος                            Ο γραμματέας
Κουνελάκης Στέλιος                Κουλετάκης Ανδρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: