Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΚΑΜΗΛΑΚΗΣ ΤΟ 1971 ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΤΟΠΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
"Με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά αναγνώσαμεν εις το φύλλον της 22-7-71 της εφημερίδος "Χανιώτικα Νέα" ότι ο αξιότιμος υπουργός των Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως κ Στ.Παττακός εισηγείται δια παρακλήσεως προς το ΥΣΑΠ Κρήτης, όπως αυτό επιμεληθή μελέτης, δια την αξιοποίησιν των Νοτίων παραλίων της Κρήτης από του ανατολικότερου μέχρι του δυτικότερου σημείου της Νήσου και με προτεραιότητα τας Νοτίους παραλίας του Νομού Χανίων.
Δια την ανάπτυξην του Νομού Χανίων και ειδικά της επαρχίας Κισάμου έχομεν την γνώμην να ληφθούν υπ΄όψιν τα εξής.1) Μεταξύ των σπουδαιοτέρων περιοχών του Νομού προς θετικήν και άμεσον ανάπτυξην και αξιοποίησιν είναι η περιοχή Λαφονήσι-Χρυσοσκαλίτισσα και Στόμιο. Εκεί είναι δυνατόν να γίνουν καλλιέργειαι πρώιμων κηπευτικών και η ανάπτυξις μεγάλου ελαιώνα, ως επίσης και χαρουπέας όπου υπάρχουν χιλιάδες ....... Όσον δια την κελλιέργειαν κηπευτικών δια θερμοκηπίων προσφέρεται το τμήμα Χρυσοσκαλίτισσα-Λαφονήσι όπου η σύστασις του εδάφους και οι κλιματολογικαί συνθήκαι είναι εξαιρετικαί. Το μόνο εμπόδιον είναι η έλλειψις νερού...."

Δεν υπάρχουν σχόλια: