Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Μια μικρή παρατήρηση απο κάποιον που ξέρει τα ονόματα αλλά και τους δρόμους της πόλης μας.
- Η Ποιότητα Ζωής του Δήμου Κισάμου αλλά και κατά συνέπεια όλοι όσοι ψήφισαν τις προτάσεις του Δήμου για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έκαναν δυο τρία λαθάκια στα ονόματα των δρόμων. 
Η οδός που ξεκινάει απο την πλατεία Τζανακάκη και πάει προς την θάλασσα λέγεται Γεωργιλαδάκη, όχι Γεωργιάδακη. Είναι προς τιμή του ιατρού και βουλευτή Γεωργιλαδάκη απο τις Λουσακιές.
Ο παράλληλος της Σκαλίδη απο την πλατεία Τζανακάκη Μουσείο ως και την Αγαμέμνονος ονομάζεται Παρθένιου Περίδη και όχι Παρθένιου Περίοδου. Ο Περίδης ήταν απο την Ρογδιά ηγούμενος της Μονής Γωνιάς.
Αν και υπολογίζω οτι είναι λάθη λόγω κεκτημένης ταχύτητας καλό ειναι να διορθωθούν στα επίσημα έγγραφα μιας και δεν μας τιμά να μην ξέρουμε τους δρόμους μας. Εξάλλου απο κάτι τέτοια λάθη έχει ξεκινήσει και η παραφορά πολλών ονομάτων στην περιοχή μας, όπως και της Κισάμου με δυο σ.
Φυσικά μετά απο 7 χρόνια να αναφέρουμε οδούς εντός της πόλης σαν ανώνυμους μας πάει πολύ πίσω....
ΕΚΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια: