Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΙ Η ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ...

Πάντα όταν βρίσκω στη λαϊκή αγορά ή στο σούπερ μάρκετ σταμναγκάθι, αγοράζω.
Είναι χόρτο χειμερινό και τρώγεται βρασμένο (εγώ το προτιμώ al dente).
Στη Κρήτη το φτιάχνουν και με κατσίκι (και είναι πεντανόστιμο).
Έχει αντιοξειδωτικές και διουρητικές ιδιότητες και είναι καλή πηγή σιδήρου, ψευδαργύρου, καλίου και μαγνησίου. Επίσης, βοηθάει στη πέψη και δρα ευεργετικά σε στομαχικά προβλήματα.
Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε, είναι ότι και το ζουμί του είναι εξίσου ευεργετικό! Μου αρέσει πάντα να το πίνω ζεστό με αλάτι, πιπέρι και μπόλικο λεμόνι!
Αυτά γράφει η γνωστή δημοσιογράφος στην σελίδα της....

Δεν υπάρχουν σχόλια: