Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΑΡΤΖΙ ΜΠΟΥΡΤΖΙ ΚΑΙ ΛΟΥΛΑΣ


Γενική συνέλευση συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Λυκείων Κισάμου.... το ζητούμενο ήταν τι θα γίνει για την ασφάλεια των παιδιών και όχι να ασκηθεί μια πίεση προς εκμετάλλευση και για πολιτικά παιχνίδια. Οι μαθητές δεν πρέπει να είναι "όπλο πίεσης", ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι εξετάσεις. Αυτά τα πράγματα έπρεπε να τα σκεφτούν νωρίτερα...
Πάντως η ανακοίνωση το λέει ξεκάθαρα
"Τα Λύκεια θα είναι ανοικτά αλλά η πλειοψηφία των γονέων αποφάσισε να μην πάνε τα παιδιά στο σχολείο για μια ακόμα βδομάδα".
Τώρα βέβαια η ανακοίνωση βγήκε πριν ρωτήσουν τον υπεύθυνο της Δευτεροβάθμιας τι θα γίνει με τις απουσίες; 
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να γίνουν πράγματα που θα βγουν εις βάρος των μαθητών. 
Βέβαια σε μια δημοκρατική χώρα (αν ισχύει) η κάθε άποψη και γνώμη σεβαστή....

Υ.Σ Πότε ζητήθηκε επίσημα να γίνει στατικός έλεγχος του σχολείου;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φοβαμαι ολα αυτα που θα γινουν για μενα χωρισς εμενα.Τους μαθητες της Γ ταξης και γενικοτερα τουσς μαθητες ιους λογαριασατε?

Ανώνυμος είπε...

Η χρονική συγκυρία της κινητοποίησης δεν έχει να κάνει με πολιτικά παιχνίδια αλλά με το
"τσουνάμι" των σεισμικών δονήσεων στην ευρύτερη περιοχή. Ας τους κάνουμε έφεση λοιπόν που έγιναν τώρα.
Αίτηση για τη διερεύνηση της γενικότερης κατάστασης του κτιρίου έχει γίνει εδώ και πολλούς μήνες αλλά με το σχολείο ανοιχτό προφανώς όλοι οι φορείς αδιαφόρησαν. Ως δια μαγείας με το σχολείο κλειστό ήρθε άμεσα κλιμάκιο και εξέδωσε μια αναφορά που δικαιώνει όσους ανησυχούσαν. Προσωπικά κάτι μου λέει αυτό.
Οι μαθητές της τρίτης δικαίως ανησυχούν αλλά κάποτε έπρεπε να γίνει αυτό γιατί μην ξεχνάτε ότι ζούμε στο "Ελλαδιστάν" και τίποτα δεν γίνεται όταν πρέπει.
Όσον αφορά τις απουσίες τώρα δεν γίνεται να κάνεις υποθετική ερώτηση σε κρατικό λειτουργό. Δηλαδή "αν κλείσουμε το σχολείο τι θα γίνει με τις απουσίες ???" .Θα βρεθεί λύση σίγουρα γιατί ο λόγος είναι σοβαρότατος και με σφραγίδα τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Πρόταση για στατικό έλεγχο είχε γίνει από τον Νοέμβρη του2015 ακόμα, στην μαθητική κινητοποίηση των λυκείων που το έβαζαν ως κύριο αίτημα τους και συζητήθηκε με τον κύριο δήμαρχο και στις 2/11 απο αυτον και 5 μαθητές που είχαν μείνει στα σχολεία και μάλιστα ο κυριος δήμαρχος τοτε οπως και τώρα είπε οτιτο κτηριο είναι ασφαλες και οτι ειναι μυθος οτι το κτηριο ειναι ακαταληλο, παρ όλα αυτά γιατί δεν κάλεσε πολιτικούς μηχανικούς για στατικό έλεγχο; Το μόνο που εκανε είναι να μας υποσχεται οτι το κτηριο ειναι ασφαλες και δεν θα πεσει.Το θέμα είναι ότι αν πέσει είναι δεδομένο ότι δεν θα έχει που να κρυφτει, αλλά επίσης μπορεί να υπαρξουν και ανθρώπινες απώλειες.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Αν και ανώνυμη η φίλη ξεχωρίζει. Δυστυχώς πάλι αγώνας στην πλάτη των μαθητών...και το ερώτημα απλό πως θα ξανανοίξει το σχολείο; Εγώ μαζί σας και η λύση όπως φαίνεται δεν είναι άλλη από: κοντέινερ για καμιά δεκαριά χρόνια ή νυχτερινό σχολείο για άλλα τόσα στο γυμνάσιο. Δεν υπάρχει άλλη λύση ή κάνω λάθος; Η στατικότητα χρειάζεται χρόνο η αποκατάσταση χρόνο...για ποιο άνοιγμα λοιπόν μιλάμε; Τώρα που έκλεισε ...πως θα ξανανοίξει και ποιος θα πάρει την απόφαση;
Την άλλη φορά μιας και γράφεις σωστά επώνυμα ή μήπως φοβάσαι..γιατί αν φοβάσαι τότε δεν έχεις γνώμη.

Χαρίλαος Παπαευαγγέλου είπε...

Κίσαμος 21.03.16

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Εξ αιτίας των έντονων και συχνών σεισμικών δονήσεων που παρατηρούνται στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα, κυρίως όμως, λόγω της μεγάλης ανησυχίας των Γονέων και Κηδεμόνων, για την κατάσταση του κτηριακού συγκροτήματος του ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ, λόγω της πολύχρονης μη συντήρησής του, συγκαλέσαμε την Τρίτη 15.03.16, Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου.
Από την συνέλευση αυτή αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, η ΜΗ προσέλευση των μαθητών του ΓΕ.Λ. έως ότου αρμόδιο κλιμάκιο μηχανικών ελέγξει το κτήριο και μας δώσει εγγράφως μία βεβαίωση για την στατική επικινδυνότητα του ή όχι.
Την Τετάρτη 16.03.16, επισκέφθηκαν τον χώρο υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, και πραγματοποίησαν οπτικό έλεγχο.
Την Παρασκευή 18.03.16, λάβαμε την αυτοψία τους, την οποία επισυνάπτουμε παρακάτω.
Το Σάββατο 19.03.16, συγκαλέσαμε νέα Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕ.Λ. Κισσάμου, στην οποία παραβρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Κισσάμου ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για θέματα Παιδείας, κος Β. Γλαμπεδάκης, ο σύμβουλος και μηχανικός του Δήμου κος Ν. Ψαράκης και ο σύμβουλος κος Φώτης Περάκης, ο διευθυντής του ΓΕ.Λ. κος Γ. Ψαράκης, και πολλοί γονείς.
Αναγνώσθηκε στην αίθουσα η έκθεση της αυτοψίας, σύμφωνα με την οποία εκτός των άλλων, προτείνεται να γίνουν άμεσα κάποιες εργασίες, από τον Δήμο Κισσάμου. Στη συνέχεια ο μηχανικός του Δήμου κος Ν. Ψαράκης, έδωσε εξηγήσεις για τα αναφερόμενα και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των γονέων.
Ακολούθησε τοποθέτηση αρκετών γονέων και συζήτηση για τις ανησυχίες μας και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία για την προσέλευση ή όχι των μαθητών.


Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των γονέων των μαθητών του ΓΕ.Λ. Κισσάμου, ήταν να συνεχιστεί η ΜΗ προσέλευση των μαθητών, στο ΓΕ.Λ. την ερχόμενη εβδομάδα, από 21.03.16 έως 24.03.16.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ
Ενημερώνει :
1. ότι το σχολικό συγκρότημα του ΓΕ.Λ. – ΕΠ.ΑΛ. ήταν και παραμένει ανοικτό.
2. σε σημερινή μας επίσκεψη στον Δήμο Κισσάμου, λάβαμε την προσωπική διαβεβαίωση του Δημάρχου κου Θ. Σταθάκη, ότι θα ξεκινήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες, που αφορούν στην τήρηση των υποδείξεων της έκθεσης, της διεύθυνσης των τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
3. οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
Ευχαριστεί:
1. τον Διευθυντή Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Στ. Ζερβάκη, τον Διευθυντή του ΓΕ.Λ. Κισσάμου κ. Γ. Ψαράκη και τον Σύλλογο Διδασκόντων του ΓΕ.Λ. για την κατανόηση και την διευθέτηση του όλου ζητήματος.
2. την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας.
3. τον Δήμο Κισσάμου, εκ των προτέρων, για τις ενέργειές του.

Ως Σύλλογος, δεσμευόμαστε ότι, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προχωρήσουν οι παραπάνω διαδικασίες.

Εκ του
Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων
και Κηδεμόνων του ΓΕ.Λ Κισάμου

Ανώνυμος είπε...

Αν το κτίριο είναι ακατάλληλο ας κάνει μάθημα το παιδί μου όπου οριστεί. Είναι και πολύ υποχρέωση όσων πληρώνουμε να δώσουν λύση στο πρόβλημα που δημιούργησαν. Αναφέρομαι στον υποτίθεται συγκροτημένο κρατικό μηχανισμό που επίσης υποτίθεται ότι έχει συνέχεια. Τονίζω την συνέχεια γιατί ίσως αυτοί που καλούνται να δώσουν τώρα λύση να μην ευθύνονται για αυτή την κατάσταση. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Όσοι ανέλαβαν μεγάλες ευθύνες οφείλουν να φανούν αντάξιοι των περιστάσεων.
Ασφαλώς το σχολείο θα επαναλειτουργήσει μέχρι οι όποιες διαδικασίες να καταλήξουν κάπου. Ωστόσο αν δεν δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εργασιών ο αγώνας για κάτι καλύτερο δεν πρέπει να σταματήσει. Υπομονή μπορούμε να δείξουμε αρκεί να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.