Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

ΔΥΟ ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι παραδοσιακοί μάγειροι της Κρήτης, ήταν άνθρωποι με φυσικό ταλέντο, με αυξημένη αντίληψη, με γνώσεις που είχαν μεταδοθεί σε αυτούς από περασμένες γενιές. 
Οι μάγειροι αυτοί έδιναν το παρόν σε γάμους, αρραβώνες βαφτίσεις, εκκλησιαστικές γιορτές σε πανηγύρια, και γενικά σε μεγάλα γλέντια...γράφει στην σελίδα του ο Γ. Χουστουλάκης
Η αλήθεια είναι οτι τέτοιους μαγείρους είχαμε πολλούς στην γειτονιά μας και τους περισσότερους τους συναντήσαμε στα μεγάλα πανηγύρια του περασμένου αιώνα, ειδικά στην Αγία Τριάδα στα Καλουδιανά με τις πάμπολλες αυτοσχέδιες ταβέρνες, αλλά και πρόσφατα στον Γκιώνα στα πανηγύρια του Δεκαπεντάθγουστου σε Σηρικάρι και Τύλιφο.
Στις δυο φώτο που ανάρτησα είναι Λουσακιανές παρέες και ο Λουσακιανός μάγειρας, η μια από το πανηγύρι του προφήτη Ηλία και η κάτω απο το πανηγύρι του Αι Γιάννη του Θεολόγου στο Ακρωτήρι με μάγειρα τον Κατσικανδαράκη απο την Καμάρα και τον Ροδόγιαννη περιστοιχισμένοι απο γνωστούς Λουσακιανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: