Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΑΝΟΙΞΕ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ....ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Καλή τουριστική σαιζόν σε όλους στην Κίσαμο!
Τα πράγματα από πλευράς ανταγωνισμού είναι πολύ δύσκολα.
Ας βάλουμε πλάτη όλοι μας, την στιγμή που υπάρχουν μερικές πτήσεις τον Μάρτιο και κάποιοι λιγοστοί επισκέπτες.
Είναι απαράδεκτο να έρχονται τουρίστες χωρίς αυτοκίνητο και άδεια οδήγησης στην πόλη μας και να μην μπορούν να πάνε στα Φαλάσαρνα, στο Ελαφονήσι επειδή δεν υπάρχουν δρομολόγια λεωφορείων. Κάνουν κράτηση 3-4 μέρες και φεύγουν νωρίτερα για τα Χανιά και ας έχουν πληρώσει. Τόσο δύσκολο είναι να μπει μίνι μπας με ένα δρομολόγιο την μέρα? Το ΚΤΕΛ το νοιάζει μόνο η περίοδος Ιούλιος-Σεπτέμβριος? Όλοι χάνουν (εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, σουπερ μαρκετ, καφέ)
Προφανώς πάμε πάλι για 3 μήνες σαιζόν φέτος και μετά ακούω ότι η εποχικότητα υπονομεύει τις επιχειρήσεις.
Περράκης Κώστας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι τουρίστες είναι αυτοί που δεν έχουν λεφτά για ένα ταξί , τέτοιους τουρίστες θέλει η Κίσσαμος , γιατί στη Παλιόχωρα δεν έχει τέτοια φτωχαδάκια τουρίστες ;
Ας πάρει μια απόφαση ο σύλλογος των ξενοδόχων της Κισσάμου αν θέλουνε τη περιοχή μας προορισμό διακοπών όπως η Παλιόχωρα ή θα έχουμε τουρίστες εξερευνητές που δεν θέλουνε να ξοδέψουνε ένα σεντς και τρώνε δυο άτομα το σουβλάκι ή το παγωτό , να τους χαίρεστε τους τσουλοτουρίστες σας οι ξενοδόχοι που τους φέρνετε στη Κίσσαμο !

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε είναι εύκολο να φιλοσοφείς εκ του ασφαλούς.

Όπως θα έχεις ενημερωθεί, τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός τουρισμός παρά την κρίση γνωρίζει αύξηση, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ωστόσο όπως δείχνουν τα στοιχεία οι τουρίστες δεν ξοδεύουν πολλά χρήματα στην χώρα μας.
Η Ελλάδα της κρίσης διαφημίσθηκε ως η Ελλάδα της ευκαιρίας, καθώς μια χρεοκοπημένη χώρα είναι συνήθως και φτηνή.

Σύμφωνα με έρευνες η μέση δαπάνη ανά ταξίδι των τουριστών στην Ελλάδα είναι περίπου στα 600.00 ευρώ.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι τουρίστες που αφήνουν τα περισσότερα χρήματα κάνοντας διακοπές είναι οι Καναδοί (1.388 ευρώ), οι Αυστραλοί (1.369), οι Αμερικάνοι (1.218 ευρώ), οι Ρώσοι (989 ευρώ), οι Ελβετοί (961 ευρώ) και οι Αυστριακοί (898 ευρώ).

Αυτές οι εθνικότητες δεν έρχονται με τις χαμηλού κόστους πτήσεις στο αεροδρόμιο Χανίων και κατόπιν στην Κισαμο, λογικό είναι οι επισκέπτες από άλλες χώρες να μην έχουν μεγάλη αγοραστική δύναμη και υψηλά εισοδήματα.

Δεν πιστεύω να σου άρεσαν οι εποχές πριν το 2011 που οι επισκέπτες ήταν ελάχιστοι και μόνο την υψηλή περίοδο.
200 περίπου τα συναφή επαγγέλματα, που άμεσα η έμμεσα σχετίζονται με τον τουρισμό.
Άρα είναι υποχρέωση όλων μας να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, ώστε να διασφαλίσουμε την ευχάριστη διαμονή των επισκεπτών, που θα μας τιμήσουν με την επιλογή του τόπου μας, ανάμεσα σε τόσους άλλους προορισμούς (εκτός αν πιστεύεις ότι η Κίσαμος έγινε Μύκονος ή Σαντορίνη).

Περράκης Κώστας.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κώστα το σχόλιο δεν είναι για σας και τη φιλότιμη προσπάθεια που κάνετε να φέρετε τουρίστες στην όμορφη Κίσσαμο , αλλά αυτούς που συνειδητά καταστρέφουν το τουρισμό στη περιοχή μας , χιλιάδες επισκέπτες σε Μπάλο , Φαλάσαρνα και Ελαφονήσι και ελάχιστοι μένουν ή τρώνε στα μαγαζιά της περιοχής , σε μας μένουν μόνο τα απόβλητα των τουριστών από τους κερδοσκόπους , χρειάζεται συλλογική προσπάθεια να ανέβει το επίπεδο του τουρισμού στη περιοχή μας και να μην βλέπουν το τουρισμό οι κακοί ξενοδόχοι σαν πανδοχείο της δεκαετίας του 70 γεμάτο με εξερευνητές τουρίστες φτωχαδάκια , δεν είμαστε χαζοί οι ντόπιοι ξέρουμε ποιοί τρώνε τη Κίσσαμο με χρυσά κουτάλια και θα τους έρθει μπούμερανγκ κάποια στιγμή !