Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΛΕΩ ΕΓΩ....

Κάποιος από ανατολικά μου είπε οτι δεν μας δίνουν το γήπεδο στο Μάλεμε επειδή μας ζήτησαν κάποτε χρήματα και δεν τους δώσαμε.... Δηλαδή για να καταλάβω, δεν τους έφτασαν τα 50.000 Ε από την περιφέρεια ούτε τα 1250Ε ανά παιχνίδι που τους σκάει ο Κισσαμικός; Πόσα ακόμα θέλουν άραγε;
Τρελά πράγματα και φυσικά δεν φταίει η ΕΠΣ (ακόμα) μιας και τα γήπεδα ανήκουν σε δήμους (όσοι έχουν). Εμείς δεν έχουμε γιατί διαχρονικά μας ενδιέφεραν άλλα ..Μας ενδιέφερε πώς θα πάμε στο κοτέτσι μας την άσφαλτο, πώς θα μπαζώσουμε κανένα ρέμα για να κτίσουμε, ή πως θα πάμε παραμονές εκλογών να κτίσουμε εκεί που είναι αθλητικό πάρκο ή αρχαιολογικός χώρος. 
Εξάλλου κουτσά -στραβά βολευόμασταν και με το δημοτικό στάδιο μας, που κακά τα ψέματα ούτε σε αυτό βάλαμε μια δραχμή ποτέ....κι αν βάλαμε τα βάλαμε για να αποφύγουμε την κατακραυγή. 
Το χωράφι μας το κάνανε δώρο, τις εξέδρες και τα αποδυτήρια ο Βιρβιδάκης, το χόρτο ο Κακαουνάκης.. ώσπου χάθηκαν οι ευεργέτες και λογικό να ρημάξει....
Τώρα τι κάνουμε; Τίποτις...αναγκαζόμαστε να παίξουμε το παιχνίδι του Πλατανιά που μας βλέπει σαν απειλεί και προσπαθεί όσο το δυνατόν να μας χαντακώσει και φυσικά αναπαυόμαστε σε υποσχέσεις που είναι όνειρα θερινής νυχτός.
Πρόταση (πάντα υπάρχει από αυτές τις σελίδες) να γίνει άλλη μια προσπάθεια για να βρεθούν ευεργέτες (της*) για να αγοραστεί κατά αρχάς ο χώρος που θα γίνει το νέο στάδιο και μετά βλέπουμε. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πιέσουμε αλλά και να πιεστούν κάποιοι που αδιαφορούν.
Η ομάδα του Κισσαμικού έκανε το ξεπέταγμα που τόσο θέλαμε (άσχετο πόσοι την ακολουθούν τώρα) το ρεζουμέ όμως είναι τι θα απομείνει; Κάποτε η ομάδα και είναι και φυσιολογικό θα βρεθεί στην αποκάτω....τι θα μείνει να μας θυμίζει την ομαδάρα μας; Τα γραφτά, κανένα βίντεο και ίσως μια σελίδα σε κάποιο περιοδικό που θα μας θυμίζει οτι υπήρξε κάποτε μια ομάδα που δίχως γήπεδο, δίχως φιλάθλους, δίχως ντόπια βοήθεια κατάφερε να διακριθεί. Αν όμως υπάρξει Ο ευεργέτης* (ένας φτάνει) που θα αγόραζε τον χώρο και θα πίεζε να φτιαχτεί ένα γήπεδο, ένα στάδιο με τ' όνομα του ή του πατέρα του τότε και όλη η προσπάθεια που έχει γίνει ως και σήμερα δεν θα πήγαινε στράφι.
Αυτά..... Μην ξεχάσετε να παίξετε Τζόκερ απόψε 13.000.000 Ε που ξέρετε ίσως πέσουν στην γειτονιά μας και βρούμε έτσι τον ευεργέτη που μας λείπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: