Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΕ ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΕΡΓΑ

Η επόμενη μέρα για την Κίσαμο μπορεί να είναι στενάχωρη και οι καταστροφές μεγάλες εντούτοις εμείς εδώ στην πρωτεύουσα, στην πόλη της Κισάμου, έπιασαν τόπο τα δυο έργα που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και αισθανθήκαμε περισσότερο ασφαλείς!! Φυσικά μιλάω για τις δυο γέφυρες που φτιάχτηκαν επί δημαρχίας Μυλωνάκη στους ποταμούς ανατολικά και δυτικά της πόλης, αλλά και την τσιμεντόστρωση μεγάλου μέρους του Πυργιανού ποταμού επί δημαρχίας Σταθάκη.
Τέτοια έργα πρέπει να γίνουν παντού και είναι καλό έστω και αργά να καταγραφούν όλα τα γεφυράκια, τα επικίνδυνα σημεία, οι καθιζήσεις, τα επικίνδυνα πρανή, τα "φαγώματα", ώστε να δρομολογηθούν έργα πρόβλεψης και συντήρησης και όχι να περιμένουμε πότε θα τα πάρει το ρέμα για να μυξοκλαίμε ομαδικά...πως θα τα  ξαναφτιάξουμε.  
Τέλος να εφαρμοστεί και αυτό που ακούγεται δημόσια ..να μην παραλαμβάνει κανείς δημόσια έργα όταν δεν είναι στην εντέλεια. Με δικά μας λεφτά γίνονται και για μας, είναι ντροπή να αντέχουν δρόμοι που φτιάχτηκαν στην Γερμανοκατοχή ή την επταετία και να μην αντέχουν δρόμοι που φτιάχτηκαν με τα πιο σύγχρονα μέσα .... τρομάρα μας.
Θεωρώ ακόμα ότι όλοι χρειάζονται και κανείς δεν περισσεύει, ειδικά στην Κίσαμο της λειψανδρίας, οπότε καλό είναι και αυτοί που ανακατεύονται με τα αυτοδιοικητικά μας να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν το κάνουν πρώτα επειδή μας αγαπούν και κατά δεύτερον επειδή θέλουν να μας βοηθήσουν. Απλά και ωραία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: