Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ, ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Ο Δήμος Κισάμου τα τελευταία χρόνια μέσω προγράμματος προσφέρει δωρεάν μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης «Εις μνήμην του Θεόδωρου Εμμ. Σταθάκη», σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών στην παραλία του "Μαύρος Μώλος". Ήταν μια απόφαση του πρώην Δημάρχου κ. Σταθάκη για να μην πάει χαμένη η ανθρωποθυσία και ο ηρωισμός ενός νέου παιδιού που χάθηκε στα νερά του κόλπου της Κισάμου, του Θοδωρή. 
Ένα πρόγραμμα απαραίτητο αλλά όπως αποδείχτηκε χαιρετήθηκε και αγκαλιάστηκε απ όλους τους Κισαμίτες, που έστειλαν και στέλνουν τα παιδιά τους στα μαθήματα αυτά τα 6 χρόνια. Να θυμίσω μόνο το 2019 τα μαθήματα παρακολούθησαν 110 παιδιά απο όλη σχεδόν την επαρχία Κισάμου.
Φέτος διαβάζοντας στην διαυγεια του Δήμου Κισάμου, είδα οτι εκτός του οτι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί, δυο δικοί μας άνθρωποι, η Πολυχρονάκη Γεωργία και η γυμνάστρια στο ΕΠΑΛ κα Σιδηροπούλου Μαντώ, θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για τα μαθήματα κολύμβησης σε παιδιά που διοργανώνει ο Δήμος μας. Και οι δυο εθελόντριες έχουν πτυχίο ΤΕΦΑΑ και η κ. Πολυχρονάκη Γεωργία έχει σαν κύρια ειδικότητα την κολύμβηση. 
Μπράβο για την ενέργεια τους και φυσικά στο Δήμο που συνεχίζει τον θεσμό της δωρεάν κολύμβηση για παιδιά στην Κίσαμο. Οι εγγραφές για την δωρεάν κολύμβησης θα ξεκινήσουν στις 12 του Ιουλίου και τις επόμενες μέρες θα βγει ανάλογη ανακοίνωση απο τον Δήμο Κισάμου, όπως με ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Κελαιδής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: