Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ

Σε έκτακτη συνεδρίαση της τοπικής οργάνωσης του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή τις καταστροφές του οδικού δικτύου λόγω των πρόσφατων έντονων καιρικών φαινομένων επανέρχεται στο προσκήνιο το πάγιο αίτημα της περιοχής για βελτίωση και επέκταση του οδικού δικτύου κατά τρόπο που να καλύπτει τις ανάγκες όλων των πολιτών. Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα που έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης πολλών αρμόδιων φορέων για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Σήμερα κάτω από την πίεση συγκεκριμένων αναγκών ζητάμε από τους πολιτικούς εκπροσώπους και τους υποψήφιους περιφερειάρχες και συμβούλους να επανεξετάσουν άμεσα το θέμα, λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες, αλλά και τις σταθερές ανάγκες της περιοχής και να προτάξουν ως βασική προτεραιότητα την επέκταση του οδικού δικτύου (ΒΟΑΚ) από Χανιά προς Κίσαμο, αλλά και περιμετρικά προς
Πλάτανο- Ελαφονήσι- Έλος. Αξίζει να υπενθυμίσουμε στους αρμόδιους φορείς ότι η Κίσσαμος διακρίνεται για την παραγωγικότητά της και τις εντατικές της καλλιέργειες για όλο το χρόνο, στο σύνολο της έκτασή της. Αυτό σημαίνει ότι στο εύρος του οδικού δικτύου η κυκλοφορία επιβαρύνεται με βαρέα οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα και εποχιακά προϊόντα. Κρίνεται, επομένως, αναγκαίο να επαναπροσδιοριστούν οι ανάγκες της περιοχής και να ληφθεί μέριμνα για τη βελτίωση του οδικού άξονα που να συμπεριλαμβάνει το σύνολο της περιοχής μας , δημιουργώντας παρακαμπτήριο της πόλης μας, συμβάλλοντας στην εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων, στην ασφαλή μεταφορά των προϊόντων και στην ασφάλεια των πολιτών. Εξάλλου, οι τρέχουσες ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου μας είναι σε όλους γνωστές, για αυτό και η αύξηση της τουριστικής κίνησης σε δημοφιλείς περιοχές του τόπου μας δημιουργεί συνθήκες επείγουσας ανταπόκρισης των πολιτικών φορέων. Οι προοπτικές ανάπτυξης του τόπου μας, ειδικά στον πρωτογενή τομέα και στο τμήμα του τουρισμού είναι πραγματικά ελπιδοφόρες. Στην προκειμένη περίπτωση απαιτούνται ξεκάθαρες θέσεις και πολιτικές και όχι εφησυχασμός, καθώς η διεκδίκηση ενός ασφαλούς οδικού δικτύου είναι μία δίκαιη κοινωνική απαίτηση. Η παρούσα επιστολή θα κοινοποιηθεί στους επικεφαλής των τοπικών παρατάξεων αλλά και στους υποψηφίους της περιφέρειας.
ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: