Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

Όπως έμαθα ήδη άρχισαν να -διαδίδουν- ονειρεύονται κάποιοι ότι στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι υποψήφιοι. Τα ονόματα που ακούστηκαν- τα ξέρετε- δεν είναι ανάγκη να τα ανακοινώσουμε πριν τα ανακοινώσουν οι ίδιοι! Βέβαια θα πρέπει να δουν και με ποιο εκλογικό σύστημα θα γ΄νουν οι επόμενες εκλογές. 
Πάντως εντός των ημερών, όπως είπε και ο υπουργός εσωτερικών κ. Σκουρλέτης, θα κατατεθεί το νομοσχέδιο και θα είναι με το σύστημα της απλής αναλογικής μιας και όπως υποστηρίζει "Η απλή αναλογική βοηθάει στις συγκλίσεις. Και οι τοπικές κοινωνίες είναι κατεξοχήν πεδίο για συγκλίσεις" , χαρακτήρισε το σημερινό σύστημα «επιεικώς απαράδεκτο στην Αυτοδιοίκηση καθώς δεν αποτυπώνει τη βούληση των τοπικών κοινωνιών» και περιέγραψε το σύστημα που θα προτείνει:
-Στον α΄γύρο θα γίνεται εκλογή του Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου με απλή αναλογική και στο β΄γύρο μεταξύ των δύο πρώτων θα εκλέγεται δήμαρχος/περιφερειάρχης αυτός που παίρνει 50%=1
Αυτό, σημαίνει ότι οι αυριανές δημοτικές διοικήσεις θα στηρίζονται σε δύο και τρεις συνδυασμούς. Μάλιστα είπε ότι για να γίνεις δήμαρχος πλέον θα πρέπει να συνεργαστείς  "πάνω στο τραπέζι" !!!! και επιτέλους ο ικανός δεν θα πάει χαράμι αφού θα υπάρχουν αντιδήμαρχοι και από τον δεύτερο και από τον τρίτο συνδυασμό.

Όλα καλά το μόνο που με ανησυχεί είναι οι συμφωνίες πάνω στο τραπέζι....που όλοι καταλαβαίνουμε στο ζόρι που θα πάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: