Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ... ΕΙΠΑΝ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

φυσικά δεν ξεκαθάρισαν για ποιο έτος μιλούσαν..2030-2040-2050....
 Αν και ήταν προγραμματισμένη η επερώτηση του κ. Πολάκη για την σχολική στέγη του Δήμου Κισάμου πρώτη, την έβαλαν τελευταία και από τις μια το μεσημέρι την ακούσαμε στις 3.30μ.μ. Η αλήθεια είναι ότι όσοι περιμέναμε να μάθουμε κάτι νέο δεν το μάθαμε, απλά επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά αυτό που φοβόμαστε .. ότι θα περάσουν πολλά χρόνια για να δούμε νέα Λύκεια στην Κίσαμο. Φυσικά όπως φάνηκε και η κυρία Μακτρή που ανάλαβε να βγάλει εις πέρας την ερώτηση του Πολάκη έριξε την ευθύνη της καθυστέρησης .... στο Δήμο Κισάμου καταλογίζοντας του την ευθύνη για την άδεια κατεδάφισης που όπως εξήγησε ο κ. Πολάκης αφού δεν υπάρχει τεχνική υπηρεσία στον Δήμο Κισάμου, ο μητροπολιτικός Δήμος Χανίων δεν δείχνει και πολύ ενδιαφέρον να το κάνει. Κατά τ΄ άλλα επιβεβαιώθηκε ότι τα προκάτ στοίχησαν 440.000Ε αλλά και ακούσαμε πόσα χρήματα έχει πάρει ο δήμος για συντηρήσεις και για σχολικές επιτροπές και πόσα από τον Φιλόδημο 1 και 2, άσχετα βέβαια πράγματα από την ερώτηση του Πολάκη που ήταν:
- Πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να δούμε τα νέα Λύκεια; Ερώτηση που δεν απαντήθηκε αν και η κυρία Μακρή δεσμεύτηκε να παρακολουθεί το θέμα των Λυκείων Κισάμου στενά.
Πάντως προς το τέλος και στην δευτερολογία της η κ. Μακρή είπε ότι ο Δήμος Κισάμου έχει δεσμευτεί ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχει βγάλει την άδεια κατεδάφισης και θα έχει ρίξει τα κτήρια. Βέβαια αυτόματα τα μπέρδεψε πάλι τα πράγματα λέγοντας ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα πέσουν όλα τα κτήρια ή θα μείνουν κάποια. 
Συμπέρασμα δεν θα βγάλουμε αλλά αν δεν γίνουμε μια γροθιά όλοι εδώ στην Κίσαμο, δεν θα δούμε κανένα νέο σχολικό συγκρότημα και τον λόγο τον ξέρουμε. Από υποσχέσεις είμαστε φουλαρισμένοι... το θέμα είναι βέβαια να το καταλάβουν και αυτοί που διοικούν και να πατήσουν κανένα κάλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: