Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο κ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΜΑΣ

Είναι κουραστικό να γράφεις κάθε μέρα για το ίδιο θέμα αλλά απο την άλλη αν δεν τους σκουντάς δεν χαμπαριάζουν...
Στο λιμάνι μας βρέθηκε χθες μαζί με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου του Νομού κ. Δημήτρη Μπουντρογιάννη και ο νέος Δήμαρχος Κισάμου κ.Γιώργος Μυλωνάκης που θα επωμιστεί την διαχείριση των πραγμάτων του Δήμου μας απο την 1η του Σεπτέμβρη. Ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιμάνι Καβονησίου, μάλιστα τον συνόδευαν και δυο σύμβουλοι του ο Σπύρος Μαυροδημητράκης και ο Θοδωρής Τουλουπάκης.  
Αν και η ενημέρωση ήταν γύρω από το πλοίο που κινδυνεύει να βουλιάξει, εντούτοις άκουσαν και είδαν πολλά ειδικά για τις τουαλέτες του Λιμανιού (με βόθρο)...(φώτο) αυτό το τριτοκοσμικό κτίριο στην άκρη του Λιμανιού που είναι και οι μοναδικές για τους 3000 τουρίστες, τα πληρώματα των αλιευτικών και των άλλων σκαφών. Μάλιστα στην κουβέντα ακούστηκε ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν με το κτήριο, να το επισκευάσουν ή να φτιάξουν νέο... δεν ξέρουν και προσπαθούν να τους έλθει η Άγια Φώτιση σιγά-σιγά.
Το Λιμάνι που σαφώς και χρειάζεται πολλά, οι τουαλέτες δεν θα έπρεπε να ήταν πρόβλημα ακόμα και σκέψης, μιας και είναι πανεύκολο τώρα που ο βιολογικός περνάει από εκεί...απλά λίγη θέληση χρειάζεται και έργα ουσίας..
Είναι λυπηρό βέβαια το γεγονός Ντι το δεύτερο στην τάξη Λιμάνι (και αυτό θα το γράφουμε καθημερινά μπας και το εμπεδώσουν) δεν έχει εκπροσώπηση ο δήμος ή έστω κάποιος ντόπιος. Έτσι είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι χωρίς φωνή οι προτεραιότητες του περνούν σε δεύτερη μοίρα και μόνο με υποδείξεις του Λιμενικού Σταθμού γίνονται γνωστά τα προβλήματα του. Νερό, φώτα, χώροι στάθμευσης, σκουπίδια, κλπ σε κακή κατάσταση.
Εδώ τα μέλη του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων που μαζί με τον Πρόεδρο κ. Μπουντρογιάννη αποφασίζουν για μας...
1. Πλοίαρχος Λ.Σ. Πασσάκος Σπυρίδωνας του Παναγιώτη, νέος Κεντρικός Λιμενάρχης Χανίων, ως Αντιπρόεδρος ΛΕ,
2. Σιγανού Ευαγγελία του Κωνσταντίνου- Προϊσταμένη του Τελωνείου Χανίων
3. Καλλιόπη Ντάνου του Άγγελου, εκπρόσωπος Αποκ/νης Διοίκησης Κρήτης
4. Περάκης Ιωάννης του Γεωργίου- Εκπρόσωπος ΠΕΔ Κρήτης (ΟΤΑ),
5. Ηλιάκης Νικόλαος του Εμμανουήλ – εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Χανίων
6. Μανωλικάκης Ιωάννης του Ιωάννη – εκπρόσωπος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Χανίων,
7. Γελασάκης Ιωάννης του Δημητρίου- εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συνδέσμου (Ένωση) Ναυτικών Πρακτόρων και Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων,
8. Γαλάνη Στυλιανή του Νικήτα- , εκπρόσωπος Αποκ/νης Διοίκησης Κρήτης
9. Κρασαδάκη Ευαγγελία του Εμμανουήλ- Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στα Λιμενικά Ταμεία Δυτικής Κρήτης.
Ας ελπίσουμε ότι η νέα δημοτική αρχή θα κάνει ένα βήμα παραπάνω και θα έχουμε τουλάχιστον μια άτυπη εκπροσώπηση στο Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου του Νομού... είναι κρίμα ένα τέτοιο λιμάνι να απαξιώνεται και αυτό το βλέπουμε τα τελευταία χρόνια .... 100.000ε για το λιμάνι Κισάμου, 5.000.000 ε για έργα στο λιμάνι Κολυμβαρίου.
Είναι δύσκολο να  κάνουμε δικό μας Δημοτικό λιμενικό ταμείο...γιατί δεν θα είναι βιώσιμο λένε αλλά και έτσι, λίγα τα ψωμιά του ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: