Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019

ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Το πρώτο επίσημο καρναβάλι στην Κίσαμο το διοργάνωσε η πρωτοεμφανιζόμενη Νεολαία Καστελλίου Κισάμου το 1977-78. Μια προσπάθεια που είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι νέοι της πόλης, μάλιστα φτιάχτηκαν και ένα ή δυο άρματα. Οι εργασίες είχαν γίνει σε κάποιο ανοίκιαστο μαγαζί του Πέτρο Ξηρουχάκη απέναντι από το Μουσείο. Πρωτεργάτες, ο οδηγισμός μαζί με τον τότε σύλλογο Νέων και τον Φιλολογικό και εμπνευστές της προσπάθειας αυτής η φιλόλογος Μαρία Μαράκη και οι αδελφές Ντοκάκη (ακόμα περιμένω αυτές τις φωτο Τούλα)
Αντίθετα ήταν καθιερωμένο και γινόταν σχεδόν κάθε χρόνο ο ετήσιος διαγωνισμός του ποιο πρωτότυπου μασκαρά στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου του Αγίου Σπυρίδωνα..... απο τις μαμάδες μας. Στην πάνω φώτο ένας διαγωνισμός που πήρα και γω μέρος το 1968, μαζί με τον Κουφάκη Γιάννη το 5 τον Ξαγοράρη την Ρένα Κουφογιανννάκη, τον Μανώλη  Χορευτάκη, τον Αρτέμη Αναστασάκη, την Χριστίνα Παπαδάκη, την Φωτάκη την Νατάσα Παπαδάκη και πάρα πολλά άλλα παιδιά
 Φυσικά κάθε βράδυ και όλη την διάρκεια των αποκριών οι μαθητές του Γυμνασίου ντυνόντουσαν και έβγαιναν στους δρόμους της πόλης...ως και πριν λίγα χρόνια.

1 σχόλιο:

Κουφογιαννακη Ρενα είπε...

Στη πρώτη φωτό είναι ο Γιάννης ο Κουφακης το ψηλό παιδί δίπλα δεν το θυμάμαι μετά Κουφογιαννακη Ρένα όχι Μαρία κλπ