Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ Ή ΟΧΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Πόλεμος έχει ξεσπάσει εξαιτίας της ανακηρύξεως του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη Κισάμου. Τα σχόλια πολλά, μάλιστα το τελευταίο που ανάρτησε ο Κώστας Χαρτζουλάκης είχε και παρέμβαση του Δημάρχου κ. Σταθακη όσο και του πρώην Δημάρχου κ. Σχετάκη.
Γράφει ο αγαπητός Κώστας Χαρτζουλάκης στην σελίδα του
Επίτιμος δημότης Κισάμου: Γιατί;
Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο το 1ο θέμα είναι ‘Ανακήρυξη της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας ως επίτιμου δημότη Κισάμου’ .
Η αναγόρευση σε επίτιμο δημότη ενός προσώπου είναι μια τιμητική αναγνώριση εκ μέρους ενός δήμου, για τις μεγάλης σπουδαιότητας ευεργετικές υπηρεσίες (ή δωρεές), που ο τιμώμενος πρόσφερε αφιλοκερδώς στο κοινωνικό σύνολο του δήμου. Δεν γνωρίζω την τεκμηρίωση, αλλά επειδή ζω στην Κίσαμο, δεν αντιλήφθηκα την αφιλοκερδή προσφορά στους δημότες της Κισάμου του υπό αναγόρευση προσώπου. Ούτε καν στη χώρα. Περιμένω απόφαση με την τεκμηρίωση. 
Και η αναγνώριση πρέπει να είναι γενική, να είναι χωρίς αμφισβητήσεις και χωρίς σκιές, με άλλα λόγια πρέπει να είναι ομόφωνη! Κάθε άλλη περίπτωση, ακόμα κι αν διαθέτει την σχετική εκ του νόμου εγκυρότητα πάσχει από ηθική νομιμοποίηση. Επειδή, εκτός των άλλων δυνητικά θα μπορούσε να είναι (ή να θεωρηθεί πως είναι) ένα ακόμη έργο δημοσίων σχέσεων και προβολής χωρίς αντίκρισμα, που το κόστος πληρώνουν οι δημότες!

Για να απαντήσει ο Δήμαρχος 
Τι κρίμα άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά και έχουν "άποψη" να συμπαρασύρουν με το τρόπο τους και άλλους. Κύριε Κώστα θα μπορούσατε απλώς να ρωτήσετε γιατί το κάνουμε; Γιατί ο Πρώτος Πολίτης της χώρας μας θα έρθει να τιμήσει μαζί μας, την μνήμη του μεγάλου Ιεράρχη ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΓΑΛΑΝΑΚΗ στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα που θα κοσμεί την Πόλη και τον δήμο μας.

Τα σχόλια θα συνεχιστούν ανεξαρτήτου αποφάσεως του Δ Σ που είμαι σίγουρος οτι κανένας δεν θα κάνει μια κίνηση που θα του "στοιχίσει" πολιτικά....εξάλλου Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι....

Δεν υπάρχουν σχόλια: