Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΘΕΛΩ

Το blog από έναρξης του ως και σήμερα φωνάζει και λέει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πόλη είναι το κυκλοφοριακό. Αν υπήρχε μια περίπτωση να δούμε από ψηλά την κίνηση αλλά και τα παρκαρίσματα στους δρόμους της πόλης θα βλέπαμε ότι σήμερα όλοι είναι στοιβαγμένοι σε τρεις δρόμους προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος και την πιο ήσυχη μέρα .. το καλοκαίρι το αφήνω απ΄έξω εκεί είναι τρέλα. 
Η έλλειψη παιδείας, η έλλειψη χώρων στάθμευσης, η έλλειψη σήμανσης και η παντελής έλλειψη αστυνόμευσης είναι αυτά που δημιουργούν και συντηρούν το πρόβλημα μας. Το έχουν επισημάνει, το έχουν παραδεχτεί άπαντες, το γνωρίζουν οι υπεύθυνοι, αλλά πάλι δεν γίνεται τίποτα.... και το γιατί το ξέρετε.
Tο “χάος” που επικρατεί στους δρόμους είναι πλέον καθημερινό και το βλέπουμε, το ζούμε, το νοιώθουμε καθημερινά. Τρεις τράπεζες, τρία φαρμακεία σε 50 τετραγωνικά και 100 αυτοκίνητα να προσπαθούν να διπλοπαρκάρουν για να κάνουν την δουλειά του όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτά (εκεί πάει ο κόσμος σήμερα στα Φαρμακεία και στις Τράπεζες)
Πιστεύω ότι η επόμενη δημοτική αρχή θα σκεφτεί πολύ σοβαρά την δημιουργία χώρων στάθμευσης, την ανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, απαραίτητη ειδικά στην πόλη μας που έχει και πέρασμα χιλιάδων αυτοκινήτων καθημερινά και τρίτο και σπουδαιότερο κάποτε πρέπει να κοιτάξουμε και την παράκαμψη της πόλης, συμφέρει δεν συμφέρει κάποιους. Ούτε μπετονιέρες, ούτε τριαξονικά, ούτε εκσκαφείς πρέπει να κινούνται από τον μοναδικό μας δρόμο, πρέπει να σουλουπώσουμε λιγάκι αυτά τα χάλια που μας γεμίζουν άγχος καθημερινά.
Φυσικά ας ανοίξουμε και τους δρόμους που σήμερα είναι κλειστοί χωρίς λόγο.... και ειδικά ο τελευταίος του σχεδίου πόλης που θα αποσυμφορήσει την πόλη από τα μεγάλα οχήματα.
Εκλογές έρχονται ας μας το υποσχεθούν οι εκλεκτοί μας!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: