Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

ΛΑΦΟΝΗΣΙΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη και το πρόγραμμα του Ιστορικού Λαφονήσιου δρόμου που θα γίνει το Σάββατο 17 Αυγούστου στην περιοχή της Χρυσοσκαλίτισσας και του Λαφονησιού.  
Περιλαμβάνει δυο διαδρομές τον δρόμο των 12.500 μέτρων και των 5.100 μέτρων
Η προκήρυξη ΕΔΩ, και οι δηλώσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά ΕΔΩ.
Να θυμίσουμε ότι ο Λαφονήσιος δρόμος γίνεται για να τιμηθούν οι σφαγιασθέντες Έλληνες από τους Τούρκους στο νησάκι του Λαφονησιού και για τον λόγο αυτό ο  αγώνας χαρακτηρίζεται Ιστορικός και είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Κισάμου, του ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, της Ένωσης Αθήνας και Πειραιά Εννιαχωριανών «Η ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑ», του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων, του Αθλητικού Ομίλου Κισάμου, του Μορφωτικού Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Πλοκαμιανών, της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Κισσάμου, της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Κρήτης, του Συλλόγου Προβολής Κισάμου, καθώς και όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής. Κάμπου - Λειβαδίων – Βλάτους - Περιβολίων, και της τοπικής κοινότητας Βάθης- Κεφαλίου
Μετά το πέρας του αγώνα θα ακολουθήσει Κρητική βραδιά στην Χρυσοσκαλίτισσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: