Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ...ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ;

Πολλά ...και αυτό το ξέρουν οι επικεφαλείς των συνδυασμών, γιατί εκτός απο χρόνο, χρήμα και αγωνία χρειάζεσαι και .... παράβολο!!
Αν πετάξουν στην άκρη την αγωνία και το χρόνο που χάνουν κατά την προεκλογική εκστρατεία, που κουτσά στραβά θα τα αντιμετωπίσουν, μας μένει το κόστος της καμπάνιας.
Και η αλήθεια είναι οτι το κόστος μιας προεκλογικής εκστρατείας δεν είναι προκαθορισμένο και βασίζεται σε πολλούς αστάθμητους παράγοντες. Εμείς ένας μικρός δήμος, δίχως ισχυρά μίντια και με λίγη επαγγελματική βοήθεια, τα 30.000Ε είναι το μίνιμουμ, λένε..
Μια καρτούλα, ένα πρόγραμμα με καμιά 25αριά θα, μια φατσούλα ελαφρώς σουλουπωμένη και επεξεργασμένη για να τον αναγνωρίσουμε, ένα διαφημιστικό σποτάκι στα φτηνά ΜΜΕ και το χιλιάρικο πέταξε, αν είναι βέβαια να το κάνεις σε όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού σου σαν καλός υποψήφιος δήμαρχος.. έ τότε τινάζεις την μπάγκα στον αέρα. 
Και φυσικά ο υπολογισμός είναι για τον πρώτο γύρο, μιας κι αν καβατζάρεις με επιτυχία την πρώτη Κυριακή..στην επόμενη απο την αγωνία σου αντί να τρως τα νύχια σου, καβαλικεύεις το καλάμι και σκορπάς αβέρτα....οπότε μπαίνεις και μέσα.
Αλλά θα μου πείτε...όποιος έχει τα γένια  έχει και τα χτένια..και μιας και κάποιοι απο κάπου θα ξεκινήσουν ας τους πούμε οτι:
"Εν όψει των δημοτικών εκλογών όλοι οι υποψήφιοι αιρετοί δεσμεύονται από μια σειρά υποχρεώσεων, η εκπλήρωση των οποίων θα τους δώσει το «πράσινο φως» για την έγκυρη συμμετοχή τους στις εκλογές. Μία εκ των βασικών υποχρεώσεων αφορά και την πληρωμή παραβόλου ή αποδεικτικού είσπραξης Δ.Ο.Υ., από το οποίο να προκύπτει ότι ο υποψήφιος αιρετός έχει καταθέσει υπέρ του δημοσίου συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, με βάση τις διατάξεις του Ν. 4555/2018 (Κλεισθένης Ι).
Το ύψος του παραβόλου ανά κατηγορία αιρετού αξιώματος είναι:
1️⃣ Για τον υποψήφιο δήμαρχο: 200 ευρώ
2️⃣ Για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους: 50 ευρώ
3️⃣ Για τους υποψήφιους συμβούλους κοινοτήτων: 10 ευρώ"
-Με 200 Ε λοιπόν ξεκινάς..τα υπόλοιπα έρχονται στην πορεία....
Καλή επιτυχία σε όσους το τολμήσουν....

Δεν υπάρχουν σχόλια: