Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις διαδρομές των Χ.Ν σήμερα φιλοξενούνται σε ένα πολύ καλό άρθρο του Γιώργου Δρακάκη "Οι αυτοδιοικητικοί στη ..σέντρα" και έχει συνεντεύξεις πάρει από ανθρώπους που έχουν παίξει ποδόσφαιρο ασχολούνται ακόμα με αυτό αλλά συνάμα είναι και δημοτικοί σύμβουλοι.
Από την γειτονιά μας ο Μιχάλης, πρόεδρος της Θύελλας, παλιός ποδοσφαιριστής και νυν δημοτικός σύμβουλος στην αντιπολίτευση, ο οποίος λέει στην μίνι αυτή συνέντευξη
- "Δεν θα αναφερθώ στις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα σε αθλητισμό και πολιτική αλλά σε αυτά που "πρέπει" να έχουν κοινά που δεν είναι άλλο από το τίμιο παιχνίδι.
Κανένα παιχνίδι δίχως υγιείς και διαφανείς κανόνες, πάντα να έχουμε ομαδικό παιχνίδι και ο κόσμος να το απολαμβάνει. Χρειάζεται ενοποίηση αντί για διαχωρισμό. Δυστυχώς τόσο η πολιτική όσο και το ποδόσφαιρο αντιπαρατάσσονται σε αντίπαλες πλευρές, όταν υπερισχύσουν εμπορικά και συντεχνιακά συμφέροντα.
 Πλεονέκτημα θεωρώ για την Κίσαμο τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν ή ασχολούνται, που παρ' όλες τις ελλείψεις σε υποδομή κατάφεραν να  υπάρχει σε ικανοποιητικό βαθμό αθλητισμός και να ασχολούνται με αυτό εκατοντάδες απιδιά. Δυστυχώς υπάρχει μια απαξίωση για τις αθλητικές υποδομές και γενικά τις εγκαταστάσεις στην πόλη μας, θεωρώ όμως ότι στο σύντομο μέλλον η κατάσταση μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί."

Να θυμίσω και εγώ απο την μεριά μου οτι πολιτική και αθλητισμός είναι πολύ συνδεδεμένα και στην πόλη μας ... Απ όσο θυμάμαι.....
Κατζουράκης Νίκος 1990 και Βαρουχάκης Ανδρέας 2002 Δήμαρχοι και πρόεδροι του Κισσαμικού.
Μουντάκης Κώστας Δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Κισσαμικού.
Κωστής Κυριτσάκης τερματούρος και δημοτικός σύμβουλος 1994.
Σγουρομάλλης Στέλιος πρώην αντιδήμαρχος και ποδοσφαιριστής σε Θύελλα και Κισσαμικό. 2000.
Τουλουπάκης Θοδωρής πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Κισσαμικού 2014.
και φυσικά πάμπολλοι δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν και ποδοσφαιριστές των ομάδων της περιοχής μας.
Να μην ξεχάσουμε οτι και ο πρόεδρος της ΕΒΕΧ Αντώνης Ροκάκης με την μπάλα ξεκίνησε και συνεχίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: