Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ;

Είναι πολύ δύσκολο να το χωνέψουμε, ήταν απότομο, ξαφνικό... αλλά είναι αλήθεια, τα Λύκεια δεν πρόκειται να ξανανοίξουν και αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα που κανονικά δεν θα έπρεπε να απασχολεί μόνο την μικρή μας  κοινωνία, αλλά το μεγάλο κράτος που τόσα χρόνια σφύριζε αδιάφορα δίνοντας τα σχολεία όπως και άλλα δημόσια κτήρια στους δήμους δίχως να φροντίσει τουλάχιστον να είναι νόμιμα και ασφαλή. Η αναβολή, της αναβολής έφερε το αναμενόμενο, που δεν το περιμέναμε μιας και είχαμε τις διαβεβαιώσεις, όχι ότι δεν κινδυνεύει να πέσει αλλά ότι θα σουλουπωθεί- φυσικά τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ένας σεισμός τα έκανε μαντάρα .. κάποιοι τρέχουν και δεν προλαβαίνουν....
Γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι το σχολείο θα ξαναλειτουργήσει σύντομα....γελασμένοι και όσοι πιστεύουν ότι οι μαθητές θα βρεθούν σε αίθουσες πολύ σύντομα...γελασμένοι φυσικά όλοι μας που πιστέψαμε σε σαθρά λόγια και προεκλογικές υποσχέσεις. 
Το παιχνίδι εντυπώσεων, που κάποιοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν κιόλας, ήρθε τούμπα.. τώρα ας περιμένουμε ως το Σάββατο να μάθουμε -ελπίζω σε μια ανοικτή συγκέντρωση- τι έχει να μας προτείνει ο υπουργός. Νέο Λύκειο, γρήγορες επισκευές-κοντέινερ.. ή κάτι άλλο; 
- Πάντως ότι και να είναι αυτό που θα μας υποσχεθεί... το σχολείο αυτό στιγματίστηκε και δεν πρόκειται ποτέ να ξαναμπεί στις ζωές μας, σαν ένα ασφαλές σχολείο... καλύτερα λοιπόν να ισοπεδωθεί μα και το κόστος θα είναι μικρότερο.

Υ.Σ Καιρός βέβαια και να ζητήσουμε ένα συγνώμη σε κάτι πρώην διευθυντές που το φώναζαν χρόνια τώρα, καιρός είναι να ζητήσουμε και ένα μεγάλο συγνώμη απ' όλα τα παιδιά που όλα αυτά τα χρόνια ζούσαν μέσα στο φόβο και μεις τα κοροϊδεύαμε... οτι το κάνουν για πλάκα. 
Και η πικρή αλήθεια είναι οτι ήμασταν πολύ τυχεροί όλα αυτά τα χρόνια, πάρα πολύ τυχεροί....

Δεν υπάρχουν σχόλια: